• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Soundblaster card & microphone on headset not working


redblade8

New Member
Posts
6
#1
Hallo,

The microphone on this non-brand headset isn't working due to the microphone not showing up under the recording devices. Audio is working for the headset (and anything else that I plug in ), but not the microphone. The green bars do not go up in the audio manager either when I test the microphone. I'd like to use this for teamspeak, but there doesn't seem to be anything that I have found on google to solve this so far, or anything that I've figured out on my end. I have attached a screenshot of what is happening in my audio manager. When any headphones/earphones are plugged into the green jack, they work and sound is audible, however in the audio manager it still says that no headset is plugged in even with them plugged in & working.

- As well, I have a d945gtp motherboard

- I also have an actual sound card in the motherboard ( a soundblaster live sb0060 )..it currently doesn't work at all, and shows up in the device manager as 'multimedia audio controller' with a yellow exclamation mark. If I could get this working instead, that'd be much better too as an alternative fix.

Any help is appreciated, thanks. =)
 

Attachments

Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model
    alp001
    CPU
    intel core i7
    Memory
    4GB DDR3 RAM
    Graphics Card(s)
    ATI Mobility 5730HD

caperjack

Just the Janitor
VIP Member
Guru
Posts
2,627
#2
hi, as for the sound blaster card I think you might as well remove that ,chance of getting win8 drivers for a win95/98 sound care are slim .

plugged into the green port they are working as speakers .what happens when you plug them into the pink port


edit , just google you board and it seems obvious this is not the computer in you system specs, so what are the specs of the computer you are trying to use and what os are you using.

if you are using winxp you can check google to get driver for the soundblaster .
soundblaster live sb0060 - Bing
 

My Computer

System One

  • OS
    win8.1.1 enterprise
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Hinze57
    CPU
    AMD FX 6100 6core 3.30gHz
    Motherboard
    gigibyte ga-78lmy-s2p
    Memory
    4gig ddr3
    Graphics Card(s)
    Radon hd5000 Series
    Sound Card
    onboard realtek hd
    Monitor(s) Displays
    19" viewsonic/ 22"Samsung
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    128gig ssd Kingston
    80gig WD 10000 rpm spinner
    Case
    micro
    Keyboard
    microsoft curve 200
    Mouse
    Logitech wireless M215
    Internet Speed
    high speed 20
    Browser
    ie 11
    Antivirus
    windows defender
    Other Info
    updated enterprise apr 2/14

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)