Solved Windows 8 UAC Glitch

MrShowdown

Well-Known Member
Power User
Joined
Nov 13, 2012
Messages
1,048
Location
Jakarta, Indonesia
Doing anything that triggers UAC, will show the box showing "Please enter Admin password" but there is no place to put it. Yes is greyed-out.

Refresh didn't work, only Reset.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo Y520
    CPU
    Intel Core i5 7300HQ
    Motherboard
    OEM Lenovo
    Memory
    4GB DDR4-2400
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    1 (2)
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Seagate 1TB 5400 RPM
    Occupation
    College Student
    Keyboard
    OEM Lenovo
    Mouse
    Logitech G502 Proteus Core
    Internet Speed
    100 Mbps
    Browser
    Google Chrome
    Other Info
    PC:

    AMD Athlon X4 760K
    8GB DDR3-1866
    AMD Radeon RX 460
    Seagate 500 GB 7200 RPM
    Country Flag
    Indonesia

Hopachi

Polyhedric Stellation
VIP Member
Pro User
Joined
Sep 30, 2011
Messages
2,975
Location
Orbiting the Moon
Doing anything that triggers UAC, will show the box showing "Please enter Admin password" but there is no place to put it. Yes is greyed-out.

Refresh didn't work, only Reset.

Whooo..:shock:

That's weird.
I never had password prompts since the account is admin based.

But if it happened I'd definitely do the reset if you say it's the only option.

Yes was grayed out, OK, but was there a not-grayed out cancel alt least available?
Otherwise you get stuck there on UAC.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 x64
    Name
    Horace Lucas
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Envy DV6 7250
    CPU
    Intel i7-3630QM
    Motherboard
    HP, Intel HM77 Express Chipset
    Memory
    16GB
    Graphics Card(s)
    Intel HD4000 + Nvidia Geforce 630M
    Sound Card
    IDT HD Audio
    Monitor(s) Displays
    15.6' built-in + Samsung S22D300 + 17.3' LG Phillips
    Screen Resolution
    multiple resolutions
    Hard Drives
    Samsung SSD 250GB + Hitachi HDD 750GB
    PSU
    120W adapter
    Occupation
    Improving Skills
    Case
    small
    Cooling
    laptop cooling pad
    Keyboard
    Backlit built-in + big one in USB
    Mouse
    SteelSeries Sensei
    Internet Speed
    slow and steady
    Browser
    Chromium, Pale Moon, Firefox Developer Edition
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    That's basically it.
    State/Region Flag
    european union

MrShowdown

Well-Known Member
Power User
Joined
Nov 13, 2012
Messages
1,048
Location
Jakarta, Indonesia
Well, no is not greyed out.
What i think is the cause is a corrupted user account, because on pc settings reset is not available because not signed in as admin.

Refresh dont work, done reset from winre
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo Y520
    CPU
    Intel Core i5 7300HQ
    Motherboard
    OEM Lenovo
    Memory
    4GB DDR4-2400
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    1 (2)
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Seagate 1TB 5400 RPM
    Occupation
    College Student
    Keyboard
    OEM Lenovo
    Mouse
    Logitech G502 Proteus Core
    Internet Speed
    100 Mbps
    Browser
    Google Chrome
    Other Info
    PC:

    AMD Athlon X4 760K
    8GB DDR3-1866
    AMD Radeon RX 460
    Seagate 500 GB 7200 RPM
    Country Flag
    Indonesia

wetibbe

Banned
Joined
Dec 6, 2012
Messages
241
Sounds as though you need to go into the control panel and open user accounts there. Look it over carefully. There are several settings. It will probably cure your problem if you do what is available.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    HP
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us new york

MrShowdown

Well-Known Member
Power User
Joined
Nov 13, 2012
Messages
1,048
Location
Jakarta, Indonesia
I can't do anything that affects other user.
I can't even change UAC settings!

Well then, problem already solved by reset.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo Y520
    CPU
    Intel Core i5 7300HQ
    Motherboard
    OEM Lenovo
    Memory
    4GB DDR4-2400
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    1 (2)
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Seagate 1TB 5400 RPM
    Occupation
    College Student
    Keyboard
    OEM Lenovo
    Mouse
    Logitech G502 Proteus Core
    Internet Speed
    100 Mbps
    Browser
    Google Chrome
    Other Info
    PC:

    AMD Athlon X4 760K
    8GB DDR3-1866
    AMD Radeon RX 460
    Seagate 500 GB 7200 RPM
    Country Flag
    Indonesia

wetibbe

Banned
Joined
Dec 6, 2012
Messages
241
Bummer. You have a file corruption. Need to clean up your system.


You can try setting back to a previous date before problems or running Spybot search and destroy.

*( Did you say problem resolved ? ).
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    HP
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us new york

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top