• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Pinning To Taskbar


Gatewaya89

New Member
Posts
3
#1
Hi All

I am new to windows 8 but have been finding my way around, One problem I am finding is that some websites I visit to "Pin To Taskbar" seem to only show a blank icon! No name but text but when you change the text it doesn't change on the icon? strange one particular site is the Nationwide bank page cannot seem to get an icon with a name on it?

Anybody got any ideas as to why this happens on only a few sites?

cheers!
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Samsung
    CPU
    i3
    Memory
    6gb
    Browser
    ie

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
23,279
#2
Hello Gatewaya, and welcome to Eight Forums.

It depends on what favicon is used by the site for what icon the URL shortcut will have on the middle of it's page icon. I have a icon for Nationwide bank for me, so you might see if deleting your temporary internet files and history and reloading the site may help.

If you like, you could also pin the site in the jump list of the browser's icon on the taskbar.
Hope this helps, :)
Shawn
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Gatewaya89

New Member
Posts
3
#4
No Joy

Hi Shawn

Didn't work...still getting a blank Blue icon with no favicon or writing on it?
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Samsung
    CPU
    i3
    Memory
    6gb
    Browser
    ie

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
23,279
#5
Please go ahead and post a screenshot showing this with a link to the site this is for to see if something may stand out.

What browser do you have set as the default program?
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Vadikan

(*.*)
Power User
Posts
480
#6
I've seen this before when making one of my sites pinned. Ironically, I was the only one getting the blank, unlike other testers.

Try launching the site from the pinned icon a few times. Then close IE, unpin, restart Explorer (Task Manager - Processes), open IE, pin again, launch the site.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    HP Pavilion dv7t (17.3'', i7-2630QM, HD 6770M 1Gb, 8Gb RAM, 2 [email protected] + 1 [email protected])