Optional Update KB3000850

Got this optional update (KB3000850) today and no information yet.
It was 723.9 MB and took forever to install.

I will wait for the information to be posted before I update my Laptop.

UPDATE: MS just released the information. Its a Nov 2014 rollup so that is why it was so big.

https://support.microsoft.com/kb/3000850


Jim :cool:
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
i had it downloaded successfully and restarted but windows 8.1 would roll back changes after 2 attempts in installing it in 2 consecutive reboots.

after it booted up to desktop and changes were supposedly rolled back, my asus suite 3 would not run and the asus fan service showed error messages. did couple of reboots but still shows same error, and asus suite 3 still wont run.

i decided to reinstall it but the uninstaller will not show up, same thing when i did it on programs and features.
i tried reinstalling it using the downloaded asus suite 3 program installer and that will not run either.

on my way of refreshing the pc now.

i dont know any other things this optional update affected but it certainly is a huge mess. should have learned disabling auto-update from the beginning. >_<
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 pro x64
Just seen this on another thread and the symptoms sounds almost the same as what I'm seeing with this update with the exception of the "pending restart" bit.

Hi,

Everything running fine till a few days ago, when all WU failed. Installed several updates manually & left with just a few that simply refuse to install; KB3008627, KB3003057, KB2976978 & KB3011780. They all seem to install fine, but during the reboot I get "Failure configuring Windows Updates", it undoes & restarts twice. Then WU says "pending restart".

I've tried; W8.1 WU fixit, DISM restorehealth, SFC /scannow, removing Windows UEFI in the BIOS, reset permissions, full chkdsk, uninstalling all AV/MalWare software & numerous other things.

I used Microsoft Support. They connected remotely & tried the same things. They then said they are seeing 0x800F0922 on systems where there is no "System Reserved". I installed W8.1 into an existing partition on my SSD (I realized the previous OS had a SR partition - but at the end of the drive...? So I now have 448Mb unallocated at the end of the SSD (C drive).

MS said I needed to reinstall W8.1 - from scratch, deleting all partitions & creating new, which will then create a new SR partition. I'm not keen - since I have lots of apps, so it'll take an age.

Is there a way to create the SR partition without reinstalling W8.1 completely? Will EasyBCD do it? If so, what options/how etc?

I only have the 1 OS installed to C:WINDOWS. 1 Samsung 250Gb SSD. C is 238Gb; System, Boot, Page File, Active, Crash Dump, Primary Partition.

Apparently the 0x800F0922 error indicates insufficient space in the SR partition. Of course - I don't even have one.

Thanks
Martin

Being one of life's constant tinkerers my system reserved partition is long gone......it's my disc space, I paid for it and Microsoft aren't having it. Maybe there was an actual reason for the system reserved partition being there after all?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
Since I installed KB3000850 and KB3011780 my laptop will not shutdown or reboot. It just hangs on the teal shutdown screen and I have to power-off. Also noticed that CyberGhost 5 will not connect to any countries servers.
Does anyone have any suggestions?

Thank you

Dell XPS15
Windows 8.1 update 64 bit


I've just uninstalled Avast free ver and everything is now working okay.
Bye bye avast, now looking for an alternative.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 update 64bit
Since I installed KB3000850 and KB3011780 my laptop will not shutdown or reboot. It just hangs on the teal shutdown screen and I have to power-off. Also noticed that CyberGhost 5 will not connect to any countries servers.
Does anyone have any suggestions?

Thank you

Dell XPS15
Windows 8.1 update 64 bit


I've just uninstalled Avast free ver and everything is now working okay.
Bye bye avast, now looking for an alternative.
I'll try that too, can always install it again.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
I'll try that too, can always install it again.

Mike, did you try restoring to image backups? By restoring, did you mean this & it didn't work?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Update x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion 15
    CPU
    Haswell Core i5 4200U
    Memory
    8GB Dual-Channel DDR3L @1600
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4400 Integrated; 2GB Dedicated NVIDIA GT 740M
    Hard Drives
    500GB Samsung 840 EVO Internal SSD ;
    2TB WD MyPassport Ultra EHDD ;
    1TB TOSHIBA HDD
    Cooling
    Deepcool X6
    Mouse
    Logitech B175 Wireless Mouse
    Internet Speed
    10 Mbps
    Browser
    Opera v25.0
    Antivirus
    KIS 2014
    Other Info
    Microsoft Wired Xbox 360 Controller
Just confirmed it, AVAST is the culprit. Uninstalled it (using own uninstaller) and all is back to normal. !!!! One little problem WD is not showing up in Services at all. Now, age old question, which one to choose ?, I have Bitdefender on W 10 but don't like it, too automatic for my liking.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
I'll try that too, can always install it again.

Mike, did you try restoring to image backups? By restoring, did you mean this & it didn't work?
No didn't try full restore with Macrium Reflect, wanted to find the cause of problem and found it. It's Avast !!!.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
Mike, did you try restoring to image backups? By restoring, did you mean this & it didn't work?
No didn't try full restore with Macrium Reflect, wanted to find the cause of problem and found it. It's Avast !!!.

Glad you found it :)
An optional update conflict with avast, weird :confused:
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Update x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion 15
    CPU
    Haswell Core i5 4200U
    Memory
    8GB Dual-Channel DDR3L @1600
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4400 Integrated; 2GB Dedicated NVIDIA GT 740M
    Hard Drives
    500GB Samsung 840 EVO Internal SSD ;
    2TB WD MyPassport Ultra EHDD ;
    1TB TOSHIBA HDD
    Cooling
    Deepcool X6
    Mouse
    Logitech B175 Wireless Mouse
    Internet Speed
    10 Mbps
    Browser
    Opera v25.0
    Antivirus
    KIS 2014
    Other Info
    Microsoft Wired Xbox 360 Controller
[[/QUOTE]
An optional update conflict with avast, weird :confused:[/QUOTE]
Or the other way around !!!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
An optional update conflict with avast, weird :confused:[/QUOTE]
Or the other way around !!![/QUOTE]

Still no clear picture on which all programs and apps have been affected by this update!
Back to the basics - defender?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Update x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion 15
    CPU
    Haswell Core i5 4200U
    Memory
    8GB Dual-Channel DDR3L @1600
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4400 Integrated; 2GB Dedicated NVIDIA GT 740M
    Hard Drives
    500GB Samsung 840 EVO Internal SSD ;
    2TB WD MyPassport Ultra EHDD ;
    1TB TOSHIBA HDD
    Cooling
    Deepcool X6
    Mouse
    Logitech B175 Wireless Mouse
    Internet Speed
    10 Mbps
    Browser
    Opera v25.0
    Antivirus
    KIS 2014
    Other Info
    Microsoft Wired Xbox 360 Controller
An optional update conflict with avast, weird :confused:
Or the other way around !!![/QUOTE]

Still no clear picture on which all programs and apps have been affected by this update!
Back to the basics - defender?[/QUOTE]
Can't find Defender in Services at all. Can't turn it on. Going to try dism, might get it back untill I find something better.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
Wow! Since I don't use defender or avast, this thing really didn't show up for me at front. Who knows what else have been affected by this one?

Did you try searching it in charms bar?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Update x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion 15
    CPU
    Haswell Core i5 4200U
    Memory
    8GB Dual-Channel DDR3L @1600
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4400 Integrated; 2GB Dedicated NVIDIA GT 740M
    Hard Drives
    500GB Samsung 840 EVO Internal SSD ;
    2TB WD MyPassport Ultra EHDD ;
    1TB TOSHIBA HDD
    Cooling
    Deepcool X6
    Mouse
    Logitech B175 Wireless Mouse
    Internet Speed
    10 Mbps
    Browser
    Opera v25.0
    Antivirus
    KIS 2014
    Other Info
    Microsoft Wired Xbox 360 Controller
An optional update conflict with avast, weird :confused:
Or the other way around !!!

Still no clear picture on which all programs and apps have been affected by this update!
Back to the basics - defender?[/QUOTE]
Can't find Defender in Services at all. Can't turn it on. Going to try dism, might get it back untill I find something better.[/QUOTE]

Did you look in Control Panel for Defender ?

screenshot_183.jpg
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Gateway
    CPU
    AMD K140 Cores 2 Threads 2 Name AMD K140 Package Socket FT1 BGA Technology 40nm
    Motherboard
    Manufacturer Gateway Model SX2110G (P0)
    Memory
    Type DDR3 Size 8192 MBytes DRAM Frequency 532.3 MHz
    Graphics Card(s)
    ATI AMD Radeon HD 7310 Graphics
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio USB Audio Device
    Monitor(s) Displays
    Name 1950W on AMD Radeon HD 7310 Graphics Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x76
    Screen Resolution
    Current Resolution 1366x768 pixels Work Resolution 1366x768 pixels
    Hard Drives
    AMD K140
    Cores 2
    Threads 2
    Name AMD K140
    Package Socket FT1 BGA
    Technology 40nm
    Specification AMD E1-1200 APU with Radeon HD Graphics
    Family F
    Extended Family 14
    Model 2
    Extended Model 2
    Stepping 0
    Revision ON-C0
    Instruction
    Browser
    Opera 24.0
    Antivirus
    Avast Internet Security
Wow! Since I don't use defender or avast, this thing really didn't show up for me at front. Who knows what else have been affected by this one?

Did you try searching it in charms bar?
Defender is there, just can't turn it on on account of it's service completely missing I guess.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
Defender is there, just can't turn it on on account of it's service completely missing I guess.

Is there some command prompt commands so that you could try to enable it from there?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Update x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion 15
    CPU
    Haswell Core i5 4200U
    Memory
    8GB Dual-Channel DDR3L @1600
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4400 Integrated; 2GB Dedicated NVIDIA GT 740M
    Hard Drives
    500GB Samsung 840 EVO Internal SSD ;
    2TB WD MyPassport Ultra EHDD ;
    1TB TOSHIBA HDD
    Cooling
    Deepcool X6
    Mouse
    Logitech B175 Wireless Mouse
    Internet Speed
    10 Mbps
    Browser
    Opera v25.0
    Antivirus
    KIS 2014
    Other Info
    Microsoft Wired Xbox 360 Controller
Defender is there, just can't turn it on on account of it's service completely missing I guess.

Is there some command prompt commands so that you could try to enable it from there?
Tried dism, did not get it back, Should try MSE maybe. Darn it, feel naked without at least some protection, have to scour internet to find a free AV that I may like.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Update x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion 15
    CPU
    Haswell Core i5 4200U
    Memory
    8GB Dual-Channel DDR3L @1600
    Graphics Card(s)
    Intel HD 4400 Integrated; 2GB Dedicated NVIDIA GT 740M
    Hard Drives
    500GB Samsung 840 EVO Internal SSD ;
    2TB WD MyPassport Ultra EHDD ;
    1TB TOSHIBA HDD
    Cooling
    Deepcool X6
    Mouse
    Logitech B175 Wireless Mouse
    Internet Speed
    10 Mbps
    Browser
    Opera v25.0
    Antivirus
    KIS 2014
    Other Info
    Microsoft Wired Xbox 360 Controller

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
Back
Top