• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Win8.1 BSOD 0x00000139 ntoskrnl.exe (triggered by mouse)


ruzumaki

New Member
Posts
1
#1
Hi, I facing bluescreen problem with


Bug Check Code: 0x00000139
Parameter 1: 00000000`00000002
Parameter 2: ffffd000`23b58200
Parameter 3: ffffd000`23b58158
Caused By Driver: ntoskrnl.exe
Caused By Address: ntoskrnl.exe+1500a0


The details above was collected from a software call Bluescreenview.
I have the same bluescreen details in every dump.


For your info, my laptop currently using Windows 8.1. The model is A53SV, I have all the drivers installed nicely.


This bluescreen only generated when I plugged in my usb device(mouse) on USB2 port.
I just using a ordinary USB2 wired mouse.


I have tried to disable USB selective suspend setting according to some suggestion in other forum. It just reduced the chances of getting BSOD but not completely solve the problem. I tried to remove my usb2 driver and reinstall it but it doesn't help. I also downloaded the latest intel inf driver for my motherboard series (HM65) and installed it. But none of them solve my BSOD problem.


This BSOD problem bugged since the first day I started to use win8.1. Really frustrated =(
Hopefully someone can help to solved my problem. Thank you.

 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    win8.1

koolkat77

Junior Member
VIP Member
Member
Posts
250
#2
Please try rolling back to an older version of your Realtek PCI/PCIe Adapters driver, Device Manager - Roll Back Driver
Code:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.2.9200.20512 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
Symbol search path is: SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
Executable search path is: 
Windows 8 Kernel Version 9600 MP (4 procs) Free x64
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Built by: 9600.16384.amd64fre.winblue_rtm.130821-1623
Machine Name:
Kernel base = 0xfffff800`39e7c000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`3a1439b0
Debug session time: Mon Oct  7 16:13:30.905 2013 (UTC + 6:00)
System Uptime: 0 days 0:00:09.625
Loading Kernel Symbols
...............................................................
................................................................
...........................................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
.....
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************


Use !analyze -v to get detailed debugging information.


BugCheck 139, {2, ffffd0002716c200, ffffd0002716c158, 0}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Rt630x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Rt630x64.sys
Probably caused by : Rt630x64.sys ( Rt630x64+8b865 )
Followup: MachineOwner
---------
1: kd> lmvm Rt630x64
start             end                 module name
fffff800`03251000 fffff800`032e5000   Rt630x64 T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: Rt630x64.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\Rt630x64.sys
    Image name: Rt630x64.sys
    Timestamp:        Fri May 10 15:59:08 2013 (518CC4EC)
    CheckSum:         0009D8FE
    ImageSize:        00094000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Home Premium 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)