Windows 8 and 8.1 Forums


Graphical Anomalies, mainly Firefox

  1. #11


    After playing around with FF for a while I noticed a pattern to the glitches. Hovering over the weird tab (in the tab bar) or button (in the toolbar) fixes the problem, but as soon as the focus shifts (by clicking on a new tab or button) the glitches come back. My guess at this point is Firefox's XUL markup language isn't playing nice with WCP (.NET?? WPF?? I dunno...); whether it is the CSS, DOM, or JavaScript portion of XUL I do not know.

    It is probably not too hard to write a little script for Stylish to temporarily fix most of the problems, but since FF started changing everything every friggin' six weeks I can no longer figure out how to do it... nothing I learned last year works anymore. Feh.

    Edit: I see lehnerus2000 already figured the hover thing out. Hat tip!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Hmm so so far I am the only one with the media center issue... I've been gone most of the day and working on this problematic laptop for 2 days (upgrade issues, posted in another thread) so I haven't been on the desktop much but after dinner I think I'll post screens of both media center and firefox
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 828
    Windows 7 x64 Ultimate/Windows 8.1/Linux


    Try disabling hardware acceleration in fx
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    I added a screenshot on the first post. It's not one of the more extreme cases (I just stumbled for about 10 minutes trying to create an extreme) but the bookmarks section is an example. Social networking sites case heavy cases of it too it seems.

    I can't replicate media center, apparently it was only during the setup it occurred, because I had forgotten I finished the setup last night (photographic memories are great for remembering exactly what each button does, even when the all partially say cancel) and now it seems to be fine...

    EDIT:
    Quote Originally Posted by Calico View Post
    Try disabling hardware acceleration in fx

    Funny story, I amazingly cannot find the HW acceleration option in 8.... Fascinating...

    EDIT:

    Added another screenshot
    Last edited by RolandHazoto; 04 Mar 2012 at 01:47.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15



    -------------------------
    Posts : 1,252
    LCARS


    Yeah. As stated above this is from hardware acceleration in firefox, and specifically one with nVidia graphics.

    Fix is to disable HA. It's there for me using firefox nightly. In Firefox Options - Advanced - General tab. Use hardware acceleration when available. Disable it. Restart browser. Gone.


    Bug has been there for months. No one fixes it. NVidia and/or firefox. Thinking it is a bug on nVidias side. Shame you have to disable HA to get rid of it.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16



    Am I int the right place?
    Helsinki
    Posts : 340
    Windows 7 x64 Home Premium / Commodore OS Vision / Windows 8 Release preview


    Thanks Airbot

    Wait! this theme doesn't have an orange ribbon? it seemed so different before...
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Turning off hardware acceleration worked like a charm. Thanks guys!

    Edit: Since many folks use Firefox, maybe a sticky post should be written with the fix and an explanation, and stuck up at the top of the Browsers and Mail thread. At least until MS and Mozilla and nVidia get past the fingerpointing and decide to deal with it.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Adelaide
    Posts : 1,338
    Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit), Linux Mint 17.1 MATE (64 bit)

    Thanks Airbot & Calico


    Quote Originally Posted by Airbot View Post
    Yeah. As stated above this is from hardware acceleration in firefox, and specifically one with nVidia graphics.

    Fix is to disable HA.
    Thanks for that fix Airbot & Calico.

    Quote Originally Posted by stevieray View Post
    Edit: Since many folks use Firefox, maybe a sticky post should be written with the fix and an explanation, and stuck up at the top of the Browsers and Mail thread. At least until MS and Mozilla and nVidia get past the fingerpointing and decide to deal with it.
    I second that idea.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Quote Originally Posted by Airbot View Post
    Yeah. As stated above this is from hardware acceleration in firefox, and specifically one with nVidia graphics.

    Fix is to disable HA. It's there for me using firefox nightly. In Firefox Options - Advanced - General tab. Use hardware acceleration when available. Disable it. Restart browser. Gone.


    Bug has been there for months. No one fixes it. NVidia and/or Firefox. Thinking it is a bug on nVidias side. Shame you have to disable HA to get rid of it.
    Thanks for that, I was looking for the global HW acceleration options (as in what used to be accessible via resolution screen > advanced settings) and was not finding them...
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Manchester CT
    Posts : 693
    Windows 8.1 Pro 64 bit GA


    Click image for larger version

    Yep, fixed it for me also. Does not seem to change the speed of web page loading so that's good.
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Graphical Anomalies, mainly Firefox
Related Threads
Good evening. I'm trying to Dual Boot W8.1 Pro w/ WMC along with Ubuntu 14.04 LTS on a Dell Latitude D630 using a T7500 C2D CPU. I've set W8.1 as the Default OS but, when it goes to the Windows Boot Manager, it's the Vista/ 7 old-fashioned type of Black screen. I would like to see the bright...
It's hard to explain but sometimes when I start up my pc and the Windows 8 loading screen comes up, (That purple screen that says loading and the dots going in circles) I know that there are going to be some stuttering problems whenever I watch a video (Youtube, MP4) or play a game. Restarting is a...
I have BonziBUDDY running on my Windows 8.1 laptop and there's this gross and annoying blue box around him. I've seen videos with Bonzi running on Linux via WINE and he also has the blue box around him there, and I'm wondering if there's a possible way to remove it, because it's really really...
Solved Screen Anomalies in Graphic Cards
Hi, I've just got this problem recently where I see a lot of random graphical anomalies-- often appearing as bands of colored lines I've attached photos of the latter help, please :c
Visual anomalies + Windows Backup prompts in Performance & Maintenance
I'm just going to put this as briefly as I can. I've been having THIS sort of thing happen to me lately: 30700 I have my desktop wallpapers to show up on Start. Every now and then, after I log in and go to my desktop, something just like that appears in the top left. Whenever I...
Graphical challenge in Customization
It's a challenge for me to get the result I'd like anyway. Cut/ Paste doesn't always work. Hopefully someone with those skills could give my Mom a 'multi-colored' spike with some spikes leaning left & right. If you could help, I will appreciate it. Thank you 19337 Poster for "We don't quit...
Graphical boot menu gone in Performance & Maintenance
Hi there. I am trying my best to get the graphical boot menu back, the one in blue. All I have is the text version, of black and white. I have followed the tutorial 5245-startup-options. Done it twice, with no success. Settings show all according to the tutorial: default is 'current', identifier is...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook