• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows 8.1 randomly drops mapped network drives


MockY

New Member
Posts
2
#1
MACHINES

File Server: Windows 2003 Server
Domain Controller: Windows 2003 Server
Client: Windows 8.1 Pro

PROBLEM

The client is not a part of the domain which the file server and obviously the domain controller are. The mapped drives are added on the client using DOMAIN\User (along with password).

Every morning when coming into the office, I have to reboot my machin ein order to get my mapped drives back. This is very annoying. The same issue when I log in remotely (using RDP) when working at night. I have to then reboot the machine in order to gain access to my mapped drives.
It seems at random, my mapped drives (residing on the file server) goes away. It has happened once while I was actively working on the client. But daily the above issue occurs.

I'm at a loss to what to try. Most issues I've seen are related to mapped drives disappears when the machine is rebooted, but my issue is reversed, so those fixes I've tried that has been suggested do not apply or work.



Any help in finding a solution to the very annoying problem is greatly welcomed.

Side Note: Windows XP and Windows 7 machine do not have this issue and they add the mapped drives in exactly the same way.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#2
Who is in charge of the network?
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.