• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Programs that "should" run at startup are not starting up.


jimdot

Member
Member
Posts
13
#1
I have multiple programs that are supposed to run at startup are no longer starting up. Msconfig says they should start up & another program I use shows they should be starting up. They used to run just fine. Something has changed preventing them from running.

Anyone have any ideas? Help!!

Jim
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,249
#2

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

TairikuOkami

Be nice to all, please?!
Pro User
Trnava

Posts
683
#3

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1.1 Pro x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo E525
    CPU
    AMD A4-3300M @ 2,0GHz
    Memory
    6GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon HD 6480G 512MB shared
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    WD 465GB
    Cooling
    Fusion Tweaker
    Keyboard
    Logitech K360
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    50/50 MBps
    Browser
    Yandex
    Antivirus
    No AV & No Firewall
    Other Info
    Headphones: Sennheiser RS170

jimdot

Member
Member
Posts
13
#4
I run Win 8.1 from the desktop almost exclusively. The programs that aren't running do not need admin privileges to run. I followed the link you supplied and used it, but it didn't change anything. Programs are still not running at startup.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,249
#5
Did you also see if doing a system restore using a restore point dated when they did run properly at startup help? :)
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

jimdot

Member
Member
Posts
13
#6
Not just yet but I keep 7 days of Macrium Reflect image copy backups that run nightly. It is in my bag of rescue ideas.

Thanks for your time Brink. I'll get this fixed sooner or later.

Have a great day!!! Jim
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)