• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

new pc case now pc wont work


UK

Posts
68
#1
I have just transplanted my PC from a battered tower to nice new one only thing is now it wont turn on, there is a power light on the graphics card but thats about it any ideas what it could be (tho to be honest i think i already know)
Sorry if this is the wrong place, and this the best title i could think of
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,107
#2
Hello Micky, :)

You might double check to make sure the motherboard is not getting grounded out by making direct contact to the metal case or tray under it.

In addition, double check all cables and cards to make sure they are correctly and tightly connected.
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
UK

Posts
68
#3
Hi i have just looked and the motherboards sitting away from the case on little stand thats its screwed into just like the old case, and all cables and cards checked
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner
UK

Posts
68
#4
I have been going through a lot of stuff i have seen online and nothing seems to work - there isnt anything touching the motherboard its sitting on mounts just kike it did in the last tower - i dont know what else to do
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,107
#5
If you haven't already, strip it down to start over with bare minimums to see if it may post afterwards.

If so, test to see if it will continue to post after adding each item to see if a cause may be determined.
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
UK

Posts
68
#6
Hi Brink
I have done that - just the c drive, and nothing else was connected to the PC, other drives graphics and sound card were all removed - and still nothing happened
Mick
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,107
#7
What is the model number of the new case?

We can see if anyone else using that case is having similar issues.
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
UK

Posts
68
#8
Corsair CC-9011073-W W Graphite Series 760T V2

this is the tower, i am lost without me pc ☹
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,107
#9
Does the motherboard itself have its own power button to press to power up?

Any error codes or beeps from the motherboard when trying to power up?
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
UK

Posts
68
#10
No it diesnt and there`s no sounds or nothing the only sign of life is a little ligh on the graphics card but that always stays on even when the PC itself is powered down other than that its a giant paperweight at the moment
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner
UK

Posts
68
#11
Apart from the light on tje graphics card i have just seen another one the power button i have attached pics
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,107
#12
Just to rule out the hardware, does it still power up when back in the old case?
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
UK

Posts
68
#13
I havent put it back in the old case but i did remove the old switch unit and wire it up so it was like as if it was in the old case and nothing happened (the old case is damaged)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,107
#14
I'm pretty much out of ideas as well other than taking it to a computer shop to let them bench test it to see what's wrong with it. :(
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
UK

Posts
68
#16
Corsair CX750M my nephew said maybe the PSU to
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner
UK

Posts
68
#17
I have tried another PSU in the PC and nothing happened exceot the 2 lights came on - i am going to try the old switch unit properly and see if its that - if it still doesnt work then the onky thing i can think of it being is the MOBO - The switch didnt work
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Own Build
    CPU
    AMD FX6300
    Motherboard
    ASUS M5A78L-M PLUS/USB3
    Memory
    16GB Ram
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
    Sound Card
    Soundblaster Z
    Monitor(s) Displays
    LG thing
    Hard Drives
    C: Sandisc Ultra II 240GB
    D: Toshiba 3=2TB
    E: WDC 1TB
    Cooling
    4 LED fans 1 rear 1 front and 2 on the top
    Internet Speed
    Not fast enough :(
    Browser
    firefox
    Antivirus
    MBAM, ccleaner

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)