Windows 8 Black screen after login

chargersrool

New Member
Joined
Mar 8, 2013
Messages
49
For some reason after I sign into my user on my desktop, A blank screen appears and nothing loads. I tried the avast configuration since I'm using avast but it didnt work. I tried scanning the system in command promp and it says one corrupt ile was repaired... What is wrong with my computer? And how will I be able to fix it since I cant even login right.
 

My Computer

System One

  • OS
    8
    Name
    Sean
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Satellite 855D
    Country Flag
    USA

JustATest

Expelled
Joined
Jun 30, 2013
Messages
1,093
When did this start (eg, right after I did what)? How is Avast tied to this issue (Avast configuration)? Uninstall Avast and retest.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro Windows 8.1 Preview
    Computer type
    PC/Desktop

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
Joined
Mar 28, 2013
Messages
3,908
Location
Sloe Deth, Californicatia
Can you get into Task Manager from the black screen (ctrl-alt-del)? Check your activation using SLMGR.vbs /dlv
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Name
    Jon William Vitas
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Occupation
    Retired
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us california

David Bailey

Banned
Joined
Dec 22, 2012
Messages
10,485
Location
Harrisonburg, Va.
I had black screen a while back.
Having 2 antiviruses was part of the problem.
I ended up having to do a refresh.
I had all my exe files, serial numbers, logins & passwords saved on a usb drive.
That made replacing everything pretty easy.
Not counting 55 Windows updates.
I hope this information is useful. :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Name
    David A. Bailey
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Occupation
    Trying to live a good life before I die.
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us virginia

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
Joined
Mar 28, 2013
Messages
3,908
Location
Sloe Deth, Californicatia
Yah it's better to only use one AV program - Never put two on one system. Most of them prevent you from installing others, Microsoft Security Essentials use to do that under Windows 7, I had to get rid of it in order to install something else.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Name
    Jon William Vitas
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Occupation
    Retired
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us california

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top