• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Mobile Intel Series 4 and Intel HD Graphics 1st Generation


XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#43

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

davec

New Member
Posts
2
#44
Hello,

One time post here but after finding this article over and over again while trying to search for my own solution I guessed it would be useful to post it here on the end

I've got a Dell E6500 with Intel Mobile 4 chipset - upgraded to Windows 8 RTM

Found that it would boot up and i'd get a blank screen (really annoying) - I could only get a screen if I plugged in an external monitor or disabled the graphics card (basic res)

Found that the screen would come back on if the power was not plugged in - plug in the power and back to blank screen

Found the following (circled in red) was set to 0 - god only knows why it defaulted to this - I've had the problem since the upgrade and tried all sorts of drivers to get this working but now ok on the built in driver

Capture.jpg

Hope this helps someone else - the above settings can be found in power options in control panel

Dave
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#45
Hello,

One time post here but after finding this article over and over again while trying to search for my own solution I guessed it would be useful to post it here on the end

I've got a Dell E6500 with Intel Mobile 4 chipset - upgraded to Windows 8 RTM

Found that it would boot up and i'd get a blank screen (really annoying) - I could only get a screen if I plugged in an external monitor or disabled the graphics card (basic res)

Found that the screen would come back on if the power was not plugged in - plug in the power and back to blank screen

Found the following (circled in red) was set to 0 - god only knows why it defaulted to this - I've had the problem since the upgrade and tried all sorts of drivers to get this working but now ok on the built in driver

View attachment 8099

Hope this helps someone else - the above settings can be found in power options in control panel

Dave
Quick! Copy and paste this to the HD2000/3000 Thread and claim all the credit if it works!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

Xnitro67

Member
Member
Posts
16
#47
my dell inspiron n5110 doesnt work with these drivers my screen flashes before going blank didnt do that with beta drivers or others
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows8
    Memory
    6gb ddr3
    Graphics Card(s)
    intel hd 3000

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#48
my dell inspiron n5110 doesnt work with these drivers my screen flashes before going blank didnt do that with beta drivers or others
There are no Intel Beta drivers for first gen devices afaik ._. or Intel Mobile Series 4
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#50

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

Franco

New Member
Posts
2
#51

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 and Windows 8

poiuyt

New Member
Posts
3
#52
Hi there!

I installed the drivers manually on device manager using the "bcdedit.exe /set testsigning on" (since the standard install didn't work)

But if i try to go back to
"bcdedit.exe /set testsigning off" and restart the computer it does'n use the Intel drivers, and say that could'nt check the signature.... While the screen stays on 800x600 (or something like that... :()

What should i do?

Thanks!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#53
Hi there!

I installed the drivers manually on device manager using the "bcdedit.exe /set testsigning on" (since the standard install didn't work)

But if i try to go back to
"bcdedit.exe /set testsigning off" and restart the computer it does'n use the Intel drivers, and say that could'nt check the signature.... While the screen stays on 800x600 (or something like that... :()

What should i do?

Thanks!
You don't turn it off. You leave it on.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

poiuyt

New Member
Posts
3
#54
Hi there!

I installed the drivers manually on device manager using the "bcdedit.exe /set testsigning on" (since the standard install didn't work)

But if i try to go back to
"bcdedit.exe /set testsigning off" and restart the computer it does'n use the Intel drivers, and say that could'nt check the signature.... While the screen stays on 800x600 (or something like that... :()

What should i do?

Thanks!
You don't turn it off. You leave it on.
Oh.. I see...

Does it represent some risk? Leaving it on?

If not, it's ok.

Thanks for the answer! :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#55
It has no risk. It just allows unsigned drivers to be installed.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

akungz

New Member
Posts
9
#56
Hi XDleader555
, i just installed this
Intel HD First Gen x64_2827, and it work fine in my acer 4750 for game but not for MetroUI.
when i open music or video from Metro it just suddenly disappeared and wont open..
can you update for the new one, and work for my Metro.
thankh you.
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#57
2827 is the latest driver. I don't make the drivers. I just allow the windows 7 version of the driver to install on windows 8.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

akungz

New Member
Posts
9
#58
2827 is the latest driver. I don't make the drivers. I just allow the windows 7 version of the driver to install on windows 8.
here the new driver for my win 8...
but what a shame, its not work for game just for metro only...

so you can mix and join with yours,
so i can play game and open metro without problem also....
thank you
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

XDleader555

New Member
Power User
I'm not sure...

Posts
253
#59
2827 is the latest driver. I don't make the drivers. I just allow the windows 7 version of the driver to install on windows 8.

here the new driver for my win 8...
but what a shame, its not work for game just for metro only...


so you can mix and join with yours,
so i can play game and open metro without problem also....
thank you
This is the correct driver for 1st generation devices. The one you linked is only for 2nd and 3rd generation. (HD3000/2000/2500/4000) They have not released windows 8 drivers for first generation devices.


BUT if you insist that that is your driver and you want a force installation for it here is a modified driver for you. I'm pretty sure it wont work, but you never know; maybe it will work. If your computer becomes unbootable, corrupt, explodes because of it - Then I am not responsible for you installing it.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro x64
    CPU
    Intel Core i5-2500k
    Motherboard
    ASRock z77 Extreme 4
    Memory
    Team Elite 8GB (4 x 2GB)
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 3000 & Nvidia GT 530
    Sound Card
    Realtek ALC892
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Western Digital Caviar Black 750 GB SATA III 7200 RPM
    PSU
    Antec NEO ECO 620C 620W
    Case
    NZXT GAMMA Classic Series
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Keyboard
    i-rocks RF-6570
    Mouse
    i-rocks RF-7550A
    Internet Speed
    17Mbps

akungz

New Member
Posts
9
#60
2827 is the latest driver. I don't make the drivers. I just allow the windows 7 version of the driver to install on windows 8.

here the new driver for my win 8...
but what a shame, its not work for game just for metro only...


so you can mix and join with yours,
so i can play game and open metro without problem also....
thank you
This is the correct driver for 1st generation devices. The one you linked is only for 2nd and 3rd generation. (HD3000/2000/2500/4000) They have not released windows 8 drivers for first generation devices.


BUT if you insist that that is your driver and you want a force installation for it here is a modified driver for you. I'm pretty sure it wont work, but you never know; maybe it will work. If your computer becomes unbootable, corrupt, explodes because of it - Then I am not responsible for you installing it.
Wait a second, actually my computer is running with a 2nd generation
but the modified driver 1st gen and 2nd gen has shown a same result not work for Metro.
maybe I will try the latest modified driver...
Thank you
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8