• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Hard Drives Not Showing Up in My Computer


marcp9000

New Member
Posts
2
#1
I am currently running Windows 8 64 bit and when I go to "My Computer" it is only showing my C: drive. I know my other drives (internal, external and dvd) are working because I can enter the directory name (ie. H:\ or E:\) into the address bar and the content appears. Is there any way to fix this problem so that they show up in "My Computer"?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64 bit

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
#2
There is an option in Folder Options under the view tab to hide empty drives in my computer. See if unchecking that option helps.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
#4
What does disk management show for those drives?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2
Posts
3
#6
I am having similar problems. I just built a PC with an Asus M5A78L USB3. (Heard good things but the mb stinks, must of been people buying cheaper CPUs and other parts old OS ) installed a 250GB SSD and a 2TB HDD. I installed Windows 8 Pro and right away I had problems, both drives showed up but then my 2TB disappeared completely. I checked all the settings, services, components, registry and device manager there all fine. I also am having problems using the USBs both the 2 and 3.0. I did mechanic work to check drives but it doesn't recognize the second drive either. My last option is to go into the BIOS and see if they're any settings or updates I need but the only usb that works is my keyboard and doesn't work till Windows sign in; In fact I have to use a onscreen keyboard just to login. Then the keyboard works. I also installed tons of legacy hardware just in case. This is my first time here and would really appreciate the help and to keep going to give back the favor. Oh a mysterious thing is that no program or anything will pick up the second hard drive but if u expand in device manager, then go to views and click on show hidden devices then I can see it but grayed out.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Professional

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
#7
I am having similar problems. I just built a PC with an Asus M5A78L USB3. (Heard good things but the mb stinks, must of been people buying cheaper CPUs and other parts old OS ) installed a 250GB SSD and a 2TB HDD. I installed Windows 8 Pro and right away I had problems, both drives showed up but then my 2TB disappeared completely. I checked all the settings, services, components, registry and device manager there all fine. I also am having problems using the USBs both the 2 and 3.0. I did mechanic work to check drives but it doesn't recognize the second drive either. My last option is to go into the BIOS and see if they're any settings or updates I need but the only usb that works is my keyboard and doesn't work till Windows sign in; In fact I have to use a onscreen keyboard just to login. Then the keyboard works. I also installed tons of legacy hardware just in case. This is my first time here and would really appreciate the help and to keep going to give back the favor. Oh a mysterious thing is that no program or anything will pick up the second hard drive but if u expand in device manager, then go to views and click on show hidden devices then I can see it but grayed out.
Welcome to Eight Forums. To get the best help you really should start your own thread so people can concentrate on your problems alone. It makes it easier to tell who the replies are directed at.
Now with that out of the way. Where did you get your install media from? How did you do the install? Was it an upgrade install? I ask because it sounds like a corrupted install. I'd start over with a fresh clean install. If you downloaded your install media I'd down load it again and make a new disk or thumb drive.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2
Posts
3
#8
Thanks. It was a fresh install of 8 Pro from a disc I purchased. I just built the computer, the HDD was there and the Ssd, but for some reason I logged in one day and received an error message saying one of my items couldn't be found, then I noticed the the second hard drive was gone. I tried unplugging the power and Sata and I do hear it come I though.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Professional

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
#9
You could try system restore to go back to just before that happened. Have you updated all your drivers with those from ASUS? If not I would, starting with the chip-set drivers. I have an M4N68, and a M2N68, both work fine in Windows 7. I had some issues with both in Windows 8, not sure if it was hardware or software though. Most of the issues were when running the preview releases. They weren't the issues you have though, not that I can remember anyway.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2
Posts
3
#10
The CD for the motherboard didn't work, Windows8 seems to have a lot of problems still. Instead of running the CD I open the files and copied them. Then I had to run each one in compatibility mode, one by one. Do you mean to restore the OS to factory or just wipe and start fresh again? Thanks!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Professional

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
#11
The CD for the motherboard didn't work, Windows8 seems to have a lot of problems still. Instead of running the CD I open the files and copied them. Then I had to run each one in compatibility mode, one by one. Do you mean to restore the OS to factory or just wipe and start fresh again? Thanks!
The drivers on the CD are likely outdated and may not even be for Windows 8. Go to the motherboard manufacturers web site and look for Windows 8 drivers for your motherboard. What is the make and model of the motherboard? With all the issues your having I'd wipe it and start over with a new clean install.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2