• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Pictures metro app not detecting pictures in my library


prkaye

Member
Member
Posts
13
#1
I used the file explorer on desktop to move a bunch of pictures off an external backup drive and into the pictures folder within my pictures library. They now show up under the pictures library in desktop. But the Metro Pictures app insists that there are no pictures in my pictures library. Any suggestions?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro

tcman50

New Member
Member
Palm Coast FLorida

Posts
370
#2
reinstall pics app
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro ($39.99 upgrade)
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home Built
    CPU
    Intel I5 3570K overclocked to 4.2ghz
    Motherboard
    Asus P8Z77-V LX
    Memory
    Cosrair DDR3-1600 (4 x 4gb)
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce GT 610 2GB
    Sound Card
    None
    Monitor(s) Displays
    AOC 27" LCD
    Screen Resolution
    1920x0180
    Hard Drives
    Seagate HDD 500gb (windows)
    Seagate HDD 1.5tb (media)
    Seagate HDD 1tb (media)
    Seagate HDD 1tb (media)
    PSU
    CoolMax 700watt
    Case
    Cosiar R400 Carbide series
    Cooling
    Cool Master H212
    Keyboard
    Dell
    Mouse
    PowerUp 3 button mouse
    Internet Speed
    12mb down, 1mb up
    Other Info
    qty. (5) 120mm fans, four are monitored by motherboard.
    Logitech T650 Touchpad for touch screen gestures

mctonale

Member
Member
Posts
55
#3

My Computer

System One

  • OS
    win8 pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self build
    CPU
    Intel core i7 3930k @ 4.17GHz
    Motherboard
    Asus p9x79 pro
    Memory
    4x4GB Corsair Vengeance LP xmp quad channelled
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX660 ti, Signiture 2, FTW 2GB GDDR5
    Sound Card
    Onboard Realtek 7.1
    Monitor(s) Displays
    32" Samsung tv, 21" Dell monitor both 1080 native
    Screen Resolution
    1920x1080 x2
    Hard Drives
    Samsung 830 256gb sata3 ssd, 4x250gb sata2 hdd RAID_0, 3tb ZyXEL NSA-310 (nas).
    PSU
    Tagan tg-800-bz 800w modular
    Case
    Icute mesh with 280mm side fan
    Cooling
    Corsair H80 (2x120mm push and pull)
    Keyboard
    Microsoft comfort curve
    Mouse
    Anker 8000dpi 1000m/s precision gaming mouse
    Internet Speed
    10MB
    Other Info
    Logitech 5.1 with phantom channels. xbox 360 pad for windows.

amrobx

New Member
Posts
25
#4
I was having the same issue, primarily after a refresh. Why it occurred, I have no idea. It can be fixed by temporarily moving the default location of your entire Pictures library. It doesn't matter which directory you change it to. Also, there is no need to move the files to that location (just keep them where they are); just the default folder need be moved, so when it prompts you, simply click "no." Then, after that is done, move it back to your default location, wherever that may be. You may or may not be having similar issues with your Skydrive account. If you are, move the "Photos" folder anywhere and then move it back to the default location on your Skydrive account. That should also fix the issue if you are experiencing it on Skydrive. Hope this helps.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel Core i7-2600K @ 4.2 GHz
    Motherboard
    Asus P8P67 Rev. 3.1
    Memory
    16 GB PC12800 Corsair Vengeance @1600 MHz
    Graphics Card(s)
    Gigabyte Windforce 3 Nvidia GTX 770 4 gb
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    Monitor(s) Displays
    Vizio VO370M
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    128 gb Plextor PX-128M3 6 Gbps
    2 TB WD Black 7200 rpm 6 Gbps
    1 TB WD Black 7200 rpm 3 Gbps
    750 GB Seagate Barracuda 7200 rpm 3 Gbps
    PSU
    Seasonic Platinum 860w
    Case
    Thermaltake Urban S71 full tower
    Cooling
    1-Noctua NF-A14ULN, 1-NF S12A PWM, 2-NF-P12 PWM, 2 200mm Thermaltake
    Keyboard
    Logitech K400r w/ integrated touchpad
    Browser
    Firefox, Chrome
    Antivirus
    Norton Internet Security 2014

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)