• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

USB headphones only play system sounds


Posts
2
#1
Hi everyone,

My USB headphones worked perfectly up until last week. The headphones still play the Windows 8 system sounds, but when I try to use them with Youtube or VLC, they don't play any sound. The strange thing is when I go to Playback devices, the headphones are connected and installed as the default device, and they work perfectly if I test them in the playback menu. Headphones also work when I connect them with the 3,5mm cable.

Any one knows what might have caused the problem and mainly how to solve it? Thanks!

Rookie
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

Wullail

Active Member
Pro User
Posts
467
#3
It could be the volume settings for video/music playback is set to mute and only system sounds are set to the correct level.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    Memory
    6 GB
    Screen Resolution
    1280 x 1024
    Hard Drives
    12 TB in 6 disks
    PSU
    TX650
    Keyboard
    G15
    Mouse
    Intellimouse 3.0
    Internet Speed
    100 Mbits
    Browser
    Chrome
    Antivirus
    Trend Micro
#4
How do you do that?
I'd like to have it the other way around - the speakers only plays notifications and all music and speech played via headset.
It's my work machine, and I'd like to be notified whether wearing headset or not, but I wouldn't like to disturb my colleagues if I'm watching a video clip or listening to some music.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop