• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Please help. Windows 8 werfault.exe


Zammy

New Member
Tennessee

Posts
6
#1
Someone help me please.

I have one problem, when I try to open something like the volume mixer, paint, zune and multiple system programs.

This pops up. Werfault.exe - Application Error

"The instruction at 0xdf350080 referenced memory at 0xffffffff. The memory could not be read."

"Click on OK to terminate the program.

Iv'e googled it with no luck. I'm Running Windows 8 64 bit OS.

Trust me I HAVE TRIED EVERYTHING! Disabling the file, and multiple CMD commands, please help. This is really getting me mad.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64Bit
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    i7 Core Extreme OC 4.7Ghz Min.
    Motherboard
    Some ASUS ROG one.
    Memory
    32GB DDR3
    Graphics Card(s)
    2 NVIDIA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    ASUS VG Series VG278H Black 27" (3X's)
    Hard Drives
    OCZ Talos 980 GB SSD (2x)
    Case
    XION Predator Gaming S
    Cooling
    Liquid
    Keyboard
    BT Gaming ROG
    Mouse
    Naga Gaming
    Internet Speed
    30MBPS

fafhrd

Active Member
Pro User
Portsmouth Hants

Posts
772
#2
Have you tried :


Screenshot (11).png Screenshot (12).png
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    HP COMPAQ Presario CQ57
    CPU
    AMD E- 300 APU with Radion HD Graphics 1.30GHz
    Motherboard
    inbuilt
    Memory
    4GB
    Graphics Card(s)
    ATI
    Sound Card
    High Definition Audio on-board
    Monitor(s) Displays
    notebook
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Seagate ST9500325AS
    Google drive 15GB
    Skydrive 25GB
    BT Cloud
    PSU
    external 20v
    Case
    Laptop
    Cooling
    pretty good
    Keyboard
    inbuilt
    Mouse
    touchpad
    Internet Speed
    BT Infinity Unlimited - 80 up 20 down =70/16 really
    Browser
    Chrome Canary usually
    Antivirus
    Windows Defender and Malwarebytes
    Other Info
    no Start menu modifications
    Upgraded with no issues to 8.0 and to 8.1
Posts
1,353
#3
If you haven't got too many programmes installed, I'd just try a fresh install, format the drive completely clean. It's just that it's so quick to reinstall that it's hardly worthwhile fault finding. That's only as long as you're not going to lose anything or accidentally wipe out another partition.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro/Windows 8 Pro/Windows 7 64 Bit64Bit/Windows XP

Zammy

New Member
Tennessee

Posts
6
#4
I have way to many games and music and programs costing alot. XD
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64Bit
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    i7 Core Extreme OC 4.7Ghz Min.
    Motherboard
    Some ASUS ROG one.
    Memory
    32GB DDR3
    Graphics Card(s)
    2 NVIDIA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    ASUS VG Series VG278H Black 27" (3X's)
    Hard Drives
    OCZ Talos 980 GB SSD (2x)
    Case
    XION Predator Gaming S
    Cooling
    Liquid
    Keyboard
    BT Gaming ROG
    Mouse
    Naga Gaming
    Internet Speed
    30MBPS

Zammy

New Member
Tennessee

Posts
6
#5
Okay FAF, That worked but now everything has stopped working. when i start them up.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64Bit
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    i7 Core Extreme OC 4.7Ghz Min.
    Motherboard
    Some ASUS ROG one.
    Memory
    32GB DDR3
    Graphics Card(s)
    2 NVIDIA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    ASUS VG Series VG278H Black 27" (3X's)
    Hard Drives
    OCZ Talos 980 GB SSD (2x)
    Case
    XION Predator Gaming S
    Cooling
    Liquid
    Keyboard
    BT Gaming ROG
    Mouse
    Naga Gaming
    Internet Speed
    30MBPS

fafhrd

Active Member
Pro User
Portsmouth Hants

Posts
772
#6
Ok zammy - you will need to give a little more information. "everything stopped working" does not tell us a lot.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    HP COMPAQ Presario CQ57
    CPU
    AMD E- 300 APU with Radion HD Graphics 1.30GHz
    Motherboard
    inbuilt
    Memory
    4GB
    Graphics Card(s)
    ATI
    Sound Card
    High Definition Audio on-board
    Monitor(s) Displays
    notebook
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Seagate ST9500325AS
    Google drive 15GB
    Skydrive 25GB
    BT Cloud
    PSU
    external 20v
    Case
    Laptop
    Cooling
    pretty good
    Keyboard
    inbuilt
    Mouse
    touchpad
    Internet Speed
    BT Infinity Unlimited - 80 up 20 down =70/16 really
    Browser
    Chrome Canary usually
    Antivirus
    Windows Defender and Malwarebytes
    Other Info
    no Start menu modifications
    Upgraded with no issues to 8.0 and to 8.1

Zammy

New Member
Tennessee

Posts
6
#7
[h=1]Any microsoft related thing like zune, paint, and the volume mixer just stops working. For Paint it says.... "Paint has stopped working. Windows can try to recover your information." All i can click is Close the Program.... For volume mixer it says, "Volume Mixer has stopped working, A problem caused the program to stop working correctly. Please close the program. And again all i can click is close the program.[/h]
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64Bit
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    i7 Core Extreme OC 4.7Ghz Min.
    Motherboard
    Some ASUS ROG one.
    Memory
    32GB DDR3
    Graphics Card(s)
    2 NVIDIA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    ASUS VG Series VG278H Black 27" (3X's)
    Hard Drives
    OCZ Talos 980 GB SSD (2x)
    Case
    XION Predator Gaming S
    Cooling
    Liquid
    Keyboard
    BT Gaming ROG
    Mouse
    Naga Gaming
    Internet Speed
    30MBPS

Zammy

New Member
Tennessee

Posts
6
#8
Same for UAC control. And Zune.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64Bit
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    i7 Core Extreme OC 4.7Ghz Min.
    Motherboard
    Some ASUS ROG one.
    Memory
    32GB DDR3
    Graphics Card(s)
    2 NVIDIA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    ASUS VG Series VG278H Black 27" (3X's)
    Hard Drives
    OCZ Talos 980 GB SSD (2x)
    Case
    XION Predator Gaming S
    Cooling
    Liquid
    Keyboard
    BT Gaming ROG
    Mouse
    Naga Gaming
    Internet Speed
    30MBPS

fafhrd

Active Member
Pro User
Portsmouth Hants

Posts
772
#9
Since All the Windows components were designed to work together, and everybody else is not having the same problem - it is something else installed on your PC software or hardware related If you have had a Bluescreen there will be debugging information available.

go here http://www.eightforums.com/crashes-debugging/3099-bsod-posting-instructions.html#post41069 and follow the instructions amd post the results there, not forgetting:

"Any microsoft related thing like zune, paint, and the volume mixer just stops working. For Paint it says.... "Paint has stopped working. Windows can try to recover your information." All i can click is Close the Program.... For volume mixer it says, "Volume Mixer has stopped working, A problem caused the program to stop working correctly. Please close the program. And again all i can click is close the program. Same for UAC control. And Zune.

I have one problem, when I try to open something like the volume mixer, paint, zune and multiple system programs.

This pops up. Werfault.exe - Application Error

"The instruction at 0xdf350080 referenced memory at 0xffffffff. The memory could not be read."

"Click on OK to terminate the program.
I'm Running Windows 8 64 bit OS.

Everything I try to open stops working if I disable Windows Error Reporting"
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    HP COMPAQ Presario CQ57
    CPU
    AMD E- 300 APU with Radion HD Graphics 1.30GHz
    Motherboard
    inbuilt
    Memory
    4GB
    Graphics Card(s)
    ATI
    Sound Card
    High Definition Audio on-board
    Monitor(s) Displays
    notebook
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Seagate ST9500325AS
    Google drive 15GB
    Skydrive 25GB
    BT Cloud
    PSU
    external 20v
    Case
    Laptop
    Cooling
    pretty good
    Keyboard
    inbuilt
    Mouse
    touchpad
    Internet Speed
    BT Infinity Unlimited - 80 up 20 down =70/16 really
    Browser
    Chrome Canary usually
    Antivirus
    Windows Defender and Malwarebytes
    Other Info
    no Start menu modifications
    Upgraded with no issues to 8.0 and to 8.1

Zammy

New Member
Tennessee

Posts
6
#10
never had a blue screen
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 64Bit
    System Manufacturer/Model Number
    Custom
    CPU
    i7 Core Extreme OC 4.7Ghz Min.
    Motherboard
    Some ASUS ROG one.
    Memory
    32GB DDR3
    Graphics Card(s)
    2 NVIDIA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    ASUS VG Series VG278H Black 27" (3X's)
    Hard Drives
    OCZ Talos 980 GB SSD (2x)
    Case
    XION Predator Gaming S
    Cooling
    Liquid
    Keyboard
    BT Gaming ROG
    Mouse
    Naga Gaming
    Internet Speed
    30MBPS

mdmd

Closed as requested
Posts
1,319
#11

My Computer

System One

  • OS
    Server 2012 / 8.0
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home Built
    CPU
    Intel i7 QuadCore 3770k
    Motherboard
    Asrock Extreme 4
    Memory
    16GB Crucial Ballistix
    Graphics Card(s)
    intel embedded gpu
    Sound Card
    Sound Blaster Z
    Monitor(s) Displays
    AOC / Westinghouse
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Plextor pcie msata
    PSU
    Rosewill Silent Night 500W Fanless / PicoPSU
    Case
    open bench - no case enclosure
    Cooling
    Silverstone HEO2 Passive Silent
    Keyboard
    logitech washable K310
    Mouse
    logitech wired
    Browser
    ie / maxthon
    Other Info
    Totally silent. No fans at all.

brummyfan

Well-Known Member
VIP Member
Guru
Birmingham

Posts
1,487
#12
Uninstall NVidia driver and reboot, let windows load the driver and see whether it helps.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer Aspire E1-571
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer Type-2
    Memory
    8GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4000
    Sound Card
    High Definiton Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Generic
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Samsung 850 Pro 256GB
    PSU
    Generic
    Keyboard
    QWERTY
    Mouse
    ELANTECH Touchpad
    Internet Speed
    12.68Mbps
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender
Posts
2
#13
I had this same issue this morning. Spent a bunch of time with Microsoft but ultimately got disconnected from them and decided to fix it myself. I basically solved it by disabling everything on start up that I could get away with. I haven't pin pointed the specific item yet, but I did disable the following:

Intel Proset/wireless Framework
Lenovo OneKey Theater App
Lenovo Energy Management Software
Lenovo Battery Software
MS Onenote quick launcher
MS Skydrive
Realtek HD audio manager
USB 3.0 Monitor

After I turned those things off, everything works great. My hunch is that it is either the Realtek HD or USB 3.0 monitor.

BTW: I am running a Lenovo y570 if that helps

EDIT: I just realized this is an old thread....
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    CPU
    i5
    Memory
    4 gb
    Graphics Card(s)
    GT-555m
    Hard Drives
    Seagate Momentus Hybrid 500 GB
    Internet Speed
    10 down
Posts
2
#14
I had this same issue this morning. Spent a bunch of time with Microsoft but ultimately got disconnected from them and decided to fix it myself. I basically solved it by disabling everything on start up that I could get away with. I haven't pin pointed the specific item yet, but I did disable the following:

Intel Proset/wireless Framework
Lenovo OneKey Theater App
Lenovo Energy Management Software
Lenovo Battery Software
MS Onenote quick launcher
MS Skydrive
Realtek HD audio manager
USB 3.0 Monitor

After I turned those things off, everything works great. My hunch is that it is either the Realtek HD or USB 3.0 monitor.

BTW: I am running a Lenovo y570 if that helps

EDIT: I just realized this is an old thread....
may i know how u disable it? i am using lenovo y480 and having the same problem.
 

My Computer

System One

  • OS
    win8 pro
Posts
2
#15
Sure, the Win8's new task manager can disable start up items. Start task manager, right clicking the toolbar when you are on desktop. Then click on the start up tab. Right click and select disable. It turns out I was wrong both the Realtek HD and USB 3.0 monitor are running fine. The culprit for me was OneKey Theater. Disabling that and you should be fine.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    CPU
    i5
    Memory
    4 gb
    Graphics Card(s)
    GT-555m
    Hard Drives
    Seagate Momentus Hybrid 500 GB
    Internet Speed
    10 down
Posts
2
#16
Sure, the Win8's new task manager can disable start up items. Start task manager, right clicking the toolbar when you are on desktop. Then click on the start up tab. Right click and select disable. It turns out I was wrong both the Realtek HD and USB 3.0 monitor are running fine. The culprit for me was OneKey Theater. Disabling that and you should be fine.
thanks for your reply!! my lappy is working fine now!!
 

My Computer

System One

  • OS
    win8 pro