• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved please help with Catalyst Control Center


scrooge

Member
VIP Member
Member
naples florida

Posts
46
#1
hello i can use some help ... i'm trying to get Catalyst Control Center program to run but it will not open.
i tryed compatibility windows 7 and vista and still no go. i'm using windows 8
(6.2.7989.0.amd64fre.winmain.110421-1825). i need to get the program open cause the temps on my card is getting up to 60c. so i want to rise the fan speed. the card is the radeon xfx hd 6870.

thanks
scrooge
 

My Computer

System One

  • OS
    win 7 ( 64 bit)
    CPU
    Intel Core i7-870 Lynnfield 2.93GHz 8MB L3 Cache LGA 1156 95W Quad-Core Processor BX80605I7870
    Motherboard
    evga p55 micro
    Memory
    G.SKILL Sniper Series 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD 6870 Series
    Sound Card
    hdmi
    Monitor(s) Displays
    42" rca hdtv
    Screen Resolution
    1280 x 720
    Hard Drives
    revodrive (bootable pcie ssd)
    4 seagate 1.5t
    PSU
    Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W [email protected]°C, 80Plus Bronze
    Case
    coolmaster 922
    Cooling
    CORSAIR CWCH60 Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU
    Keyboard
    logitech cordless
    Mouse
    logitech cordless
    Internet Speed
    5mg

A Guy

Righteous Dude
Team Member
VIP Member
Gold Member
Bay Area

Posts
23,192
#2
If you can't get CCC to work, and only need it for the fan control. You could try MSI Afterburner, and just use the fan control function.

MSI Afterburner

A Guy
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Home Premium x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    INTEL Core i5-750
    Motherboard
    ASUS P7P55D
    Memory
    KINGSTON HyperX Fury Black Series 8GB (2 x 4GB) 1866Mhz
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX750
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster B2430H 24"
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Samsung 840 Evo 120 GB, 2 x SEAGATE 500GB Barracuda® 7200.12, SATA 3 Gb/s, 7200 RPM, 16MB cache
    PSU
    ANTEC TruePower New TP-550, 80 PLUS®, 550W
    Case
    ANTEC Three Hundred Illusion
    Cooling
    COOLER MASTER Hyper 212 Plus, 3 x 120mm 1 x 140mm Case
    Internet Speed
    20 + Mbps
    Browser
    Vivaldi
    Antivirus
    Avast

Dave76

Team Member
VIP Member
Pro User
#3
If afterburner doesn't work, try an older version of ATI driver, seem to remember reading that somewhere.

Which version are you trying to install?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro x64/ Windows 7 Ult x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    76~2.0
    CPU
    Intel Core i5-3570K 4.6GHz
    Motherboard
    GIGABYTE GA-Z77X UD3H f18
    Memory
    8GB (2X4GB) DDR3 1600 CORSAIR Vengeance CL8 1.5v
    Graphics Card(s)
    Sapphire HD 7770 Vapor-X 1GB DDR5
    Sound Card
    Onboard VIA VT2021
    Monitor(s) Displays
    22" LCD Dell SP2208WFP
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Samaung 840Pro 128GB, Seagate 500GB SATA2 7200rpm 32mb, Seagate 1TB SATA2 7200rpm 32mb,
    PSU
    Corsair HX650W
    Case
    Cooler Master Storm Scout
    Cooling
    Corsair H80 w/Noctua NF P12 12cm fan, case fans 2X14cm
    Keyboard
    Logitech Wave
    Mouse
    CM Sentinel
    Internet Speed
    Abysmal
    Browser
    Opera Next
    Other Info
    Dell Venue 8Pro: Baytrail Z3740D, 2GB Ram, 64GB HDD, 8" IPS Display 1280 x 800, Active Stylus.
    Haswell laptop: HP Envy 17t-j, i7-4700MQ, GeForce 740M 2GB DDR3, 17.3" Full HD 1920x1080, 16GB RAM, Samsung 840 Pro 128GB, 1TB Hitachi 7200 HDD,
    Desktop: eSATA ports,
    External eSATA Seagate 500GB SATA2 7200rpm,

scrooge

Member
VIP Member
Member
naples florida

Posts
46
#4
thanks for your help .MSI Afterburner worked fine and my temps are back down to around 36c.
thanks again guys.

scrooge
 

My Computer

System One

  • OS
    win 7 ( 64 bit)
    CPU
    Intel Core i7-870 Lynnfield 2.93GHz 8MB L3 Cache LGA 1156 95W Quad-Core Processor BX80605I7870
    Motherboard
    evga p55 micro
    Memory
    G.SKILL Sniper Series 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD 6870 Series
    Sound Card
    hdmi
    Monitor(s) Displays
    42" rca hdtv
    Screen Resolution
    1280 x 720
    Hard Drives
    revodrive (bootable pcie ssd)
    4 seagate 1.5t
    PSU
    Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W [email protected]°C, 80Plus Bronze
    Case
    coolmaster 922
    Cooling
    CORSAIR CWCH60 Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU
    Keyboard
    logitech cordless
    Mouse
    logitech cordless
    Internet Speed
    5mg

A Guy

Righteous Dude
Team Member
VIP Member
Gold Member
Bay Area

Posts
23,192
#5
Great, now you can keep on testing :)

A Guy
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Home Premium x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    INTEL Core i5-750
    Motherboard
    ASUS P7P55D
    Memory
    KINGSTON HyperX Fury Black Series 8GB (2 x 4GB) 1866Mhz
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX750
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster B2430H 24"
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Samsung 840 Evo 120 GB, 2 x SEAGATE 500GB Barracuda® 7200.12, SATA 3 Gb/s, 7200 RPM, 16MB cache
    PSU
    ANTEC TruePower New TP-550, 80 PLUS®, 550W
    Case
    ANTEC Three Hundred Illusion
    Cooling
    COOLER MASTER Hyper 212 Plus, 3 x 120mm 1 x 140mm Case
    Internet Speed
    20 + Mbps
    Browser
    Vivaldi
    Antivirus
    Avast

Dave76

Team Member
VIP Member
Pro User
#6
Glad you got it running cool.

Good idea A Guy :thumb:
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro x64/ Windows 7 Ult x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    76~2.0
    CPU
    Intel Core i5-3570K 4.6GHz
    Motherboard
    GIGABYTE GA-Z77X UD3H f18
    Memory
    8GB (2X4GB) DDR3 1600 CORSAIR Vengeance CL8 1.5v
    Graphics Card(s)
    Sapphire HD 7770 Vapor-X 1GB DDR5
    Sound Card
    Onboard VIA VT2021
    Monitor(s) Displays
    22" LCD Dell SP2208WFP
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Samaung 840Pro 128GB, Seagate 500GB SATA2 7200rpm 32mb, Seagate 1TB SATA2 7200rpm 32mb,
    PSU
    Corsair HX650W
    Case
    Cooler Master Storm Scout
    Cooling
    Corsair H80 w/Noctua NF P12 12cm fan, case fans 2X14cm
    Keyboard
    Logitech Wave
    Mouse
    CM Sentinel
    Internet Speed
    Abysmal
    Browser
    Opera Next
    Other Info
    Dell Venue 8Pro: Baytrail Z3740D, 2GB Ram, 64GB HDD, 8" IPS Display 1280 x 800, Active Stylus.
    Haswell laptop: HP Envy 17t-j, i7-4700MQ, GeForce 740M 2GB DDR3, 17.3" Full HD 1920x1080, 16GB RAM, Samsung 840 Pro 128GB, 1TB Hitachi 7200 HDD,
    Desktop: eSATA ports,
    External eSATA Seagate 500GB SATA2 7200rpm,

vrosa

Tech Addict
VIP Member
Pro User
#7
Ati drivers v11.6 work fine on 7989.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10.0.10122
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    My Build - Vorttex Ultimate
    CPU
    Core i7 @ 4500 MHz
    Motherboard
    ASUS Z87-Plus
    Memory
    32GB DDR3 @ 1822 MHz (OC)
    Graphics Card(s)
    Radeon R9 280X 3GB @ 1180 / 6800 MHz
    Sound Card
    7.1 HDA
    Monitor(s) Displays
    LCD LG 22" + CRT LG 17"
    Screen Resolution
    1760 x 1320 / 1280 x 960
    Hard Drives
    1 x 240 GB SSD (System)
    3 x 500 GB HDD (Data/Media)
    1 x 2000 GB e-HDD (Backup)
    PSU
    ThermalTake 1000W PSU
    Case
    Corsair Carbide R300
    Cooling
    Corsair H60 (Push-Pull)
    Keyboard
    Microsoft Wireless Keyboard
    Mouse
    Microsoft Wireless Mouse
    Internet Speed
    60 Mbps (Down) 5 Mbps (Up)
    Browser
    IE, FF, Chrome
    Antivirus
    AVG Internet Security 2015
    Other Info
    Some wired stuff

scrooge

Member
VIP Member
Member
naples florida

Posts
46
#8
that's the one i 'm using dated 6/15/11 and for some reason it just don't want to lood the program.
the drivers seem to be working just not the (Catalyst Control Center program) . tryed uninstalling and then reinstalling but
no joy. anyway the MSI Afterburner works fine and lets me change the fan speed so all's well now.

thanks for everyones help

scrooge
 

My Computer

System One

  • OS
    win 7 ( 64 bit)
    CPU
    Intel Core i7-870 Lynnfield 2.93GHz 8MB L3 Cache LGA 1156 95W Quad-Core Processor BX80605I7870
    Motherboard
    evga p55 micro
    Memory
    G.SKILL Sniper Series 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM
    Graphics Card(s)
    ATI Radeon HD 6870 Series
    Sound Card
    hdmi
    Monitor(s) Displays
    42" rca hdtv
    Screen Resolution
    1280 x 720
    Hard Drives
    revodrive (bootable pcie ssd)
    4 seagate 1.5t
    PSU
    Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W [email protected]°C, 80Plus Bronze
    Case
    coolmaster 922
    Cooling
    CORSAIR CWCH60 Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU
    Keyboard
    logitech cordless
    Mouse
    logitech cordless
    Internet Speed
    5mg

Talemir

New Member
Posts
7
#9
In case you still want a control center, I found that the "AMD VISION Engine Control Center 11.8" works great. I was running into the same problem not getting CCC to install with my 5770, I wanted to get rid of those annoying black borders from the underscaling. It only requires an update of netframeworks from windows update to run once it installs.
The Scaling options are under "My Digital Flat Panel", and the fan speed is under "Performance". Good luck!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Professional x64 / Windows 8 beta x64 + SDK

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)