• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Struggling to install .NET Framework 3.5


monster93

New Member
Posts
2
#1
Hi there,

I've tried a lot of different methods in order to install 3.5. All have failed so far. I'm really hoping that somebody in the know will be able to help me with this.

First of all, I was running 3.5 fine as I could run programs that use it fine previously. This was on Windows 8.1 64bit before. I changed my hardware, specifically the cpu, motherboard and gpu. Reinstalled Windows and then started to reinstall everything else. As soon as I tried to reinstall 3.5, I was greeted by a message saying I wasn't connected to the internet. Error: 0x800F0906.

I thought this was strange so I decided to google it. Turns out that this isn't a common problem and I did actually find some solutions from this message board that worked for some people. More specifically I tried to install it offline via my installation disc using the command line:

C:\WINDOWS\system32>DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /Limit
Access /Source:g:\sources\sxs

This did not work. I received this after running the command:

Code:
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.3.9600.17031


Image Version: 6.3.9600.17031


Enabling feature(s)
[===========================66.5%======                    ]


Error: 0x800f081f


The source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required t
o restore the feature. For more information on specifying a source location, see
 [URL="http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077"]Configure a Windows Repair Source[/URL].


The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log

Thankfully, the link they provide me with doesn't work. So that was a whole lot of use.

I look into the DISM log file and I can't see anything immediatley useful to myself. I don't know if anyone else can see anything that could help. 

[2436] Caller did not request sparse mount
[2436] Mounting new image.
Wim:         [\\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim]
Image Index: [1]
Mount Path:  [C:\WINDOWS\TEMP\d157017b-f81d-49e7-a4e8-10c6e92f470e]
[2436] Wimserv process started for guid 4c24978b-8c82-4bcf-97fe-a79c1b091fc5.  Id is 2480
[2480] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2480] Mounted image at C:\WINDOWS\TEMP\d157017b-f81d-49e7-a4e8-10c6e92f470e.
[2436] [0x8007007b] FIOReadFileIntoBuffer:(1415): The filename, directory name or volume label syntax is incorrect.
[2436] [0xc142011c] UnmarshallImageHandleFromDirectory:(511)
[2436] [0xc142011c] WIMGetMountedImageHandle:(2568)
[2436] [0x8007007b] FIOReadFileIntoBuffer:(1415): The filename, directory name or volume label syntax is incorrect.
[2436] [0xc142011c] UnmarshallImageHandleFromDirectory:(511)
[2436] [0xc142011c] WIMGetMountedImageHandle:(2568)
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2436] ImageUnmarshallHandle: Reconstituting wim at \\?\GLOBALROOT\device\harddisk3\partition3\Recovery\WindowsRE\Winre.wim.
[2480] Received unmount request for image with guid 4c24978b-8c82-4bcf-97fe-a79c1b091fc5.
[2480] Unmount for image at C:\WINDOWS\TEMP\d157017b-f81d-49e7-a4e8-10c6e92f470e complete.
I'm at a loss. I don't know what to do. I've tried everything I could find and I really don't want to start with a fresh install of Windows again. I'd greatly appreciate any help.


 
Last edited by a moderator:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    i5 4690k
    Graphics Card(s)
    XFX R9 290x 4GB
    Monitor(s) Displays
    AOC 24" x 2

lastof

New Member
Power User
Posts
151
#2

My Computer

System One

  • OS
    Win8 Pro

monster93

New Member
Posts
2
#3
Try copying the 'sources\sxs' folder onto your hard drive from the installation disc, change your command in the Admin Command prompt to reflect the new location, and see if it works that way.

And even though MS doesn't provide it, you can also try downloading an installer package from here, which is Windows 8/8.1 compatible:

Download Microsoft .NET Framework 3.5 Offline Installer for Windows 8 and 8.1 - AskVG
I did try the second one. Gave me the same error.

A friend suggested the first method but again it gave the same error
error. It was really bizarre.

Gave up in the end and reinstalled. Fixed everything :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    i5 4690k
    Graphics Card(s)
    XFX R9 290x 4GB
    Monitor(s) Displays
    AOC 24" x 2

mikeytg

New Member
Pro User
Joisey

Posts
315
#5
Net frameworks 3.5 and 4.5 are available in the "add remove windows features" part of the "uninstall or change a program" window of control panel. Perhaps that is why installing it from a separate installer went south?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 consumer 64 bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire M5 481PT-6644
    CPU
    Intel Core I5
    Memory
    6 GB
    Hard Drives
    Spinning/SSD hybrid 500GB/20GB
    Mouse
    ELAN Trackpad
    Internet Speed
    18mbs/5mbs
    Browser
    Chrome
    Antivirus
    Windows Defender