• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows 8 USB problem, error code 43


CalinTM

Member
Member
Posts
26
#1
I have this issue for some days when i boot my PC. I only have my keyboard and mouse on USB, nothing else.

Here is the picture.
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64-Bit OEM

Saltgrass

New Member
Pro User
Posts
1,121
#2
A little more info about your system might help, such as motherboard model, how many USB 3.0 controllers do you have..? Any add in cards?

Could you go to the same place in your attachment and select the Details Tab, then select Hardware Ids in the Property menu, then post the two entries for that. We might be able to look up the IDs and see what the device is. The event tab may also have some info.

It says the device is a Controller. Windows 8 usually handles the USB 3.0 devices, but you might check the OEM to see if there are any Windows 8 USB 3.0 drivers available.

Do you have anything plugged into a USB port? Have you checked to see if the entry has an option to "Reset" a port, if that is what the device is?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home Grown
    CPU
    i7 3770K
    Motherboard
    ASUS P8Z77 -v Pro, Z87-Expert
    Memory
    16 G
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX 680 Classified (2)
    Hard Drives
    Kingston SSD 240 GB

CalinTM

Member
Member
Posts
26
#3
Now works, i had a front USB 3.0 broke, that blue plastic was removed and some pins were bended, i repaired them a little, one middle pin, his head was broken, and i put back that usb 3.0 blue plastic back on, and now works no more issues in windows with usb code 43, and the usb still works :)

Also i will attack here a picture with universal usb bus controllers to tell me if they are all ok, or if they are the same proper number....
Using MSI Z77A-GD65, mouse razer taipan + razer anansi (2 usb) and mouse (1 usb plugged in).
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64-Bit OEM

Saltgrass

New Member
Pro User
Posts
1,121
#4
From what I can tell, the USB devices look OK. Good catch on the broken port connector, glad you got it worked out.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home Grown
    CPU
    i7 3770K
    Motherboard
    ASUS P8Z77 -v Pro, Z87-Expert
    Memory
    16 G
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX 680 Classified (2)
    Hard Drives
    Kingston SSD 240 GB