What's new

When connected to VPN some applications don't have internet connection

LulzChicken

New Member
Hey guys - I'll get right to the point.

I'm connected to my Wi-Fi network:
1.png

I then connect to my VPN service:
2.png
Notice how now the Wi-Fi shows "Limited".

This tricks Windows 8 into thinking that I don't have an active internet connection. Internet Explorer doesn't work and some Metro Apps show as being in offline mode:
3.png

Is there a solution to this? I've tried to play around with the VPN settings but didn't have any luck.

Basically - when connected to VPN Windows doesn't think I have an active internet connection. Certain Microsoft apps don't work but Chrome and Steam and all of that work fine.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Professional x64

LulzChicken

New Member
Here is the solution:

Open the settings of the VPN
Go to networking
Go to TCP/IP 4 properties
Go to advanced
On the tab IP Settings uncheck "Use default gateway on remote network" and keep the "Disable class..........." unchecked as well
Close the VPN
Restart the VPN
Metro Apps will work....................
Let me know if it worked.

vpn - Microsoft Answers
Nevermind - you may think this works but all of your traffic just goes through your normal network and not your VPN.

 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Professional x64

mdlinc

New Member
Greetings all,

My Win 8 is having the same issues. However I am using Himachi by Logmein (a kind of ssl backdoor-full time access to remote or disparate networks). Everything was working fine up until 2 days ago (may have happened longer ago but was working remotely from this computer as much). Didn't notice any updates from MS nor Logmein. The only way to get my IE to work is to:

Start a command prompt
type ipconfig /release
then type ipconfig /renew

Afterwards the images in my outlook download and IE works. This will last for about 5 min or so then the network issue occurs again. Chrome does not seem to be as effected (as I am using that to access this forum while my Outlook and RDP are connecting via Hamachi)
 

My Computer

System One

  • OS
    OS 8 / Win 7 / XP PRo / Mac OS

VideoSavant

Member
Member

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7, Service Pack 1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Homebrew
    CPU
    Intel Q8300
    Motherboard
    Gigabyte EP43-UD3L
    Memory
    6 GB
    Graphics Card(s)
    NVidia GForce 8400 GS
    Monitor(s) Displays
    Samsung SA300
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Kingston SV300S37A120G SSD
    Western Digital WD3200AAJS-65VWA0
    Hitachi HDS721010CLA332
    Seagate ST2000DL003-9VT166
    Keyboard
    Logitech K800
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    50 Mb
    Browser
    Cool Novo
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials
Top