What's new

Solved Watermark suddenly on desktop

Mark Phelps

New Member
VIP Member
Pro User
When I booted my desktop this morning, the login screen background had changed and when the desktop appeared, I get the following watermark now: Windows 8.1 Pro with Media Center, Build 9600.

I checked the PC properties and it shows as Activated.

I also did two updates yesterday: KB2984006, and Update for Defender: KB2267602 (Definition 1.185.2808.0). When I rebooted after the updates, the old login screen background was still there and there was no watermark on the desktop.

Is this something I should be concerned about? If so, what do I need to run to provide additional info, or to remove the watermark?
 

My Computer

Brink

Administrator
Administrator
mvp

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Mark Phelps

New Member
VIP Member
Pro User
Bink: Thanks for the link. According to the linked thread, what (was) showing on my desktop is the non-activated watermark. Problem is, I AM already activated. So, that watermark should not be showing.

Plus, when I rebooted a few minutes ago, the watermark now no longer shows.

But -- I will bookmark the link you gave so I have a way to deal with this if it shows up again.
 

My Computer

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Gotta love those delayed reactions. :)
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Mark Phelps

New Member
VIP Member
Pro User
Once again, the watermark suddenly appeared on the desktop -- and this was after applying umpteen Windows Updates this morning. So, I used the linked page, downloaded the registry file, ran it -- and the watermark vanished.

Thanks again for the link.
 

My Computer

Top