Mouse and keyboard not working???

hsbinh

New Member
Joined
Jul 9, 2012
Messages
1
I have installed Windows 8 Release Preview for a month. I installed this OS normally without any problem during installation and I used hardwares normally. I But now, my mouse, keyboard and all USB plugins don't work. When I start my computer, the light on my keyboard turn on and then off when Windows is starting. I have tried many solutions but they don't work. My internet connection plugin works well and my computer still update news from Sport App. What should I do now?:sarc::sarc:
I'm using a desktop computer with Intel Pentium D 3.00GHZ processor. Before I install Win 8 Released Preview, I used Windows 8 Comsumer Preview and no problem happened.:geek:
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    CPU
    Intel Pentium D
    Motherboard
    Gigabyte
    Memory
    Don't Know
    Country Flag
    Vietnam

Gelashvili

New Member
Joined
Feb 15, 2013
Messages
17
I have a problem with keyboard and mouse as well,I can use both of them in antvirus rescue discs but can't in windows 8 enterprise x64. I have no idea what to do,I tried everything :(
heeeeeeelp! please :)
Thanks in advance :)
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 10Pro x64
    Name
    Vazha Gelashvili
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer TravelMate 5760G
    CPU
    Intel Core i3 2330M 2.20MHz[4 Logical CPUs]
    Motherboard
    Acer TravelMate 5760G
    Memory
    Dual DDR3 SDRAM 4GB 1333MHz
    Graphics Card(s)
    NVidia GT 540M
    Monitor(s) Displays
    LED
    Screen Resolution
    1366x768
    Hard Drives
    Western Digital 5400rpm
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Eset Smart Security 9
    Country Flag
    Georgia

Metalmania31

Member
Member
Joined
Dec 28, 2011
Messages
79
What were the many solutions you tried so we're not repeating ourselves?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win8.1 Pro 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Intel Core I5 3570K 3.4Ghz w/ Zalman CNPS9900NT RT
    Motherboard
    MSI Z77A-G45 Gaming
    Memory
    G.Skill F3-12800CL9D-8GbXL ; 4Gx2
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX 770 Superclocked
    Sound Card
    Creative Sound Blaster Z
    Monitor(s) Displays
    Dual ViewSonic VX2770Smh-LED Black 27" IPS-Panel
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Intel 730 Series SSD 240GBx2 RAID0 Win8.1Pro 6GB/s Sata III
    Intel 320 Series SSD 600GBx2 RAID0 Games 3GB/s Sata II
    Kingston Hyper X 240GB SSD Itunes Drive 6GB/s Sata III
    Western Digital Scorpio Black 1TB - Docked via Esata
    PSU
    Cooler Master GX 750W
    Occupation
    Computer Stuff
    Case
    Corsair Vengence C70
    Cooling
    120mm, 140mm.
    Keyboard
    Corsair Vengence K70
    Mouse
    Logitech G500 Laser
    Internet Speed
    Generally 50/Mbps+
    Browser
    Firefox, Chrome, IE
    Other Info
    Samsung Bluray Optical Drive
    WD 1tb storage backup with Thermatake dock
    Sennheiser 558 Headphones
    Swan M50W 2.1 speakers
    Netgear WNDR4500
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us california

bloodybold

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
7
I'm not trying to high jack the thread but I am having similar issue's;

From sleep my mouse wakes the system after which the mouse and keyboard (logitech MX 5500 revolution) seem to loose their connection with the transmitter, however if I shut down the computer upon reboot they both respond correctly.

I am running Win8 Pro 64bit, I have exhausted the following options;
Checked all power management options from disabling turn off at sleep for mouse and keyboard as well the USB ports.

Uploaded the new drivers and software from logitech, when this failed I contacted logitech support and they went over all I had already done and said it was an OS issue.

Next I contact Gigabyte support (GA-z87X-UD4H)we uploaded the current drivers to no avail, they said since they don't have the keyboard and they would not be any further help.

It has been suggested that I buy a new keyboard and mouse combo but I have also seen issue's with a PS2 keyboard upon wakeup as well and had no issues with Vista till MOBO died and was replaced at which time added a new HDD and clean install of Win8. My concern is I will still have the same issue with a new setup.

Hoping someone has had or knows of this issue and knows of the fix so far I've been impressed with the new OS and would like to get this small bump in the road smoothed out.

Thanks,
Robb
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Win Pro 8 64Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self Build
    CPU
    i7-4770K
    Motherboard
    Gigabyte Z87X-UD4H
    Memory
    BALLISTIX 16GB DDR3-1600
    Graphics Card(s)
    HIS IceQ4 RADEON HD 4850
    Browser
    IE 10
    Antivirus
    ESET Smart security 6
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us minnesota

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Joined
Jul 23, 2009
Messages
24,317
Hello Robb,

This happens with my Logitech MX 5500 Revolution keyboard/mouse combo every once in a while as well. Usually all I have to do is disconnect and reconnect it's wireless USB stick to have it work properly again without having to do anything else though.
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Name
    Shawn Brink
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
    State/Region Flag
    us oklahoma

bloodybold

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
7
Believe I found my issue

Found this posting on Logitech website;
Hello guys,

This is most likely a Windows USB selective sleep problem.
The simply way is to unplug and re-plug in the MX5500 USB receiver.
Check this out:

  1. Go to Device Manager > Universal Serial Bus Controllers > Generic USB Hub
  2. Right click on the Generic USB Hub, and select Properties > Details tab > Hardware IDs and look for VID_046D&PID_0B06 which is the MX5500 USB receiver
  3. Once you have detect it, go to "Power Management" and uncheck the "Allow the computer to turn off this devices to save power"
Regards,
Vanessa
Support Specialist


This seems to have resolved my issue, hope this helps someone else out. I actually missed this Hub when I checked it the first time as it didn't show up after sleep when I checking with a PS2 set up and thanks Brink for your reply.
 

Attachments

  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    115.3 KB · Views: 152

My Computer

System One

  • OS
    Win Pro 8 64Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self Build
    CPU
    i7-4770K
    Motherboard
    Gigabyte Z87X-UD4H
    Memory
    BALLISTIX 16GB DDR3-1600
    Graphics Card(s)
    HIS IceQ4 RADEON HD 4850
    Browser
    IE 10
    Antivirus
    ESET Smart security 6
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us minnesota

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Joined
Jul 23, 2009
Messages
24,317
Ah, that would make sense. Perfect. :)
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Name
    Shawn Brink
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone
    State/Region Flag
    us oklahoma

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top