What's new

Solved Windows 8.1 Login issue (it goes to 'other user')?

Culintg

New Member
Hi, I am not sure if i should be posting this on this forum, or another, but here goes !

I have searched and search for an answer to this for two days

I have upgraded to Windows 8.1 and now my computer boots into 'other user'.

I then have to click ok - which tells me that my username and password are not valid - and then a back arrow, which takes me to a logon screen with icons for me, my nephew (who is a child user) and 'other user' (who does not exsist as far as I know, I do not have a guest account activated. I then have to click me!

Any ideas on how to it stop this, and boot straight into me, please?

I am the administrator

Thank you :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Hello Culintg, and welcome to Eight Forums.\

Here's a couple of things to check to see if it either may be this issue.

If you had set Windows to automatically sign in to a user account at startup, then see if using the tutorial below to turn this off and on again to make sure the correct sign in credentials are being used by Windows.

If not, then see if the tutorial below may be able to help.
Hope this helps, :)
Shawn
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Culintg

New Member
Hi both,

Thank you for taking the time to help. I tried both your suggestions but they unfortunately didn't work.

This is not cause they were not really good suggestions, but because it was actually me being an idiot as, when they didn't work I searched and searched (and searched) again and found this very simple suggestion which worked!:
windows 8.1 - win 8.1 with two startup logins. One local and one microsoft account - Super User

but instead of entering my password twice, I entered nothing.

Thank you for your help though; it is much appreciated by a bear of little brains like myself :)

Fran x
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

Brink

Administrator
Administrator
mvp

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top