• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Win 8 Mapped Network Drives


dvsv8

New Member
Posts
1
#1
Ok, I am having a problem. I have a group policy setting that maps my network drives. I have 3 different NAS boxes; NAS1, NAS2, and NAS3. The mapping works great on all my Win 7 computers and for every user.

I have a Win 8 test machine. When I login with my AD account, only two of my mapped drives get mapped through the GPO. My AD account is in the Administrators group on the Win 8 machine. I try gpupdate but that doesn't work. I try "net use" to manually map them. Doesn't work and get a system error.

Ok, I go to the company that made my NAS thinking they don't support Win 8. They point me a Microsoft KB article with some workarounds. I follow the KB article and add the registry key and then restart.

I login again and check out Explorer to check the Network drives. Two more network drives got mapped correctly from GPO. However, I am still missing all my mapped drives from my NAS3 box.

Ok, this with where it gets weird. While logged in with my AD account I open up cmd and type "net use". I get my 4 successfully mapped drives but I'm still missing the other 6 mapped drives from NAS3. I check the event viewer and it said "Group Policy successfully ran". I right click on cmd and run as administrator. Now I type "net use" and BAM! There are all the network drives I am supposed to have mapped.

Why do I need to be elevated as administrator to see all the mapped drives? Is this a Win 8 thing or is it an issue with my NAS3 box?

I have attached a screen shot of what I did. I put the two prompts side by side. I one the left that is a regular cmd and the right is cmd "Run as administrator". The KB article is Windows 8: SMB connections fail with error "Invalid Signature".
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    VMware