What's new

Solved Windows Media Player won't playback certain MP3s C00D11B1

Supra

Banned
Media Player 32bit will prompt a window with "Windows Media Player encountered a problem while playing the file." and when I click web help, the code in the title is the error. I've installed a codec pack for Media Player and Media Player Plus, these haven't and probably shouldn't cause playback errors. The 64bit Media Player plays back all MP3s so I've resorted to using that currently, but it means I can't play FLAC files etc.

In the SF thread I initially started, with every MP3 that plays on VLC, it won't always state the codec information, and it's not related to which tracks play and don't on the 32bit Media Player. I've also attempted removing ID3 headers as the Microsoft help page suggested to no avail.

Really appreciate any help in advance!
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Intel Core i5 4670K
    Motherboard
    GA-Z87-D3HP
    Memory
    XMS3 8GB 1600MHz Dual Channel
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 670 2GB
    Sound Card
    Asus Xonar DX
    Monitor(s) Displays
    Acer H236HLbjd
    Screen Resolution
    1080p
    Hard Drives
    Corsair Force GS 128GB
    WD Caviar Black 1TB
    WD Caviar Blue 500GB
    PSU
    Coolermaster GX650
    Case
    Silverstone Raven 3 w/ Window
    Keyboard
    Mionix Zibal 60
    Mouse
    Mionix Noas 7000
    Internet Speed
    ~60 Mb/s Down ~2.8 Mb/s Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender

nougart

New Member
Member
Have you upgraded from Windows 8 to Windows 8.1? I kept getting the error message - WMP encountered a problem........................ because of missing codecs when I upgraded from Windows 8 to Windows 8.1.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Sony Vaio

Supra

Banned
I have OCD when it comes to keeping software up-to-date, no worries there.

There wasn't any updates (At least that I'm aware of) on the day Media Player started playing up (har dy har). I could've made changes to the Media Player Codec Pack prior, but I never thought it would've caused such issues. My last resort attempt could be to uninstall the codec pack and media player plus, and default settings if that's possible... I've reinstalled the codec pack ~3 times already. My SSD won't approve.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Intel Core i5 4670K
    Motherboard
    GA-Z87-D3HP
    Memory
    XMS3 8GB 1600MHz Dual Channel
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 670 2GB
    Sound Card
    Asus Xonar DX
    Monitor(s) Displays
    Acer H236HLbjd
    Screen Resolution
    1080p
    Hard Drives
    Corsair Force GS 128GB
    WD Caviar Black 1TB
    WD Caviar Blue 500GB
    PSU
    Coolermaster GX650
    Case
    Silverstone Raven 3 w/ Window
    Keyboard
    Mionix Zibal 60
    Mouse
    Mionix Noas 7000
    Internet Speed
    ~60 Mb/s Down ~2.8 Mb/s Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender

Supra

Banned
Issue is resolved by installing K-Lite basic codec pack. Apparently some DirectShow decoders were also broken.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Intel Core i5 4670K
    Motherboard
    GA-Z87-D3HP
    Memory
    XMS3 8GB 1600MHz Dual Channel
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 670 2GB
    Sound Card
    Asus Xonar DX
    Monitor(s) Displays
    Acer H236HLbjd
    Screen Resolution
    1080p
    Hard Drives
    Corsair Force GS 128GB
    WD Caviar Black 1TB
    WD Caviar Blue 500GB
    PSU
    Coolermaster GX650
    Case
    Silverstone Raven 3 w/ Window
    Keyboard
    Mionix Zibal 60
    Mouse
    Mionix Noas 7000
    Internet Speed
    ~60 Mb/s Down ~2.8 Mb/s Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top