• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Modem in access point mode


debdedoos

New Member
Posts
5
#1
HELP! I made a stupid decision in my modem properties and made it to be used as an access point. Now I can't connect to the internet through it to put it back to wireless network access. What do I need to do to get it back to original settings.
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    toshiba L850
    CPU
    2.4gh
    Motherboard
    not sure
    Memory
    8gb ram
    Graphics Card(s)
    intel (R) hd graphics 4000
    Browser
    internet explorer
    Antivirus
    vipre

debdedoos

New Member
Posts
5
#2
It is a Belkin N300 wireless modem router
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    toshiba L850
    CPU
    2.4gh
    Motherboard
    not sure
    Memory
    8gb ram
    Graphics Card(s)
    intel (R) hd graphics 4000
    Browser
    internet explorer
    Antivirus
    vipre

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#3
Press and hold the reset button on the back. The manual tells you how to Factory Reset it. Always helps to read that first, than jumping on the forums first.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

debdedoos

New Member
Posts
5
#4
I already held the reset button and it just flashed orange all night
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    toshiba L850
    CPU
    2.4gh
    Motherboard
    not sure
    Memory
    8gb ram
    Graphics Card(s)
    intel (R) hd graphics 4000
    Browser
    internet explorer
    Antivirus
    vipre

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#5
The info is in the manual on how to do the factory reset. Read it my young Padawan. You will learn a lot.
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.