• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

My monitor doesn't go into power saving mode after update


#1
I'm running Windows 8.1 desktop with 3 monitors. They are set up to show password-protected screensaver after 5 minutes of inactivity and then to turn all screens off after 30 minutes. It used to work great until ...

I installed Windows updates yesterday and noticed today that one of the screens doesn't go into power saving mode. It is weird because two other screens do. I noticed today when I walked into the room and saw this bluish glow.

I tried changing the setting in the CP under display to turn off screens after 1 minute and it still did the same.

Any idea how to fix it? Roll back the updates?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Dell XPS 8700 (customized)
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz
    Motherboard
    Intel Z87
    Memory
    32 GB
    Graphics Card(s)
    Haswell on-board, 2 GB VDRAM
    Sound Card
    Haswell on-board
    Monitor(s) Displays
    Acer / DVI
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    C: Mushkin Scorpion PCle SSD, 222 GB
    D: Samsung SSD 840-series, 238 GB
    E: Samsung SSD 840 eVo, 500 GB
    F: WD (Red) HDD, 2 TB
    PSU
    Dell standard
    Case
    Dell standard
    Cooling
    Dell standard
    Keyboard
    Logitech K120
    Mouse
    Infrared wired mouse from Microsoft
    Internet Speed
    Comcast DSL
    Browser
    Google Chrome, Mozilla Firefox, IE
    Antivirus
    Windows 8 built-in

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)