What's new

personalization sound

lorrry

Member
Member
In personalization sounds "play window start up sounds" this is grayed out cannot check or up checked I do not know what the problem is if anyone has an answer. 660 inspiron window 8.
 

My Computer

System One

  • OS
    window 8
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    dell HWJKNV1
    Graphics Card(s)
    nydia
    Browser
    internet explorer
    Antivirus
    nortons

Brooklyn567

New Member
Power User
Are you on a system with multiple users?

Are you on as administrator? Or is someone else the administrator? You may not have rights to change that.

Is your sound card working?

Are there any exclaimations in your device manager?

Do you have a sound scheme seleted or is it set to no sound, change sound scheme and hit apply and see if the box is now available.

Brooklyn
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 & Windows 7 Dual Boot
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP G60
    CPU
    AMD Turion RM-70 Dual Core 2.0 GHZ
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce 8200M G
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Mouse
    MS Intellipoint 5 button (love it!)
    Browser
    Chrome and Chromium
    Antivirus
    Avast Free & Malwarebytes

lorrry

Member
Member
I am the administrator. I changed sound schemes there are only two or 3 that is all. nothing happened. I checked device manager they were all working. my husband uses the computer he has a password. His side is the same as mine. the play windows startup sound is grayed out. thank you
 

My Computer

System One

  • OS
    window 8
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    dell HWJKNV1
    Graphics Card(s)
    nydia
    Browser
    internet explorer
    Antivirus
    nortons

Brooklyn567

New Member
Power User
Ive disabled my sound drivers but my [ ] Play Windows Startup Sound still works, but my > Test button is grayed out, is your test button grayed out as well? or Just the Startup sound box? Im trying to duplicate your issue..
What are the sound drivers called?
Does it just say HIGH DEFINITION AUDIO with no brand name?

i
Brooklyn
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 & Windows 7 Dual Boot
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP G60
    CPU
    AMD Turion RM-70 Dual Core 2.0 GHZ
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce 8200M G
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Mouse
    MS Intellipoint 5 button (love it!)
    Browser
    Chrome and Chromium
    Antivirus
    Avast Free & Malwarebytes

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
That is why it is not allowing you to "test" the sounds - The actual sound drivers must be installed, active and working.

Pull up your Control Panel-Hardware and Sounds. Go to your SOUND.

DO you have an active device? It will have a green checkmark.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.

Brooklyn567

New Member
Power User
Lorrry, Ive tried everything i can think of to replicate your problem, but no matter what I disable that checkbox always remains available to me.

Ive even created registry changes to deny me access to the sound scheme, but no difference. It always works..

Ive searched scores of websites including Microsoft to no avail, many have this problem going back to Win XP, but no solution.

It looks like its just flat out not an option in your windows version, or you are denied access.

What is your windows version? Pro or Pro Media center?

If youre willing to try one more thing, lets start the computer in SAFE MODE WITH NETWORKING,. and tell me if its still grayed out.

Ill keep looking, the answer is out there, its just buried..

Brooklyn
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 & Windows 7 Dual Boot
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP G60
    CPU
    AMD Turion RM-70 Dual Core 2.0 GHZ
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce 8200M G
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Mouse
    MS Intellipoint 5 button (love it!)
    Browser
    Chrome and Chromium
    Antivirus
    Avast Free & Malwarebytes
This may have something to do with it.
Or not:

Untitled.png
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security

Brooklyn567

New Member
Power User
Medab1 that was the case in my instance, i was switching back and forth so much i forgot to select a sound hence the grayed out test button. Thanks for looking out.. :)

But in her case its the actual [play windows startup sound] box that is grayed out.. its very strange...
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 & Windows 7 Dual Boot
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP G60
    CPU
    AMD Turion RM-70 Dual Core 2.0 GHZ
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce 8200M G
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Mouse
    MS Intellipoint 5 button (love it!)
    Browser
    Chrome and Chromium
    Antivirus
    Avast Free & Malwarebytes

Brooklyn567

New Member
Power User
Lorry, I just found a previous message from you on this forum stating that your Audio services would not start, is that still the case with your current problem or was that another computer?

Ive disabled my audio services in my last post but that did not gray out my logon sounds box either..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 & Windows 7 Dual Boot
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP G60
    CPU
    AMD Turion RM-70 Dual Core 2.0 GHZ
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce 8200M G
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Mouse
    MS Intellipoint 5 button (love it!)
    Browser
    Chrome and Chromium
    Antivirus
    Avast Free & Malwarebytes
Medab1 that was the case in my instance, i was switching back and forth so much i forgot to select a sound hence the grayed out test button. Thanks for looking out.. :)

But in her case its the actual [play windows startup sound] box that is grayed out.. its very strange...

Yes.Very odd.
Maybe somebody will provide an answer.

EDIT--

Running:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

in elevated (administrator) command prompt might fix it.
It's worth a try.
It takes a long time to run.Half an hour or maybe more.
Restart after it finishes.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top