What's new

Windows 8.1 login and black screen

KHOdin

New Member
Just installed 8.1. When I logged back on, there was only a blank screen with a cursor. I activated task manager and a warning appeared stating, "[email protected]@[email protected]@[email protected] could not be located in the dynamic link library C:\Windows\System32\Windows.UI.Immersive...

sfc scannow fixed the issue for awhile then i got force logout then i login the same issue reappear...please help fixing this i dont feel like doing fresh install ...


 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

ray2301

New Member
it's because of "something" (if you know what i mean) you've installed on windows 8. windows 8.1 has different files and you should manually remove all traces of that "something" before running sfc again.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

IronMan

New Member
Hi,
I too faced the same problem, i found out there are 2 possible solutions

Solution 1 : Reinstall the video driver in safe mode

if solution 1 doesn't work then

Solution 2 : Replacing Windows.UI.Immersive.dll file

Step 1 : go to system32 subfolder in Windows folder (typically
C:\Windows\System32)

Step 2 : Find the Windows.UI.Immersive.dll,check for Date Created attribute(if it is in October 2012,you may have to replace with the recent one)

Step 3 : Goto WinSxS subfolder in Windows folder,search for
Windows.UI.Immersive.dll(which is newer version) ](i found it in C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-windowsuiimmersive_31bf3856ad364e35_6.3.9600.16408_none_c6ca1a15ef5e5709)

Step 4: Replace the older file with the newer one in system32 folder

Step 5: there is a hidden folder called Windows Activation Technologies in root drive(usually
C:\Windows Activation Technologies),replace the older file in the above folder too.
Then restart,
hopefully this solves your problem

Source :
Blank Screen after Installing Windows 8.1? - Microsoft Community





 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 WMC

ASD

New Member
Hi,
I too faced the same problem, i found out there are 2 possible solutions

Solution 1 : Reinstall the video driver in safe mode

if solution 1 doesn't work then

Solution 2 : Replacing Windows.UI.Immersive.dll file

Step 1 : go to system32 subfolder in Windows folder (typically
C:\Windows\System32)

Step 2 : Find the Windows.UI.Immersive.dll,check for Date Created attribute(if it is in October 2012,you may have to replace with the recent one)

Step 3 : Goto WinSxS subfolder in Windows folder,search for
Windows.UI.Immersive.dll(which is newer version) ](i found it in C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-windowsuiimmersive_31bf3856ad364e35_6.3.9600.16408_none_c6ca1a15ef5e5709)

Step 4: Replace the older file with the newer one in system32 folder

Step 5: there is a hidden folder called Windows Activation Technologies in root drive(usually
C:\Windows Activation Technologies),replace the older file in the above folder too.
Then restart,
hopefully this solves your problem

Source :
Blank Screen after Installing Windows 8.1? - Microsoft Community





But my windows.ui.immersive.dll seem corrupt in C:\Windows\WinSxS.. Can you provide that dll files in here. Please...
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
IM, you think this explains the superfluity of "Black Screens of Death" we've been seeing lately?

Can you make a short Tutorial showing how to replace that Immersive file? Maybe it can be added into our Tutorials section.

I'd like to try it out the next time I see a Black Screen of Deth.

Anyway, the link you posted brings me to THIS:

ESET NOD32 ANTIVIRUS
Potentially unwanted content

This page is identified as potentially unwanted. Show URL


This web page is on the list of websites with dubious reputation or websites with potentially unwanted content.

Report an incorrectly blocked page

Proceed to the siteGo Back
Open ESET KnowledgeBase | www.eset.com


Sometimes these sharing sites like "2shared" and others attach viruses to the files you are truing to share, just a warning.

Ah, I see why, the link downloads "iLivid" instead of the file you posted, thats why my AV blocked it.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.

satyapermadi

New Member

Hey, thank you for solve this problem (almost). But I can't understand in the step 5, what do you mean by replace the older folder file in the above folder too?? This step makes me confuse. I was replaced the windows.UI.immersive.dll with the new one and it worked to show the metro screen, but suddenly it signed out and logged me again to black screen. I hope this is windows license problem not the graphic card (because my graphic card was outdated). Please reply as soon as possible. :)

Regards Satya
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    COMPAQ Presario V3000
    CPU
    Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60 GHz
    Motherboard
    n/a
    Memory
    2 GB RAM
    Graphics Card(s)
    Intel Express Chipset Family 386 MB
    Sound Card
    Connexant HD Audio
    Screen Resolution
    1280px X 800px
    Hard Drives
    Toshiba MO01ABD032 320 GB
    Mouse
    Logitech PS/2 Compatible Mouse
    Internet Speed
    n/a
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    Windows Defender

IronMan

New Member
i think that is not a graphic card issue,u have to replace the old Windows.UI.Immersive.dll present in C:\Windows Activation Technologies with the new one(present in C:\Windows\WinSxS.......)
hope this solves your problem
:)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 WMC

satyapermadi

New Member
WAT.jpg Still no idea... :( ...... there is no Windows.UI.Immersive.dll file in the WAT folder..Accessing data folder in the WAT folder is prohibited..please help...
Thanks.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    COMPAQ Presario V3000
    CPU
    Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60 GHz
    Motherboard
    n/a
    Memory
    2 GB RAM
    Graphics Card(s)
    Intel Express Chipset Family 386 MB
    Sound Card
    Connexant HD Audio
    Screen Resolution
    1280px X 800px
    Hard Drives
    Toshiba MO01ABD032 320 GB
    Mouse
    Logitech PS/2 Compatible Mouse
    Internet Speed
    n/a
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    Windows Defender

jaybepr

New Member
Hi, BIG question???? I have the black screen problem on my Desk Top. I replaced the Windows.UI.Immersive.dll with the NEW file and it works for some minutes then the windows LOG ME OUT and I have the same problem. Then I replace the file and works for a few minutes and same thing, win log me off and when I log in the same black screen with the mouse. any suggestions to fix this. Thanks.....
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    EVGA
    CPU
    CORE i7
    Motherboard
    Evga SLI3 FTW
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    3 Evga SLI 450
    Browser
    Explorer
    Antivirus
    NORTON 360

kung fu monkey

New Member

My Computer

System One

  • OS
    windows

ProtoSin

New Member
I followed these steps and it worked for a few minutes then it logs me out. The big difference is when I get logged out, usually takes 5 minutes the first time, it doesn't go to the black screen I can log in normally again but it logs out in about 30 seconds every time after the first time. I don't know what else to do.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

IronMan

New Member
The older file which resides in Windows Activation Technologies replaces "new"dll file which you replace in system32 folder,hence the system logs out.
you need to unhide hidden files and operating system files,to know how refer the link below

How to see hidden files in Windows 8


if you are unable to find the folder,search for the dll file in computer and replace all older versions with new one
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 WMC

ProtoSin

New Member
I've unhidden them and replaced the file in both Windows Activation Technologies/x86 and Windows Activation Technologies/x64 and it still signs me out. No black screen though, always a normal log in.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

IronMan

New Member
after the system logs out,check the date created attribute of dll file if it was created in 2012,you may may have to search for dll in c drive and replace every old dll with new one

All i did was replace the older files in 2 folder with new one and it worked
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 WMC

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top