• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Screen/External monitor fails to display anything


Eve

I am a person
Member
Behind you

Posts
45
#1
Okay guys i have a puzzling one for you... I'm running my trusty Emachines E527 with Windows 8 RP. I was playing Minecraft on an external monitor (a TV) and I get a blue screen... no biggie I've dealt with these before. I do a hard reset and turn my computer back on and I don't get an image on my laptop screen. I take a flashlight to my screen ( I've had back light issues before thought it might happen again) and nothing... no image or anything. I decided to take it apart and use a voltage tester on the inverter to see if it's even sending power to it and I don't get a reading anywhere. Furthermore no external monitor hookup will display an image either

This must be a software error... though I don't get a boot splash either..

This one is beyond me.. someone on another forum suggested clearing the cmos. I only have a battery in there on my motherboard but it is soldered to the board itself... kinda hard to clear...



I leave on vacation tonight and I need my laptop so any help would be greatly appreciated....




~Eve
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 SP1 + Linux Mint KDE x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    AMD A8-3850 APU
    Motherboard
    ECS A75F-M2
    Memory
    10 GB (8GB Kingston + 2GB Kingston) DDR3
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon HD HD 6550D (APU)
    Sound Card
    "High Definition Audio Device"
    Monitor(s) Displays
    DELL E171FPb
    Screen Resolution
    1280 x 1024
    Hard Drives
    Seagate 1TB
    PSU
    120W
    Case
    Antec 900
    Cooling
    1 CPU fan, 2 HDD (front) fans
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Logitech M305
    Internet Speed
    down: 12.92mbps up:3.86 mbps
    Browser
    Mozilla Firefox
    Antivirus
    Avast!