• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

User account disconnects from router and disables internet


gillaaz

New Member
Posts
1
#1
Hello,

Puzzling problem, wondered if anyone could help.

I have a wireless router and am connecting 2 phones (wifi) and 1 PC (ethernet).

The PC is running Windows 8 and has two User Accounts (I'll call them "Business" and "Personal").

Since setting up the router, the phones have connected over wifi without problem. If I log onto the "Personal" user account on my PC, it connects over ethernet, and the phones still work with wifi.

However, if I log my PC onto my "Business" user account, the PC says it has connected to the Home Hub via the ethernet cable, but there is no internet connection. It also causes the internet connection on the phones to drop (sometimes the wifi goes down completely, sometimes it says it's connected to wifi, but there is no internet). I don't think it's an ethernet problem either, as I connected my PC wirelessly instead of with the cable, and the same thing happens.

The PC only ever does this on the "Business" user account, the "Personal" account works fine (I'm using that now). Looked everywhere to find a solution, I assume it's something in the settings, rather than a router issue. Can't find the answer anywhere.

Please can anyone help?

Thanks.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#2
Is this a computer from your work, or personal computer? If for work. Are you required to sign in with a Domain login? Also what is the manufacturer & model of your router? Does it do this, when you connect the computer with an Ethernet cable, directly to the router?
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.