What's new

Solved No sound or display notification about recieving new email

penc0

New Member
There's a wierd bug in win8 dreamspark edition. Iam not getting any notification (sound or display) about incoming email, even when it is allowed in options. Other notifications (messaging) is working correctly. Any thoughts?

 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

penc0

New Member
Thx for reply.

Iam trying build-in mail client in Metro, iam using there both Live and Google account, and still any sound or display notification there. For example, when someone send me message via facebook, messenger in Metro make audio and visual notification about new message.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

Brink

Administrator
Administrator
mvp

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

penc0

New Member
Well, I thought i have it, but still not working after all. There was a option in mail -> settings -> accounts -> show notifications for this account, that i had turned off for both Live and Gmail account. I allowed that on each account, but notification is still not working. I hope this is just an issue with dreamspark version and will be fixed on octobers full version, becouse so far Iam more than pleased with new Windows 8
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Unfortunately, I'm using the Windows 8 Pro RTM with it doing the same. :(
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

sorny

New Member
I just found this thread via google...
For me the notifications are working after "mail -> settings -> accounts -> show notifications for this account".
I have only tried it with my gmail acc, works for me.

http://www.eightforums.com/tutorials/23084-mail-app-email-notifications-turn-off-windows-8-a.html

I use: Win8 dreamspark 64bit german. I also have activated the messaging app and connected it with facebook. It sounds weird i know but maybe that had something to do with it...
 
Last edited by a moderator:

My Computer

System One

  • OS
    Win8, Linux Mint 13

leatherguyver

New Member
Hi
I just joined a moment ago so I could post this.
I had the same problem - Since updating my new Win7 computer to Win 8 2 days ago, I noticed I was getting emails in my email client (Thunderbird), but not hearing the soundbite I'd assigned to it just a few days ago (Gene Wilder's cry of "It's Alive!" from Young Frankenstein), and Googled it for a solution - nothing concrete in any of the first 5 or 6 pages of links, so I tried a few things myself. Found a fix that worked for me, and wanted to share.
I did check and verify that both Thunderbird's options and Win8's Sound applet in the control board were set to use te sound bit, but I noticed that in the sounds tab form the control panel, only about 30% of the installed files would play from there, so that got me thinking that some WAV files might be in a format that Win8 couldn't play, and that was causing the problem; Win8 was trying to play the file, but not interpreting it as sound.
I downloaded and installed Win8 codecs pack from MajorGeeks site (being careful not to install the stuff that tries to piggyback into your system with the install, a tool bar, popup ad/coupon program, home page change, etc). Then I downloaded and installed the Win8 drivers for my audio chip from the HP site. Rebooted, and all seems fine now.
Hope this helps someone else. :D
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8
    System Manufacturer/Model
    HP Pavilion P7-1235PC
    CPU
    AMD
    Motherboard
    AMD
    Memory
    8 Gigs
    Graphics Card(s)
    Integrated

Proxish

New Member
I just found this thread via google...
For me the notifications are working after "mail -> settings -> accounts -> show notifications for this account".
I have only tried it with my gmail acc, works for me.

http://www.eightforums.com/tutorials/23084-mail-app-email-notifications-turn-off-windows-8-a.html

I use: Win8 dreamspark 64bit german. I also have activated the messaging app and connected it with facebook. It sounds weird i know but maybe that had something to do with it...

This worked for me.
Thanks.
 
Last edited by a moderator:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top