• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

New user cannot login (user profile service failed)


Posts
1
#1
I am trying to add a second account to my machine and whether I try a Local or Microsoft account, I get the same "User Profile Service failed the sign-in. User profile cannot be loaded" error every time I try to sign in for the first time. I've Googled this a bit and it seems everything I've found yet (except one) has been with logging in to existing profiles. For the one that was with a new profile, the solution didn't work. I tried deleting all files similar to the specified one (file in C:\Users\Default\AppData\Local\Microsoft\VSCommon\12.0\SQM\ with name of "sqmdata-####-###-#####.sqm"), but that had no effect. I'm guessing this is because I have VS2013 installed, as this happens with my laptop as well. I don't want to delete my profile, I have important (and large) data in my documents folder that I don't want to lose. I'm guessing this will have to do with messing with the registry, but I don't know where to begin. Anyone have any ideas?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 U1

TairikuOkami

Be nice to all, please?!
Pro User
Trnava

Posts
683
#2

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1.1 Pro x64
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Lenovo E525
    CPU
    AMD A4-3300M @ 2,0GHz
    Memory
    6GB DDR3 1333MHz
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon HD 6480G 512MB shared
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    WD 465GB
    Cooling
    Fusion Tweaker
    Keyboard
    Logitech K360
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    50/50 MBps
    Browser
    Yandex
    Antivirus
    No AV & No Firewall
    Other Info
    Headphones: Sennheiser RS170
Posts
2
#3
Sorry, but that tutorial just does NOT work!
I am using built-in Administrator from the very beginning when I deployed my window 8.1, and I set to auto login with built-in administrator whenever my computer restart. Now I created another regular user account but it just failed to load the profile. I have nothing other than the built-in administrator in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList, so there is no way I could follow the instruction to delete any "corrupt" account, because no matter how I created a new user, its profile and name will never appear in this registry folder. It's quite strange. Can anyone help me?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Enterprise

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)