• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

"Sorry, there was a problem mounting the file"


antares

New Member
Member
Posts
241
#1
Whenever I try to mount an ISO file trying it to open with Windows Explorer I get the following message:

I found a solution in the web that works by copying the ISO to any location and mounting the copied file. Does anyone have a permanent fix (maybe registry?) without having to copy the ISO? I don't know what's going on as I was able to mount ISO images in the past, maybe the latest Windows Update introduced a bug? Thanks
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1x64 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    self made
    CPU
    Intel Core i7 6700K
    Motherboard
    Asus Z170-A
    Memory
    Corsair Vengeance LPX 32GB (4 x 8GB) DDR4 2400MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 530
    Sound Card
    Onboard Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LG 23EA53 23" LED IPS
    Screen Resolution
    1920x1080 32bit
    Hard Drives
    Samsung 256GB 830 Series SSD main+HGST 4TB 7200RPM as 2nd internal
    PSU
    Thermaltake Toughpower Grand 850W TPG-850M
    Case
    Corsair Obsidian 650DW-1 Midtower
    Cooling
    Noctua NH-D14
    Keyboard
    Logitech K800
    Mouse
    Logitech M510
    Antivirus
    NIS2014
Posts
884
#2
Antivirus program stopping it??

Where is the original ISO located? In what folder?

Do you remember changing any settings related to or installing anything like USB or daemon tools ? Power ISO?

Have you used any power tools programs that would have changed anything??

Is smart screen on (internet explorer) -are these downloaded ISO's that your computer thinks are hazardous?

Think like that and maybe you'll remember something that changed..

Did they ever mount correctly before?
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Lenovo g750
    CPU
    i5
    Motherboard
    Some Chinese Crap..
    Memory
    8
    Graphics Card(s)
    Nvidia 755
    Antivirus
    Windows Defender

antares

New Member
Member
Posts
241
#3
Thanks brooks for your tips, I will update this thread if/when I have any news.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1x64 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    self made
    CPU
    Intel Core i7 6700K
    Motherboard
    Asus Z170-A
    Memory
    Corsair Vengeance LPX 32GB (4 x 8GB) DDR4 2400MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 530
    Sound Card
    Onboard Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LG 23EA53 23" LED IPS
    Screen Resolution
    1920x1080 32bit
    Hard Drives
    Samsung 256GB 830 Series SSD main+HGST 4TB 7200RPM as 2nd internal
    PSU
    Thermaltake Toughpower Grand 850W TPG-850M
    Case
    Corsair Obsidian 650DW-1 Midtower
    Cooling
    Noctua NH-D14
    Keyboard
    Logitech K800
    Mouse
    Logitech M510
    Antivirus
    NIS2014