• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

pc empty cant see any drives,sfc scan cant fix corrupt


jmpatag1

New Member
Posts
4
#1
Explorer says folder is empty ,cant see any drives

Hello i have a problem i use sfc scan but it wont help me fix the problem i dont know what to do
here is my cbs.log pls help me
 

Attachments

Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1 x64

CountryBumkin

Gv me thumbs-up if I help
Power User
Posts
123
#2
What do you get when you right click on "This PC" and select "Manage >Storage>Disk Management". Can you get to that?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    HTPC: Custom built
    CPU
    intel i5-2400
    Motherboard
    Gigabyte GA-Z68MX-DS2H
    Memory
    16GB Corsair DDR3-1600
    Graphics Card(s)
    on-board HD3000
    Sound Card
    On-board
    Monitor(s) Displays
    Samsung 32" LED
    Hard Drives
    eight HGTS Deskstar NAS, 3TB
    seven WD Red NAS, 3TB
    one Seagate ES.2, 1TB
    one 64GB SSD
    PSU
    Corsair 750W
    Case
    Li-Lian case with SuperMicro hotswap backplane
    Cooling
    Case 4 6" fans, stock CPU cooler
    Other Info
    Two 3-Ware (LSI) model 9650SE-8LPML RAID cards.

hydranix

New Member
Member
Posts
180
#4
Your partitions are ok, from the screenshot you showed, there is something making "My PC" take a long time to load.

I'm not sure what is causing it to take so long to load, but nothing is missing as far as I can tell.

Have you rebooted?
 

My Computer

System One

  • OS
    Kernel 4.x
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    i5 3570K
    Motherboard
    P8Z77-V LK
    Memory
    G.skill Ripjaw Z 2133MHz 9-11-10-28
    Graphics Card(s)
    GTX770 4GB Dual BIOS
    Sound Card
    Audigy 4 Pro
    Monitor(s) Displays
    32" SAMSUNG HDTV
    Screen Resolution
    1920x1080 progressive
    Hard Drives
    10TB total
    3 RAID arrays
    3 single disks
    PSU
    Corsair HX750
    Case
    Corsair R400
    Cooling
    Corsair H100
    Keyboard
    Logitech G510
    Mouse
    Logitech G5
    Internet Speed
    ~900mbps (~115MB/s) down, ~10mbps(~1.5MB/s) up
    Browser
    Firefox & Chromium
    Antivirus
    Common Sense

jmpatag1

New Member
Posts
4
#5
Your partitions are ok, from the screenshot you showed, there is something making "My PC" take a long time to load.

I'm not sure what is causing it to take so long to load, but nothing is missing as far as I can tell.

Have you rebooted?
yes i tried rebooting my pc but it still the same
i tried to scan my pc with sfc and this is the result er.jpg
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1 x64
#6
Your partitions are ok, from the screenshot you showed, there is something making "My PC" take a long time to load.

I'm not sure what is causing it to take so long to load, but nothing is missing as far as I can tell.

Have you rebooted?
yes i tried rebooting my pc but it still the same
i tried to scan my pc with sfc and this is the result View attachment 63918
You have 2 false positives because of the json files.

screenshot_291.jpg

Nothing to worry about. :)

A quote from Microsoft on KB3022345

This update contains the following files that are occasionally updated by the Diagnostic Tracking Service:
  • telemetry.ASM-WindowsDefault.json
  • utc.app.json
The two files are marked as static files in the update. When an advanced user runs the System File Checker Tool (sfc.exe), the files are unintentionally flagged as corrupted. There is no impact or actual corruption on a device running this update, and a later service update will resolve this issue.
You could run-

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

in an admin cmd prompt & then run sfc /scannow.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security

jmpatag1

New Member
Posts
4
#7
Your partitions are ok, from the screenshot you showed, there is something making "My PC" take a long time to load.

I'm not sure what is causing it to take so long to load, but nothing is missing as far as I can tell.

Have you rebooted?
yes i tried rebooting my pc but it still the same
i tried to scan my pc with sfc and this is the result View attachment 63918
You have 2 false positives because of the json files.

View attachment 63923

Nothing to worry about. :)

A quote from Microsoft on KB3022345

This update contains the following files that are occasionally updated by the Diagnostic Tracking Service:
  • telemetry.ASM-WindowsDefault.json
  • utc.app.json
The two files are marked as static files in the update. When an advanced user runs the System File Checker Tool (sfc.exe), the files are unintentionally flagged as corrupted. There is no impact or actual corruption on a device running this update, and a later service update will resolve this issue.
You could run-

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

in an admin cmd prompt & then run sfc /scannow.
Thanks it works.
yay.jpg
but i still have a problem
when opening this pc its empty i cant see any drives and all my files has no thumbnails and my startup programs is not starting up when i reboot my pc
empty.jpg star.jpg
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1 x64
#8
but i still have a problem
when opening this pc its empty i cant see any drives and all my files has no thumbnails and my startup programs is not starting up when i reboot my pc
I don't know. :(
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security