• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Temporary profile issue won't go away after fixes applied


Posts
4
#1
Windows 8.1, apparently we missed a ton of update a couple weeks ago, so ran all of them, around 30 updates. After that, experiencing the ever-popular "you have been logged in with a temporary profile" issue. Only 2 user ID's on the PC, one's admin, other isn't. Affects both profiles. After going to the backup of all my profile's data, went thru all the gyrations of copying data to a new user profile, doing the .bak fix in the registry well-documented in these forums. I even loaded in an app called Reprofiler to make sure all the associations are correct. What I'm seeing via regedit is that the registry keys are associated w/ the correct user ID's. However, upon every other boot or so, the .bak issue returns. I can remove the .bak from the end of the registry entry, reboot, & all is well...both ID's snap right into their correct desktop like nothing ever happened. However, using Reprofile & using its Test feature, it appears my normal daily driver profile, the non-admin, is using a TEMP folder in C:\Users, not the profile folder for my daily driver profile. Very bizarre. Also noted the machine is now taking forever to boot, almost like an XP box...& I have a Samsung SSD in it...not cool. Any guidance is much appreciated. All I can find online is users who are running into this the FIRST time, not folks who have applied all the standard fixes, yet are still plagued w/ it under the new profile's usage period. Thanks again.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    HP p6-2310
    CPU
    AMD A8-3870
    Motherboard
    N/A
    Memory
    8 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce GTX 750 Ti
    Sound Card
    Sound Blaster Recon3D
    Monitor(s) Displays
    Dell Studio
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Samsung 500 GB 850 EVO SSD
    PSU
    N/A
    Case
    Factory, unmodified
    Cooling
    Factory, unmodified
    Keyboard
    Factory, unmodified
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    TWC/Spectrum
    Browser
    Firefox, Chrome
    Antivirus
    Avira
Posts
4
#2
I've also noted that after I remove the .bak in the registry & reboot, I can't get into the appropriate non-admin user account successfully unless I shut down & boot up from the errant temp profile. If I log into the admin account, fix the registry problem, then shut down from there, boot up, then try to log into the non-admin account, it goes into the "Preparing Windows" protocol for the non-admin user & boots into the temp profile. ReProfiler hasn't helped, either, sadly.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    HP p6-2310
    CPU
    AMD A8-3870
    Motherboard
    N/A
    Memory
    8 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce GTX 750 Ti
    Sound Card
    Sound Blaster Recon3D
    Monitor(s) Displays
    Dell Studio
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Samsung 500 GB 850 EVO SSD
    PSU
    N/A
    Case
    Factory, unmodified
    Cooling
    Factory, unmodified
    Keyboard
    Factory, unmodified
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    TWC/Spectrum
    Browser
    Firefox, Chrome
    Antivirus
    Avira

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)