• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows 8 - Wireless Disables itself, default gateway,..


Xistence

New Member
Posts
11
#1
I had a previous thread with my Windows 8.1 OS
(http://www.eightforums.com/network-sharing/35426-8-1-wireless-adapter-shuts-off-2.html)

I thought it was solved, but after a couple of days, it happened again.

I reformated my System Partition, installed a clean Windows 8 Pro version (Because i didn't had the problem before i upgraded to Win 8.1) and now i have the same issues.

Installed the latest drivers from Intel (Didn't fix it)
Installed the drivers that came with my laptop for windows 8 (Didn't fix it)
Disabled the Power Management setting to turn of the adapter
Changed my DNS (Because i was also getting the 'Default Getaway' problem (Didn't fix it)
Did the DISM thing, nothing

I'm starting to think that this is a problem on the Hardware Level?

I could try to go back to Windows 7, but i'm afraid i'll have the same problem...
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-Bit

Mr Sardonicus

New Member
VIP Member
Power User
Chicago IL, USA

Posts
203
#2

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Self built
    CPU
    Intel Core i7-4790
    Motherboard
    GA-Z87X-D3H
    Memory
    G.SKILL 8GB (2 x 4GB) DDR3 F3-10666CL9D-8GBNT
    Graphics Card(s)
    Sapphire ATI Radeon R7 250
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Monitor(s) Displays
    Samsung UN32EH5000, Dell 1703FPT
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD5003AZEX
    WD10EZEX
    Samsung HD103SJ
    Samsung 128 GB 840 PRO
    PSU
    SeaSonic M12II SS-500GM
    Case
    Fractal Design Define R4
    Cooling
    Zalman CNPS9900ALED
    Keyboard
    Logitech K800
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    16 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Avast
    Other Info
    Bose Companion 2 Multimedia Speakers
#3
I had a previous thread with my Windows 8.1 OS
(http://www.eightforums.com/network-sharing/35426-8-1-wireless-adapter-shuts-off-2.html)

I thought it was solved, but after a couple of days, it happened again.

I reformated my System Partition, installed a clean Windows 8 Pro version (Because i didn't had the problem before i upgraded to Win 8.1) and now i have the same issues.

Installed the latest drivers from Intel (Didn't fix it)
Installed the drivers that came with my laptop for windows 8 (Didn't fix it)
Disabled the Power Management setting to turn of the adapter
Changed my DNS (Because i was also getting the 'Default Getaway' problem (Didn't fix it)
Did the DISM thing, nothing

I'm starting to think that this is a problem on the Hardware Level?

I could try to go back to Windows 7, but i'm afraid i'll have the same problem...
Is the Intel N2230 adaptor still vanishing from Device Manager like it was before?

What model router are you using?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro WMC
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home built
    CPU
    Q9650 @ 4.05 GHz
    Motherboard
    Gforce 780i SLI FTW
    Memory
    8GB Gskill DDR2 1200Mhz
    Graphics Card(s)
    GTX-480
    Sound Card
    Asus D2 Xonar
    Monitor(s) Displays
    HannsG
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Gskill 120GB SSD
    PSU
    Thermal Take 1000watts
    Case
    Thermal Take Xtreme
    Cooling
    9 fans air cooled
    Keyboard
    G15 logitech
    Mouse
    G9 logitech
    Internet Speed
    50mbps

Xistence

New Member
Posts
11
#4
It doesn't vanish anymore except when i want to reset the adapter, it turns off and then it sometimes dissapears or i just can't enable it anymore.

I'm having these problems at my girlfriends house (4 days of the week) and i think it's a sitcom router (i'm the only one having these issues).
Then at my mom's house (2 days of the week) same problem but linksys router
And at my dad (1 day) with a u.s robotics router, never experienced any problems here but could be because i'm not that active on my pc when i'm there.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-Bit
#5
It doesn't vanish anymore except when i want to reset the adapter, it turns off and then it sometimes dissapears or i just can't enable it anymore.

I'm having these problems at my girlfriends house (4 days of the week) and i think it's a sitcom router (i'm the only one having these issues).
Then at my mom's house (2 days of the week) same problem but linksys router
And at my dad (1 day) with a u.s robotics router, never experienced any problems here but could be because i'm not that active on my pc when i'm there.
Same problem two different routers, and this system had some major problems before the scans as I recall.

Is there any third party anti virus software installed on this machine?

Have you tried starting up in safe mode with networking to see if something installed on the system might be causing this.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro WMC
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home built
    CPU
    Q9650 @ 4.05 GHz
    Motherboard
    Gforce 780i SLI FTW
    Memory
    8GB Gskill DDR2 1200Mhz
    Graphics Card(s)
    GTX-480
    Sound Card
    Asus D2 Xonar
    Monitor(s) Displays
    HannsG
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Gskill 120GB SSD
    PSU
    Thermal Take 1000watts
    Case
    Thermal Take Xtreme
    Cooling
    9 fans air cooled
    Keyboard
    G15 logitech
    Mouse
    G9 logitech
    Internet Speed
    50mbps

Xistence

New Member
Posts
11
#6
I have no anti virus software running, and if a clean install also causes this problem, not sure if safe mode will make any difference. I'm about to install win7, if this issue still appears then i'll bring my laptop to an it fixing service to see if my NIC is failing at a hardware level
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-Bit

Xistence

New Member
Posts
11
#7
Installed windows 7, no wireless adapter in my device manager. Installed drivers, still nothing.

Installed 8.1 again. No wireless adapter.. Drivers installed, nothing. Now i'm kinda screwed..

I have no idea howto bring back my wifi adapter..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-Bit
#8

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro WMC
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home built
    CPU
    Q9650 @ 4.05 GHz
    Motherboard
    Gforce 780i SLI FTW
    Memory
    8GB Gskill DDR2 1200Mhz
    Graphics Card(s)
    GTX-480
    Sound Card
    Asus D2 Xonar
    Monitor(s) Displays
    HannsG
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Gskill 120GB SSD
    PSU
    Thermal Take 1000watts
    Case
    Thermal Take Xtreme
    Cooling
    9 fans air cooled
    Keyboard
    G15 logitech
    Mouse
    G9 logitech
    Internet Speed
    50mbps

Xistence

New Member
Posts
11
#9
Sigh..

My previous laptop (1yr old) broke thanks to motherboard failure
Now this laptop (1yr old) wireless failure..

Sometimes i understand why people spend so much money on a MacBook :D

Thanks guys ;)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-Bit