• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows 8.1 (with last update) does not open the store.


kodiak

Member
Member
Posts
24
#1
Hello everybody.

I've got windows 8.1 with the yesterdays update but the problem comes before this update.

Wen I open the Windows Shop, it always on the green screen and does not advance. I've done the following steps: 1 - I did WSReset.exe as administrator but the store is always like this. If you close and re-open the store, I get the same green screen;
2 - I downloaded the tool Windows 8 App Troubleshooter which tells me that I have an outdated graphics driver. Is not true because I have installed the latest version.
3 - UAC is turned on but without success;
4 - I've turned my account as a local account and tried to open the shop but with the same result. I've reverted my account as linked to Microsoft.
5 - I created a new user account and with that account the store opens. I returned to my account and nothing.
6 - Finally I ran the SFC / SCANNOW and gave me this picture.


Does anyone know how I can solve my problem

Thank you, kodiak
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

caperjack

Just the Janitor
VIP Member
Guru
Posts
2,627
#2

My Computer

System One

  • OS
    win8.1.1 enterprise
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Hinze57
    CPU
    AMD FX 6100 6core 3.30gHz
    Motherboard
    gigibyte ga-78lmy-s2p
    Memory
    4gig ddr3
    Graphics Card(s)
    Radon hd5000 Series
    Sound Card
    onboard realtek hd
    Monitor(s) Displays
    19" viewsonic/ 22"Samsung
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    128gig ssd Kingston
    80gig WD 10000 rpm spinner
    Case
    micro
    Keyboard
    microsoft curve 200
    Mouse
    Logitech wireless M215
    Internet Speed
    high speed 20
    Browser
    ie 11
    Antivirus
    windows defender
    Other Info
    updated enterprise apr 2/14

kodiak

Member
Member
Posts
24
#3
Hello caperjack.

Thanks for your answer.

I've runned Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth and then SFC /SCANNOW that notify me that there were no errors.

Restarted the PC but unfortunately the store is still stuck at the green screen :(

kodiak
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#5
Welcome to Windows NineForums, Kodiak.

In your first pic you reference > a carregar a loja means > loading the store, Therefore I would assume the app is opening, but something is blocking the data to load. Yes?

caperjack has advised well. Usually that fixes apps.

Just to be sure > Does the Store show up in Task Manager when opened? Probably.

Do you see a busy service working in Task Manager when doing so?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

kodiak

Member
Member
Posts
24
#6
Hello HippsieGypsie

Welcome to Windows NineForums, Kodiak.

In your first pic you reference > a carregar a loja means > loading the store, Therefore I would assume the app is opening, but something is blocking the data to load. Yes?
Yes, but now, after doing again WSReset.exe so I can bypass the green screen, I'm only getting a blank screen. No messages at all.

In task manager I can see the store but it is with 0% CPU time. Going to the process details, WWAHost.exe is showing as suspended.


This is really strange.

EDIT:

Did WSReset.exe again and at the green screen the computer got so unresponsive that I had to force it do poweroff. Dis happened two times
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#7
Hello, Kodiak. Just to let you know, I was busy all day yesterday with other things, so wasn't able to get on. I'm having my morning coffee and waking up at the moment, so not fully awake. Have you made any progress here yet?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#9
Shucks! Can you take it back with a restore point, then redo update? Do you have any install media to boot to for repair? An earlier mirror?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#11

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

kodiak

Member
Member
Posts
24
#12
Hello again.

Already run that troubleshooter.

Got message that got old driver for the graphic card but this is not true because got the latest driver.

Run all of those commands as administrator.

kodiak
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#13

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#15
When I first updated to 8.1 I remember running the app troubleshooter for an app that ended up being a different reason why it would not run. I did get the same message about video driver probably due to older onboard graphics, but all runs well.

Perhaps try to use an older driver? New doesn't necessarily mean better.

BTW, did the Store app ever work? If so, did you install anything then it didn't work?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

jimbo45

New Member
VIP Member
Guru
Hafnarfjörður IS

Posts
4,373
#16
Hi there

Windows 8.1 update 1 -- no probs - runs fine from taskbar - although can't say the whole store concept interests me at all. However thought I'd just test it.

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10
    Computer type
    PC/Desktop
    Monitor(s) Displays
    1 X LG 40 inch TV
    Hard Drives
    SSD's * 3 (Samsung 840 series) 250 GB
    2 X 3 TB sata
    5 X 1 TB sata
    Internet Speed
    0.12 GB/s (120Mb/s)