• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Random BSOD - possible video card related?


miagisan

New Member
Posts
3
#1
Random BSOD - possible video card driver related?

**Please ignore or remove this thread, I uploaded the wrong file and am at work, so cannot upload again**
Sorry for the inconveniance..will update later.



Hello all, first time, long time.

I keep getting errors of the BSOD variety lately, and i have not changed anything of interest. The system has been going strong for months now, but the last 2 days while playing Elder Scrolls online, i run into BSODs every 10 minutes. I have uploaded the dumps and am hoping someone can help. I have not noticed it anywhere else in the last few months.

The errors range anywhere from Kernal Page security failure, to atimkpag.

Any help would be appreciated. Thanks!

AMD Phenom II x4 965 BE
ASROCK 870 Extreme3
4 x 2 gbs gskill ripjaw ram F3-10666CL8D-4GBRM
Asus R9 280x
Samsung 840 ssd
2 x WD black drives
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

miagisan

New Member
Posts
3
#2
i have now tried updating my video card drivers, used a driver cleaning tool AMD supplied. Motherboard is older, but it appears they are as up to date as they can be.

Short of wiping the OS and starting over, any other ideas?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

lifetec

New Member
Power User
Posts
660
#3
No a new installation would not change at all.

It appears that your mainboard/Bios is probably not windows 8/8.1 compatible, also the asrock site only provides windows 7 drivers.

You can try to get your system as stable as it can get by updating your drivers to windows 8/8.1 by looking on the manufactures sites AMD- Chipset, Atheros - lan/wan/wireless network etc, Realtek - audio , etc.

Did you installed AVG a few weeks ago, because AVG can give problems on some windows 8.1. systems.

P,s.,

Why did you removed your SF.zip.
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    self build
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz
    Motherboard
    Asrock P55 Pro
    Memory
    DDR3 Team--Elite-1333 8 gb
    Graphics Card(s)
    Sapphire R9 280x
    Sound Card
    Realtek Alc 855
    Monitor(s) Displays
    Acer V233H
    Screen Resolution
    1920 x 1020
    Hard Drives
    Samsung evo 850 SSd
    Seagate ST 320 gb
    Samsung HD 750 gb
    Seagate ST 3000gb
    PSU
    OCZ Stealth 600 watt
    Case
    Antec 300
    Mouse
    Speedlink Ledos and Nexus

miagisan

New Member
Posts
3
#4
i screwed up :( sorry for mistake. Looking at it, i thought i uploaded the wrong file. I deleted it from the original post, went to upload again and forgot to save it on my desktop lol. i was running it from remote desktop application and cant access the computer at the moment. Thats my fault. Will reupdate the post later. But thank you!

I have been running 8.1 flawlessly since launch, its just odd now its giving me problems. I cant even access it at this moment as the computer seems to have crashed while I am at work.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1