• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

No sound in some website videos + Confused about Drivers


Posts
27
#1
Only recently videos played in some websites produce no sound output. But some others are perfectly OK.
It's the same in Firefox and Vivaldi. System sounds and WMP are all OK.

I wondered if a driver needed updating but I am totally confused by the following.
In Realtek HD Audio Manager the driver version is 6.0.1.8117
In Device Manager/Audio/Speakers the driver is 6.3.9600.16384 and driver details say no files required or loaded?????
In Device Manager/Sound, video and game controllers/Realtek the driver is 6.0.1.8117 and driver details lists 75 files !!!!

Can anyone advise a way forward to solve my no sound ? Thank you.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    ASUS X751L
    Browser
    Vivaldi
    Antivirus
    KIS 2019

erpster4

Member
Member
Posts
113
#2

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C55Dt-A5306
    CPU
    AMD Quad-Core A6-5200M Accelerated Processor
    Memory
    4 GB

rufford155

New Member
Posts
27
#3
Many thanks erpster4.
This problem appears to have righted itself somehow and to be honest I had forgotten about this post.
However, I will keep a copy of your reply for future reference.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    ASUS X751L
    Browser
    Vivaldi
    Antivirus
    KIS 2019

erpster4

Member
Member
Posts
113
#4
In Device Manager/Audio/Speakers the driver is 6.3.9600.16384 and driver details say no files required or loaded?????
In Device Manager/Sound, video and game controllers/Realtek the driver is 6.0.1.8117 and driver details lists 75 files !!!!
those are "expected behavior" (aka. by design) in Win8/8.1, rufford155.
you should only be concerned with the Sound, video and game controllers section of Device Manager and not pay any attention to anything listed in the Audio inputs and outputs section (any audio inputs/outputs listed there like "Speakers" is irrelevant in fixing the audio problem)

also, it seems I found a newer Realtek audio driver from ASUS - v6.0.1.8656 (asus released this one in mid-June 2019, listed for ASUS TUF Gaming FX504GD laptop but may also work on your ASUS machine)

and updating the Firefox and Vivaldi browser apps to recent versions may also resolve some audio problems
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C55Dt-A5306
    CPU
    AMD Quad-Core A6-5200M Accelerated Processor
    Memory
    4 GB

rufford155

New Member
Posts
27
#5
Thanks again erpster4 but, as I replied before, the problem has righted itself somehow.
So I am loath to install any new driver, especially one not listed for my machine.
My browsers are always up to date.
I shall stop watching this thread now.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    ASUS X751L
    Browser
    Vivaldi
    Antivirus
    KIS 2019

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)