• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows 8.1 Can't Connect to Internet Please help quickly


aar407

Member
Member
Posts
31
#1
Hi.

I've just upgraded to Windows 8.1 but I found a problem and I cant find a solution on the internet
I cannot connect nearly all of the desktop apps to the internet

Some apps work like Internet Explorer and Skype but the rest fail to connect - even chrome wont connect
I've played around with the internet settings with no success.
If I can't find a solution, I would have no choice but to revert back to Windows 8
Is there a way to fix this or do I have to go back to Windows 8. If this problem cant be solved, how do I go back to Windows 8.

Thanks
aar407 :confused:
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#2
Please. I need a solution quickly
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)
#3
Hi.

I've just upgraded to Windows 8.1 but I found a problem and I cant find a solution on the internet
I cannot connect nearly all of the desktop apps to the internet

Some apps work like Internet Explorer and Skype but the rest fail to connect - even chrome wont connect
I've played around with the internet settings with no success.
If I can't find a solution, I would have no choice but to revert back to Windows 8
Is there a way to fix this or do I have to go back to Windows 8. If this problem cant be solved, how do I go back to Windows 8.

Thanks
aar407 :confused:
For this particular problem which happens quite often, you will want to follow the instructions in the link. :)

http://www.eightforums.com/network-sharing/32278-accessing-internet.html#post284945
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro WMC
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home built
    CPU
    Q9650 @ 4.05 GHz
    Motherboard
    Gforce 780i SLI FTW
    Memory
    8GB Gskill DDR2 1200Mhz
    Graphics Card(s)
    GTX-480
    Sound Card
    Asus D2 Xonar
    Monitor(s) Displays
    HannsG
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Gskill 120GB SSD
    PSU
    Thermal Take 1000watts
    Case
    Thermal Take Xtreme
    Cooling
    9 fans air cooled
    Keyboard
    G15 logitech
    Mouse
    G9 logitech
    Internet Speed
    50mbps

aar407

Member
Member
Posts
31
#4
Ok. Im running sfc now
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#5
Hi.
I've run SFC and came up and this message came up:
Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Should I continue and use dism?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#6
The internet still doesn't work :(
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#7
Any more suggestions?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#8
I'd appreciate it if someone could reply quickly
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#9
Please...
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#10
Does anyone have a solution. I need it very quickly or I will have no choice but return to win8
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#11
This forum isn't much help, is it?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)

aar407

Member
Member
Posts
31
#12
Well this forum is very useful
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard
    Memory
    6GB (2+4)
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Monitor(s) Displays
    1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    2 (1x 1TB and 1x 20GB - Recovery)
    Keyboard
    UK Layout
    Mouse
    Touchpad
    Internet Speed
    60mb (originally 30mb) (VIRGIN MEDIA)
#13
About the only other problem that causes this is the proxy settings in IE10.

1 Open Internet Explorer.

2 Press the "ALT" key to open the menu bar and click on the "Tools" menu.

3 Click "Internet Options."

4 Click on the tab labeled "Connections" and then press the "LAN settings" button.

5 Remove the check mark in the check box labeled "Use a proxy server for your LAN."

6 Click "OK." Internet Explorer is no longer using a proxy server.

This sometimes gets checked by itself.

If this isn't the problem then click on the link which shows other possible solutions.
WIndows 8 Apps - No internet connection - Microsoft Community
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro WMC
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home built
    CPU
    Q9650 @ 4.05 GHz
    Motherboard
    Gforce 780i SLI FTW
    Memory
    8GB Gskill DDR2 1200Mhz
    Graphics Card(s)
    GTX-480
    Sound Card
    Asus D2 Xonar
    Monitor(s) Displays
    HannsG
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Gskill 120GB SSD
    PSU
    Thermal Take 1000watts
    Case
    Thermal Take Xtreme
    Cooling
    9 fans air cooled
    Keyboard
    G15 logitech
    Mouse
    G9 logitech
    Internet Speed
    50mbps

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)