• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Phone keeps disconnection from bluetooth on lenovo y510p


Posts
4
#1
I connect my phone to my laptop (windows 8) and initially it pairs just fine. Both my computer and phone say it is paired. After about 15 seconds my computer shows it as disconnected but my phone still says paired. When I try to send a picture from my phone to my laptop it obviously fails, even when I try to send it right away. I updated all the bluetooth drivers and I am still getting the same problem
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#2
Either your computer is shutting down that connection after 15 min's or it is your phone. It helps to know what OS the phone is running and which mfg & model of phone you are using.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#4
Again, most likely either your phone or Windows is placing that connection into sleep mode after 15 min's. You need to check the power settings and also uncheck the power settings for the Bluetooth device in device manager.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#6
Try a different USB cable then. Again check the power settings for USB and same for Windows power. It could be anything causing this problem. Even as I stated, the phone going into sleep/standby mode, may be sending windows a disconnect signal.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#8
With the Bluetooth adapter if it is not a built in device. You are going to have to do some troubleshooting on your own. Since there is no way to keep guessing what is physically causing this, unless you do some work on your end to try and figure out why it is disconnecting.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.