What's new

W7, W2K3 server and XP run as VM!s OK on W8 HOST

jimbo45

New Member
VIP Member
Guru
Hi all
just to be obtuse I wanted to run PREVIOUS OS'es on W8 as VM's so I took an older laptop and installed W8 developer x64 on it as the main REAL OS.

Vmware workstation 8 installed OK and so did the following GUEST VM's

1) W2003 Server R2
2) XP SP2
3) W7 x-64

Had all 3 running without probs concurrently on a 4GB RAM HP laptop.

Cheers

jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10
    Computer type
    PC/Desktop
    Monitor(s) Displays
    1 X LG 40 inch TV
    Hard Drives
    SSD's * 3 (Samsung 840 series) 250 GB
    2 X 3 TB sata
    5 X 1 TB sata
    Internet Speed
    0.12 GB/s (120Mb/s)

aem

..
VIP Member
Power User
VMs are VMs, if you can install the clienware and run it fine, i don't know much limitations when you install Guests.
 

My Computer

System One

  • OS
    CP

vrosa

Tech Addict
VIP Member
Pro User
I tried to install 8102 x86 as guest in a 8102 x64 host using VMWARE 7.1, but always get an error... and in VBox setup freezes :(
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10.0.10122
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    My Build - Vorttex Ultimate
    CPU
    Core i7 @ 4500 MHz
    Motherboard
    ASUS Z87-Plus
    Memory
    32GB DDR3 @ 1822 MHz (OC)
    Graphics Card(s)
    Radeon R9 280X 3GB @ 1180 / 6800 MHz
    Sound Card
    7.1 HDA
    Monitor(s) Displays
    LCD LG 22" + CRT LG 17"
    Screen Resolution
    1760 x 1320 / 1280 x 960
    Hard Drives
    1 x 240 GB SSD (System)
    3 x 500 GB HDD (Data/Media)
    1 x 2000 GB e-HDD (Backup)
    PSU
    ThermalTake 1000W PSU
    Case
    Corsair Carbide R300
    Cooling
    Corsair H60 (Push-Pull)
    Keyboard
    Microsoft Wireless Keyboard
    Mouse
    Microsoft Wireless Mouse
    Internet Speed
    60 Mbps (Down) 5 Mbps (Up)
    Browser
    IE, FF, Chrome
    Antivirus
    AVG Internet Security 2015
    Other Info
    Some wired stuff

jimbo45

New Member
VIP Member
Guru
I tried to install 8102 x86 as guest in a 8102 x64 host using VMWARE 7.1, but always get an error... and in VBox setup freezes :(

For any interaction as a Virtual Machine you need to install vmware workstation 8.0(paid for) or vmware plaer rel 4 (free) on your host machine --then it all works fine

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10
    Computer type
    PC/Desktop
    Monitor(s) Displays
    1 X LG 40 inch TV
    Hard Drives
    SSD's * 3 (Samsung 840 series) 250 GB
    2 X 3 TB sata
    5 X 1 TB sata
    Internet Speed
    0.12 GB/s (120Mb/s)

vrosa

Tech Addict
VIP Member
Pro User
I tried to install 8102 x86 as guest in a 8102 x64 host using VMWARE 7.1, but always get an error... and in VBox setup freezes :(

For any interaction as a Virtual Machine you need to install vmware workstation 8.0(paid for) or vmware plaer rel 4 (free) on your host machine --then it all works fine

Cheers
jimbo

Thanks for the help, will try later ! :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10.0.10122
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    My Build - Vorttex Ultimate
    CPU
    Core i7 @ 4500 MHz
    Motherboard
    ASUS Z87-Plus
    Memory
    32GB DDR3 @ 1822 MHz (OC)
    Graphics Card(s)
    Radeon R9 280X 3GB @ 1180 / 6800 MHz
    Sound Card
    7.1 HDA
    Monitor(s) Displays
    LCD LG 22" + CRT LG 17"
    Screen Resolution
    1760 x 1320 / 1280 x 960
    Hard Drives
    1 x 240 GB SSD (System)
    3 x 500 GB HDD (Data/Media)
    1 x 2000 GB e-HDD (Backup)
    PSU
    ThermalTake 1000W PSU
    Case
    Corsair Carbide R300
    Cooling
    Corsair H60 (Push-Pull)
    Keyboard
    Microsoft Wireless Keyboard
    Mouse
    Microsoft Wireless Mouse
    Internet Speed
    60 Mbps (Down) 5 Mbps (Up)
    Browser
    IE, FF, Chrome
    Antivirus
    AVG Internet Security 2015
    Other Info
    Some wired stuff

vrosa

Tech Addict
VIP Member
Pro User
:Self-quoting:
I tried to install 8102 x86 as guest in a 8102 x64 host using VMWARE 7.1, but always get an error... and in VBox setup freezes :sad:

~Update~

Now its working with VMWRE 8 !

Thanks again

:)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10.0.10122
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    My Build - Vorttex Ultimate
    CPU
    Core i7 @ 4500 MHz
    Motherboard
    ASUS Z87-Plus
    Memory
    32GB DDR3 @ 1822 MHz (OC)
    Graphics Card(s)
    Radeon R9 280X 3GB @ 1180 / 6800 MHz
    Sound Card
    7.1 HDA
    Monitor(s) Displays
    LCD LG 22" + CRT LG 17"
    Screen Resolution
    1760 x 1320 / 1280 x 960
    Hard Drives
    1 x 240 GB SSD (System)
    3 x 500 GB HDD (Data/Media)
    1 x 2000 GB e-HDD (Backup)
    PSU
    ThermalTake 1000W PSU
    Case
    Corsair Carbide R300
    Cooling
    Corsair H60 (Push-Pull)
    Keyboard
    Microsoft Wireless Keyboard
    Mouse
    Microsoft Wireless Mouse
    Internet Speed
    60 Mbps (Down) 5 Mbps (Up)
    Browser
    IE, FF, Chrome
    Antivirus
    AVG Internet Security 2015
    Other Info
    Some wired stuff

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top