• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Unable to connect to internet via wifi or ethernet


keysissue

New Member
Posts
13
#1
Hello everyone,
I am having an issue. I attempted installed zonealarm free a few days ago when I woke up I saw that it said the installation failed. Yet still I saw zonealarm listed as a new program that was installed. I also can unable to connect to the internet. I changed the settings of zonealarm from high to medium but still no internet, I uninstalled zonealarm and even used the clean.exe zonealarm tool no internet, I manually went ahead and removed as many zone alarm components as possible but still no internet.
I have done various elevated command prompts net sh etc. However, for the reset one it always says reset failed.
Ip4 and Ip6 in a not connected state and all wifi networks say limited as well as Ethernet connections.
I have uninstalled and reinstalled the drivers. Also I have no system restore points available. When the issue was first present my last restore point was Office 2016 preview which I had installed two hours or so before zonealarm. Zonealarm never had a restore point. Since trying to troubleshoot this issue all my restore points have been erased.
I am going insane.
Can you guys please help me to figure out how to fix this. Thanks in advance for your help.

Laptop: Sony Vaio Flip 14
OS: Windows 8.1 Professional
Wireless Card: Intel Wireless N 7260
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Ztruker

Well-Known Member
VIP Member
Guru
#2
System Restore to before you installed Zonealarm.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo IdeaCenter K450
    CPU
    Intel Quad Core i7-4770 @ 3.4Ghz
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    16.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Integrated HD Graphics
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    HP h2207
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    250GB Samsung EVO SATA-3 SSD;
    2TB Seagate ST2000DM001 SATA-2;
    1.5TB Seagate ST3150041AS SATA
    PSU
    500W
    Keyboard
    Wired USB
    Mouse
    Wired USB
    Internet Speed
    3GB Up, 30GB Down
    Browser
    SeaMonkey
    Antivirus
    Windows Defender; MBAM Pro
    Other Info
    UEFI/GPT
    PLDS DVD-RW DH16AERSH

popeye

New Member
VIP Member
Guru
United States

Posts
3,090
#3

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer V3 771G-6443
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer VA70_HC (U3E1)
    Memory
    8GB DDR3 PC3-12800 (800 MHz)
    Graphics Card(s)
    HD4000 + GeForce GT 730M
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17" Generic PnP Display on Intel HD Graphics 4000
    Screen Resolution
    1600x900 pixels
    Hard Drives
    Samsung SSD 850 EVO 250 GB
    ADATA SSD SP900 128GB
    PSU
    90 watt brick
    Mouse
    Bluetooth
    Antivirus
    Comodo
    Other Info
    Asus RT-AC56R dual-band WRT router (Merlin firmware). Intel 7260.HMWWB.R dual-band ac wireless adapter.
#4
Have you tried to set up a connection in Internet Options ?

screenshot_277.jpg
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security

keysissue

New Member
Posts
13
#5
Thanks for all your replies. Unfortunately, I have no system restore points available. When the issue first happened I had a restore point for MS Office 2016 preview which was installed just a few hours before zonealarm. Now I have no restore points available.

I agree popeye zonealarm is crap.

David Bailey setting up a new internet connection returned the error 651

Does anyone have any other suggestions?
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Ztruker

Well-Known Member
VIP Member
Guru
#6
Do the following:
Open a Elevated Command Prompt:

Press WIN + X to open Start context menu.
Select Command Prompt (Admin)​.

Paste the following into the Command Prompt window, exactly as shown, including double quotes:

cmd /c "ipconfig /all > postme.txt & ping yahoo.com >> postme.txt & reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" | find /i "proxy" >> postme.txt & notepad postme.txt & del postme.txt"

and press ENTER.

A file will open in Notepad. Please copy and paste the contents here. Close the Notepad window and the file will be deleted and the Command Prompt window will also close.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo IdeaCenter K450
    CPU
    Intel Quad Core i7-4770 @ 3.4Ghz
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    16.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Integrated HD Graphics
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    HP h2207
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    250GB Samsung EVO SATA-3 SSD;
    2TB Seagate ST2000DM001 SATA-2;
    1.5TB Seagate ST3150041AS SATA
    PSU
    500W
    Keyboard
    Wired USB
    Mouse
    Wired USB
    Internet Speed
    3GB Up, 30GB Down
    Browser
    SeaMonkey
    Antivirus
    Windows Defender; MBAM Pro
    Other Info
    UEFI/GPT
    PLDS DVD-RW DH16AERSH

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#7
Use Revo Uninstaller to get rid of as much garbage, then use CCleaner. Both can be downloaded from Majorgeeks.com
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

keysissue

New Member
Posts
13
#8
Hello Ztrucker and broe23, thanks so much for your replies. This issue has me getting emotional now since I am behind on my work for my second job and to communicate with you all I have had to borrow my neighbour's laptop.

Ztrucker strangely, I do not see the adapter for the Intel wireless card. For clarification I cannot tell when last I have "booted" my VM and I have had a VM setup on the machine for months now without issue. Of course this is not to say that it could not be the issue.

Broe23, I use CCleaner every day. Revo uninstaller I will use now.

Here are my results:

Windows IP Configuration


Host Name . . . . . . . . . . . . : Sunlight
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet1
Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-8C-E9-52-43
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e91d:6b36:e15a:e8f4%18(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.232.244(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 788549718
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-AD-36-CD-00-19-BC-BE-BE-29
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet8
Physical Address. . . . . . . . . : 00-07-3D-24-50-FF
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5045:3f0d:30ea:1511%19(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.21.17(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 805326934
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-AD-36-CD-00-19-BC-BE-BE-29
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Tunnel adapter isatap.{25531E9D-FCE1-4C18-A6AA-721743D7E3D4}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter isatap.{13BE1BB8-1AB2-4A89-B9EE-BC50272A61AC}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ping request could not find host yahoo.com. Please check the name and try again.
AutoConfigProxy REG_SZ wininet.dll
MigrateProxy REG_DWORD 0x1
ProxyEnable REG_DWORD 0x0
ProxyOverride REG_SZ *.local
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Ztruker

Well-Known Member
VIP Member
Guru
#9
You have no wires or wireless network information showing.

What does Device Manager show? Are there any yellow or red marks.

Press Windows key + R, type devmgmt.msc and press Enter.
Click on View then Show hidden devices.
Make it full screen.
Expand any entries with yellow or red marks.
Do a screen capture the post the image here. See here: [URL="http://www.eightforums.com/tutorials/2598-screenshots-files-upload-post-eight-forums.html]Screenshots and Files - Upload and Post in Eight Forums[/URL]
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo IdeaCenter K450
    CPU
    Intel Quad Core i7-4770 @ 3.4Ghz
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    16.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Integrated HD Graphics
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    HP h2207
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    250GB Samsung EVO SATA-3 SSD;
    2TB Seagate ST2000DM001 SATA-2;
    1.5TB Seagate ST3150041AS SATA
    PSU
    500W
    Keyboard
    Wired USB
    Mouse
    Wired USB
    Internet Speed
    3GB Up, 30GB Down
    Browser
    SeaMonkey
    Antivirus
    Windows Defender; MBAM Pro
    Other Info
    UEFI/GPT
    PLDS DVD-RW DH16AERSH

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#11
System Restore to before you installed Zonealarm.
A lot of this third party crap is just that............crap!
Tell me about it. You can never successfully remove all of Norton, Wild Tangent, etc., unless you want to spend a week going through the various directories, and Registry settings to get rid of them.

I stopped dealing with full wipe on the third party stuff, other than use Revo & CCleaner to get rid of the main stuff. With how Microsoft has layered things, by making it so difficult in getting rid of all of the Metro crap.

Working on cleaning out all of the unnecessary garbage in Windows 8 & 10, is worse than working on one of today's vehicles, or a newer series Jet plane as guys at my wife's shop states, that do work on Corporate Jets.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#12
You really do not need to use CCleaner every day. I use it and Revo, when I first installed 8.1 back on my Laptop, because of some POS changes that Ubuntu made to their Linux distro. After I got it tweaked, which took probably a total of one day (yes I have more time in the world than I should, because I am retired).

I then just use Clonezilla to save the whole disk to my NAS. If I make any major changes, then it could be almost 6 months or more, before I do another backup. I will make one before I load 10 on both laptops, then after I clean out the garbage and fix the other things with 10. I will make a new backup under a folder titled "windows_10", so I know when I do a NFS backup or restore. Which is Linux, 8 or 10.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#13
I am wondering if the Blackberry or VMware could be the issue. What does it show if you go into Cmd and run "netsh wlan show all"?
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

keysissue

New Member
Posts
13
#14
Broe23, here you go. Thanks for your replies.

Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.


C:\Windows\system32>netsh wlan show all
Wireless System Information Summary
(Time: 25/05/2015 01:13:27 Eastern Standard Time)




=======================================================================
============================== SHOW DRIVERS ===========================
=======================================================================




Interface name: Wi-Fi


Driver : Intel(R) Wireless-N 7260
Vendor : Intel Corporation
Provider : Intel
Date : 23/03/2015
Version : 17.16.0.4
INF file : C:\Windows\INF\oem198.inf
Files : 3 total
C:\Windows\system32\DRIVERS\Netwbw02.sys
C:\Windows\system32\DRIVERS\Netwfw02.dat
C:\Windows\system32\drivers\vwifibus.sys
Type : Native Wi-Fi Driver
Radio types supported : 802.11b 802.11g 802.11n
FIPS 140-2 mode supported : Yes
802.11w Management Frame Protection supported : Yes
Hosted network supported : Yes
Authentication and cipher supported in infrastructure mode:
Open None
Open WEP-40bit
Open WEP-104bit
Open WEP
WPA-Enterprise TKIP
WPA-Enterprise CCMP
WPA-Personal TKIP
WPA-Personal CCMP
WPA2-Enterprise TKIP
WPA2-Enterprise CCMP
WPA2-Personal TKIP
WPA2-Personal CCMP
Open Vendor defined
Vendor defined Vendor defined
Authentication and cipher supported in ad-hoc mode:
Open None
Open WEP-40bit
Open WEP-104bit
Open WEP
WPA2-Personal CCMP
IHV service present : Yes
IHV adapter OUI : [00 80 86], type: [00]
IHV extensibility DLL path: C:\Windows\System32\IWMSSvc.dll
IHV UI extensibility ClSID: {1bf6cb2d-2ae0-4879-a7aa-a75834fbd0e3}
IHV diagnostics CLSID : {00000000-0000-0000-0000-000000000000}




=======================================================================
============================= SHOW INTERFACES =========================
=======================================================================




There is 1 interface on the system:


Name : Wi-Fi
Description : Intel(R) Wireless-N 7260
GUID : 26c89ae8-39bc-47f1-885b-fbc566c89a16
Physical address : fc:f8:ae:c4:83:12
State : connected
SSID : LittleSpruce
BSSID : 20:aa:4b:b5:da:6e
Network type : Infrastructure
Radio type : 802.11n
Authentication : WPA2-Personal
Cipher : CCMP
Connection mode : Auto Connect
Channel : 1
Receive rate (Mbps) : 300
Transmit rate (Mbps) : 300
Signal : 60%
Profile : LittleSpruce


Hosted network status : Not started




=======================================================================
=========================== SHOW HOSTED NETWORK =======================
=======================================================================




Hosted network settings
-----------------------
Mode : Allowed
SSID name : "tegra"
Max number of clients : 4
Authentication : WPA2-Personal
Cipher : CCMP


Hosted network status
---------------------
Status : Not started




=======================================================================
============================= SHOW SETTINGS ===========================
=======================================================================




Wireless LAN settings
---------------------
Show blocked networks in visible network list: No


Only use GP profiles on GP-configured networks: No


Hosted network mode allowed in WLAN service: Yes


Allow shared user credentials for network authentication: Yes


Block period: Not Configured.


Auto configuration logic is enabled on interface "Wi-Fi"




=======================================================================
============================== SHOW FILTERS ===========================
=======================================================================




Allow list on the system (group policy)
---------------------------------------
<None>


Allow list on the system (user)
-------------------------------
<None>


Block list on the system (group policy)
---------------------------------------
<None>


Block list on the system (user)
-------------------------------
<None>




=======================================================================
=========================== SHOW CREATEALLUSER ========================
=======================================================================




Everyone is allowed to create all user profiles.




=======================================================================
============================= SHOW PROFILES ===========================
=======================================================================




Profiles on interface Wi-Fi:


Group policy profiles (read only)
---------------------------------
<None>


User profiles
-------------
All User Profile : LittleSpruce




=======================================================================
========================== SHOW PROFILES NAME=* =======================
=======================================================================




Profile LittleSpruce on interface Wi-Fi:
=======================================================================


Applied: All User Profile


Profile information
-------------------
Version : 1
Type : Wireless LAN
Name : LittleSpruce
Control options :
Connection mode : Connect automatically
Network broadcast : Connect only if this network is broadcasting
AutoSwitch : Do not switch to other networks


Connectivity settings
---------------------
Number of SSIDs : 1
SSID name : "LittleSpruce"
Network type : Infrastructure
Radio type : [ Any Radio Type ]
Vendor extension : Not present


Security settings
-----------------
Authentication : WPA2-Personal
Cipher : CCMP
Security key : Present


Cost settings
-------------
Cost : Unrestricted
Congested : No
Approaching Data Limit : No
Over Data Limit : No
Roaming : No
Cost Source : Default




=======================================================================
======================= SHOW NETWORKS MODE=BSSID ======================
=======================================================================




Interface name : Wi-Fi
There are 2 networks currently visible.


SSID 1 : LittleSpruce
Network type : Infrastructure
Authentication : WPA2-Personal
Encryption : CCMP
BSSID 1 : 20:aa:4b:b5:da:6e
Signal : 60%
Radio type : 802.11n
Channel : 1
Basic rates (Mbps) : 6.5 16 19.5 117
Other rates (Mbps) : 18 19.5 24 36 39 48 54 156


SSID 2 : LittleSpruce-guest
Network type : Infrastructure
Authentication : Open
Encryption : None
BSSID 1 : 20:aa:4b:b5:da:6f
Signal : 46%
Radio type : 802.11n
Channel : 1
Basic rates (Mbps) : 6.5 16 19.5 117
Other rates (Mbps) : 18 19.5 24 36 39 48 54 156




C:\Windows\system32>
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Ztruker

Well-Known Member
VIP Member
Guru
#15
Ztucker, thanks again for helping me out man.

I went into every single entry in device manager and expanded them. No yellow exclamation marks. Surprisingly, my wireless card also shows up.
Right click on and Uninstall all the entries under Network Adapter that are dimmed, meaning not connected. Reboot and see if that makes any difference.

Also try these from a Elevated Command Prompt:

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog
Reset TCP/IP stack to installation defaults: netsh int ip reset reset.log
Clear ARP Cache: netsh interface ip delete arpcache
Flush DNS cache: ipconfig /flushdns
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo IdeaCenter K450
    CPU
    Intel Quad Core i7-4770 @ 3.4Ghz
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    16.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Integrated HD Graphics
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    HP h2207
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    250GB Samsung EVO SATA-3 SSD;
    2TB Seagate ST2000DM001 SATA-2;
    1.5TB Seagate ST3150041AS SATA
    PSU
    500W
    Keyboard
    Wired USB
    Mouse
    Wired USB
    Internet Speed
    3GB Up, 30GB Down
    Browser
    SeaMonkey
    Antivirus
    Windows Defender; MBAM Pro
    Other Info
    UEFI/GPT
    PLDS DVD-RW DH16AERSH

keysissue

New Member
Posts
13
#16
Hello Ztucker, none of them were dimmed. However, I went ahead and uninstalled the Blackberry VPN and the VMware ones. I entered all of those commands waited three minutes and then shut down. Upon restart the problem of Limited Internet and no internet connectivity persists.

Do you have any other ideas?
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Ztruker

Well-Known Member
VIP Member
Guru
#17
None are dimmed?

I count 19 in the image you posted. By dimmed I mean the icon is fainter than the icon for a device that is connected.

As a test, disable Windows Firewall and your anti-virus, see if that has any effect.

You could also try running the following commands from a Elevated Command Prompt, up to 3 times if necessary if problems are found. If none found them no need to rerun.

Open a Elevated Command Prompt:
Press WIN + X to open Start context menu.
Select Command Prompt (Admin)​.

Run the following commands sequentially. Wait for each one to finish as it can take awhile.
Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
SFC /scannow

 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo IdeaCenter K450
    CPU
    Intel Quad Core i7-4770 @ 3.4Ghz
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    16.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Integrated HD Graphics
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    HP h2207
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    250GB Samsung EVO SATA-3 SSD;
    2TB Seagate ST2000DM001 SATA-2;
    1.5TB Seagate ST3150041AS SATA
    PSU
    500W
    Keyboard
    Wired USB
    Mouse
    Wired USB
    Internet Speed
    3GB Up, 30GB Down
    Browser
    SeaMonkey
    Antivirus
    Windows Defender; MBAM Pro
    Other Info
    UEFI/GPT
    PLDS DVD-RW DH16AERSH

keysissue

New Member
Posts
13
#18
Hello ztucker, I did not see the other devices because I had forgotten to select view hidden devices. I was able to delete some of the dimmed ones but some did not budge. I ran the commands you suggested, please see the results below.


Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>dism /online /cleanup-image /restorehealth

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.3.9600.17031

Image Version: 6.3.9600.17031

[==========================100.0%==========================]

Error: 0x800f0906

The source files could not be downloaded.
Use the "source" option to specify the location of the files that are required t
o restore the feature. For more information on specifying a source location, see
Configure a Windows Repair Source.

The DISM log file can be found at C:\Windows\Logs\DISM\dism.log

C:\Windows\system32>SFC /scannow

Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some
of them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios.

C:\Windows\system32>
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Ztruker

Well-Known Member
VIP Member
Guru
#19
I don't see the first one: Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

Let me see if I can get an expert on "The source files could not be downloaded" problem to stop in and advise.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo IdeaCenter K450
    CPU
    Intel Quad Core i7-4770 @ 3.4Ghz
    Motherboard
    Lenovo
    Memory
    16.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Integrated HD Graphics
    Sound Card
    Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    HP h2207
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    250GB Samsung EVO SATA-3 SSD;
    2TB Seagate ST2000DM001 SATA-2;
    1.5TB Seagate ST3150041AS SATA
    PSU
    500W
    Keyboard
    Wired USB
    Mouse
    Wired USB
    Internet Speed
    3GB Up, 30GB Down
    Browser
    SeaMonkey
    Antivirus
    Windows Defender; MBAM Pro
    Other Info
    UEFI/GPT
    PLDS DVD-RW DH16AERSH

keysissue

New Member
Posts
13
#20
Hey Ztucker the first one went through without issue and said it was successful which is why I didnt include it.

Thanks so much for asking someone else to help me.
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)