• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Thumbnails for Camcorder Video Files not showing


brummyfan

Well-Known Member
VIP Member
Guru
Birmingham

Posts
1,487
#1
Hi,
I have a problem with my video clips taken by a Camcorder, I can not find a way to show the thumbnails, normal videos in Video folder and Picture folder have thumbnails, I have tried changing Folder Options but still no thumbnails, could someone please help me, Thanks.
Capture 101.JPG
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire E1-571
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer Type-2
    Memory
    8GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Sound Card
    High Definiton Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Generic
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Samsung 850 Pro 256GB
    PSU
    Generic
    Keyboard
    QWERTY
    Mouse
    ELANTECH Touchpad
    Internet Speed
    12.68Mbps
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender
Posts
102
#2
Hi brummyfan,

I'm not sure if this information will be of any help but my video thumbnails only show up in the default video folder:

Screenshot (88).png

Screenshot (89).png

Unfortunately, I never really explored the full possibilities but maybe yours might work that way as well.


SpringUpdate
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
Posts
102
#3
So, I read your issue again, and this time it appears you might have actually done your testing in the same location as I did; however, your image does not show that same location. Now, if that is the case, there could be some sort of codec compatibility issue at play here. As a test, you might consider changing the default file type association, for the extension in question, to another media player just to see if that works.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop

brummyfan

Well-Known Member
VIP Member
Guru
Birmingham

Posts
1,487
#4
Thank SpringUpdate, I have switched to VLC as default player but only got VLC icons. These files are .MOD type and I could convert them in VLC but there are too many to convert in order to make a movie, I have also tried k-lite codecs but didn't help. BTW, my default Video folder shows the thumbnails.
Capture 102.jpg
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire E1-571
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer Type-2
    Memory
    8GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Sound Card
    High Definiton Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Generic
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Samsung 850 Pro 256GB
    PSU
    Generic
    Keyboard
    QWERTY
    Mouse
    ELANTECH Touchpad
    Internet Speed
    12.68Mbps
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender
Posts
102
#5
BTW, my default Video folder shows the thumbnails.
At least ours works the same way. Now, as far as how to make those thumbnails show up elsewhere, I would only be guessing at best; however, I am sure there are many that know more than I do regarding this subject. Hopefully they'll respond.

One more thought. I have read that .mod files can be simply changed to .avi files without the need for any conversion. If true, you could copy one of your movie files, change the extension, try to play it, and see if that works for you.

Good luck to you!

SpringUpdate
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop

brummyfan

Well-Known Member
VIP Member
Guru
Birmingham

Posts
1,487
#6
BTW, my default Video folder shows the thumbnails.
At least ours works the same way. Now, as far as how to make those thumbnails show up elsewhere, I would only be guessing at best; however, I am sure there are many that know more than I do regarding this subject. Hopefully they'll respond.

One more thought. I have read that .mod files can be simply changed to .avi files without the need for any conversion. If true, you could copy one of your movie files, change the extension, try to play it, and see if that works for you.

Good luck to you!

SpringUpdate
OK. Thanks, I'll try that in the morning :D
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire E1-571
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer Type-2
    Memory
    8GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Sound Card
    High Definiton Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Generic
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Samsung 850 Pro 256GB
    PSU
    Generic
    Keyboard
    QWERTY
    Mouse
    ELANTECH Touchpad
    Internet Speed
    12.68Mbps
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender
Posts
102
#7
I think I found something.

I copied my video folder to a different location and then I changed the folder type to "video" and it worked!

vid.jpg

Maybe just changing the folder type on your current folder might do the trick?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop

brummyfan

Well-Known Member
VIP Member
Guru
Birmingham

Posts
1,487
#8
I have managed to fix it by installing Shark 007 codecs, thumbnails are showing up :dinesh: Thanks SpringUpdate for the support :D
Capture101.JPG
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire E1-571
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer Type-2
    Memory
    8GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Sound Card
    High Definiton Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Generic
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Samsung 850 Pro 256GB
    PSU
    Generic
    Keyboard
    QWERTY
    Mouse
    ELANTECH Touchpad
    Internet Speed
    12.68Mbps
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender

brummyfan

Well-Known Member
VIP Member
Guru
Birmingham

Posts
1,487
#10

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire E1-571
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer Type-2
    Memory
    8GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Sound Card
    High Definiton Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Generic
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Samsung 850 Pro 256GB
    PSU
    Generic
    Keyboard
    QWERTY
    Mouse
    ELANTECH Touchpad
    Internet Speed
    12.68Mbps
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender