• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Upload library location changed - how do I fix it


stephen62

New Member
Posts
3
#1
Hi,
I run Windows 8 on my computer & use Google Chrome. When I am on Facebook and you want to up-load a photo, I used to just click on ‘up-load’ and the pc would automatically switch to your computer library where you choose the file and item you would like to upload. Well, that’s how it was.

Lately when I click on upload it switches to a different screen (blue) with only a few files showing up. Not workable files and they can’t open to select an item.

The other change that I noticed lately is that when I want to go on Google there is also a blue screen & I must click twice.

Hope this makes sense?
Thanks
Stephen
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 7
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    packard bell
    Graphics Card(s)
    nvidia
    Browser
    firefox
    Antivirus
    comodo

DustSailor

New Member
Pro User
#2

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    Intel Core i7-3820 CPU OC @ 3.80GHz
    Motherboard
    Gigabyte G1.Assassin2
    Memory
    Corsair Dominator 16GB Quad Channel DDR3
    Graphics Card(s)
    Nvidia by EVGA - GeForce GTX 670 4GB
    Sound Card
    On board Creative SB X-Fi
    Monitor(s) Displays
    acer 24" H243H
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    Main 500GB Hybrid Drive @ 7,200RPM
    Secondary OCZ SSD Vertex 3 Max IOPS
    PSU
    Silent Pro 1000w gold 80+
    Case
    Azza Hurrican 2000
    Cooling
    Liquid CPU cooler & fans
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve 2000
    Mouse
    Tek Republic Wired Laser Mouse
    Internet Speed
    5ms Ping 5.15Mb/s Download .64Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer
    Antivirus
    Defender, Malwarebytes

stephen62

New Member
Posts
3
#3
Hi,
Sorry I took so long to reply!
Here is what i see when i try to upload:
screen1.jpg
The second one is the screen i see when i click on my chrome icon - before when i clicked on chrome icon it opened my browser but now this is what happens:
screen2.jpg

Greatly appreciate your attention to this problem :D of mine

Regards
Stephen
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 7
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    packard bell
    Graphics Card(s)
    nvidia
    Browser
    firefox
    Antivirus
    comodo

DustSailor

New Member
Pro User
#4
Hey mate,

Let us start fresh. Open your antivirus program, and run a full scan of your system.

Then, go into windows update, and make sure your computer has all recommended/important updates installed. Keep checking until you get back 'no more updates available'.

Make sure you have updated 8 to windows 8.1: Update to Windows 8.1: FAQ - Microsoft Windows Help -you will need to make sure you have the latest drivers for the operating system installed. This is easier than it sounds. This is the website for South Africa, for which you will need to search support for your specific computer type (assuming you are using the Packard Bell): Home | Packard Bell

After all this, we can begin looking at the actual problem (if it persists)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    Intel Core i7-3820 CPU OC @ 3.80GHz
    Motherboard
    Gigabyte G1.Assassin2
    Memory
    Corsair Dominator 16GB Quad Channel DDR3
    Graphics Card(s)
    Nvidia by EVGA - GeForce GTX 670 4GB
    Sound Card
    On board Creative SB X-Fi
    Monitor(s) Displays
    acer 24" H243H
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    Main 500GB Hybrid Drive @ 7,200RPM
    Secondary OCZ SSD Vertex 3 Max IOPS
    PSU
    Silent Pro 1000w gold 80+
    Case
    Azza Hurrican 2000
    Cooling
    Liquid CPU cooler & fans
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve 2000
    Mouse
    Tek Republic Wired Laser Mouse
    Internet Speed
    5ms Ping 5.15Mb/s Download .64Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer
    Antivirus
    Defender, Malwarebytes

DustSailor

New Member
Pro User
#5
That blue screen is/was a feature of windows 8. Can't remember how you get there, or if it was specific to 8 and not 8.1 o.0

I haven't seen it in a while on my computer, which makes me believe it was only on windows 8.

As for chrome, perhaps the easiest method would be to uninstall and reinstall. This is how to save any bookmarks, etc. from chrome: https://support.google.com/chrome/answer/96816?hl=en
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    Intel Core i7-3820 CPU OC @ 3.80GHz
    Motherboard
    Gigabyte G1.Assassin2
    Memory
    Corsair Dominator 16GB Quad Channel DDR3
    Graphics Card(s)
    Nvidia by EVGA - GeForce GTX 670 4GB
    Sound Card
    On board Creative SB X-Fi
    Monitor(s) Displays
    acer 24" H243H
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    Main 500GB Hybrid Drive @ 7,200RPM
    Secondary OCZ SSD Vertex 3 Max IOPS
    PSU
    Silent Pro 1000w gold 80+
    Case
    Azza Hurrican 2000
    Cooling
    Liquid CPU cooler & fans
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve 2000
    Mouse
    Tek Republic Wired Laser Mouse
    Internet Speed
    5ms Ping 5.15Mb/s Download .64Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer
    Antivirus
    Defender, Malwarebytes

stephen62

New Member
Posts
3
#6
It worked, i did exactly as you suggested then restarted and all was fine - must have been an update issue.
Thanks a lot for your help!
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 7
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    packard bell
    Graphics Card(s)
    nvidia
    Browser
    firefox
    Antivirus
    comodo

DustSailor

New Member
Pro User
#7
:thumbsup:

You're welcome
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    Intel Core i7-3820 CPU OC @ 3.80GHz
    Motherboard
    Gigabyte G1.Assassin2
    Memory
    Corsair Dominator 16GB Quad Channel DDR3
    Graphics Card(s)
    Nvidia by EVGA - GeForce GTX 670 4GB
    Sound Card
    On board Creative SB X-Fi
    Monitor(s) Displays
    acer 24" H243H
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    Main 500GB Hybrid Drive @ 7,200RPM
    Secondary OCZ SSD Vertex 3 Max IOPS
    PSU
    Silent Pro 1000w gold 80+
    Case
    Azza Hurrican 2000
    Cooling
    Liquid CPU cooler & fans
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve 2000
    Mouse
    Tek Republic Wired Laser Mouse
    Internet Speed
    5ms Ping 5.15Mb/s Download .64Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer
    Antivirus
    Defender, Malwarebytes