• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Windows 8 seems to be activating over and over


JoshFink

New Member
Posts
7
#1
Two problems really.

1. Maybe I've never noticed it before but all of a sudden I keep seeing the popup for windows 8 activating again. Just seems strange that it would be trying to activate again even though it shows activated on 6/23/2013.

2. This problem is a little different. Different computer but activation problems again. My laptop for some reason last week kept asking me to reactivate over and over again. It would say successful and then I would go look and it was needing activation when I checked. It did this 4 or 5 times and it currently says activated. This one says activated 2/19/2013

These are both Windows 8 Enterprise from my MSDN.

Any ideas?

Thanks

Josh
 

My Computer

System One

  • OS
    8 and 7

NoelDP

Three-Toed Sloth
VIP Member
Pro User
North Wales

Posts
449
#2
For each computer....

Please open an Elevated Command Prompt window (in Start, type 'Command' - a Command Prompt icon will appear, right-click on it, and select Run as Administrator)
At the Prompt, type

Licensingdiag.exe -report %userprofile%\desktop\report.txt -log %userprofile%\desktop\repfiles.cab

(note the spaces!)
two files will be put on your desktop -
open the 'report.txt' file in Notepad, and copy/paste the results to your response - you can ignore the repfiles.cab file for the moment, as it's only backup data
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 64-bit and Win8 32-bit in VM (+ others in VM)
    System Manufacturer/Model
    Asus K52F
    CPU
    i3
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    it's an i3 :)
    Sound Card
    Conexant (rubbish - or it may be the speakers)
    Screen Resolution
    1366x768
    Internet Speed
    whatever I can get - G3

JoshFink

New Member
Posts
7
#3
Thanks.. Here you go

Code:
<DiagReport><LicensingData>
  <ToolVersion>6.2.9200.16384</ToolVersion>
  <LicensingStatus>SL_LICENSING_STATUS_LICENSED</LicensingStatus>
  <LicensingStatusReason>0x00000000</LicensingStatusReason>
  <LocalGenuineState>SL_GEN_STATE_IS_GENUINE</LocalGenuineState>
  <LocalGenuineResultP>1</LocalGenuineResultP>
  <LastOnlineGenuineResult>0x00000000</LastOnlineGenuineResult>
  <GraceTimeMinutes>0</GraceTimeMinutes>
  <TotalGraceDays>0</TotalGraceDays>
  <ValidityExpiration></ValidityExpiration>
  <ActivePartialProductKey>YBFDP</ActivePartialProductKey>
  <ActiveProductKeyPid2>00178-50100-01734-AA689</ActiveProductKeyPid2>
  <OSVersion>6.2.9200.2.00010100.0.0.004</OSVersion>
  <ProductName>Windows 8 Enterprise</ProductName>
  <ProcessorArchitecture>x64</ProcessorArchitecture>
  <EditionId></EditionId>
  <BuildLab>9200.win8_gdr.130410-1505</BuildLab>
  <TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-04:00)</TimeZone>
  <ActiveSkuId>949d6b86-bfa7-4ff1-b4df-17e67bb6320d</ActiveSkuId>
  <ActiveSkuDescription>Windows(R) Operating System, VOLUME_MAK channel</ActiveSkuDescription>
  <ProductUniquenessGroups>55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f</ProductUniquenessGroups>
  <ActiveProductKeyPKeyId>2a17b7e5-d273-2cde-c630-c3698fe79fc0</ActiveProductKeyPKeyId>
  <ActiveProductKeyPidEx>05426-01785-010-001734-03-1033-9200.0000-1802013</ActiveProductKeyPidEx>
  <ActiveProductKeyChannel>Volume:MAK</ActiveProductKeyChannel>
  <ActiveVolumeCustomerPid></ActiveVolumeCustomerPid>
  <OfflineInstallationId>411471371669833512656241825499629166002280999045151321714006002</OfflineInstallationId>
  <DomainJoined>false</DomainJoined>
  <ComputerSid>S-1-5-21-3876965294-216615370-2073382372</ComputerSid>
  <ProductLCID>1033</ProductLCID>
  <UserLCID>1033</UserLCID>
  <SystemLCID>1033</SystemLCID>
  <CodeSigning>SIGNED_INFO_PRS_SIGNED</CodeSigning>
  <ServiceAvailable>true</ServiceAvailable>
  <OemMarkerVersion>0x00020001</OemMarkerVersion>
  <OemId>LENOVO</OemId>
  <OemTableId>TP-G6   </OemTableId>
  <Manufacturer>LENOVO</Manufacturer>
  <Model>3448CTO</Model>
  <InstallDate>20130319111521.000000-240</InstallDate>
</LicensingData>
<HealthCheck>
  <Result>PASS</Result>
  <TamperedItems></TamperedItems>
</HealthCheck>
<GenuineAuthz>
  <ServerProps>GenuineId=55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f;OemId=;OptionalInfoId=;Pid=mBQcDSgfVSmcMdeJ16Z2lxbOucjKA/WGD5yAkLbUstc=;SkuId=949d6b86-bfa7-4ff1-b4df-17e67bb6320d;TimeStampServer=2013-06-29T13:05:28Z;</ServerProps>
</GenuineAuthz>
</DiagReport>
 

My Computer

System One

  • OS
    8 and 7

NoelDP

Three-Toed Sloth
VIP Member
Pro User
North Wales

Posts
449
#4
There's nothing obviously wrong in the report - I see it's an MAK Enterprise license (which makes sense, with it being MSDN).


I assume the system had already re-activated when you ran it?
Keep the instructions handy, and try running it again prior to the re-activation next time.
Are you using the same Key on multiple computers concurrently?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 64-bit and Win8 32-bit in VM (+ others in VM)
    System Manufacturer/Model
    Asus K52F
    CPU
    i3
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    it's an i3 :)
    Sound Card
    Conexant (rubbish - or it may be the speakers)
    Screen Resolution
    1366x768
    Internet Speed
    whatever I can get - G3

JoshFink

New Member
Posts
7
#5
Thanks for taking a look at it. It's been stable since I posted this (go figure).

I am using it on multiple systems as only one Enterprise key is assigned. Mostly VM's that I bring up and down.

Not a lot though. Probably 6 or 7. That's never been a problem before.
 

My Computer

System One

  • OS
    8 and 7

NoelDP

Three-Toed Sloth
VIP Member
Pro User
North Wales

Posts
449
#6
It shouldn't be a problem - but Win8 has some strange wrinkles that I haven't got to grips with, yet!
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 64-bit and Win8 32-bit in VM (+ others in VM)
    System Manufacturer/Model
    Asus K52F
    CPU
    i3
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    it's an i3 :)
    Sound Card
    Conexant (rubbish - or it may be the speakers)
    Screen Resolution
    1366x768
    Internet Speed
    whatever I can get - G3

NoelDP

Three-Toed Sloth
VIP Member
Pro User
North Wales

Posts
449
#8
No problem - post back if/when it rears its ugly head again :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 64-bit and Win8 32-bit in VM (+ others in VM)
    System Manufacturer/Model
    Asus K52F
    CPU
    i3
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    it's an i3 :)
    Sound Card
    Conexant (rubbish - or it may be the speakers)
    Screen Resolution
    1366x768
    Internet Speed
    whatever I can get - G3

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)