What's new

Metro glitch?

Omlet

Member
Member
So I powered on the computer today and was met with this:

desktop2012092110520939.jpg

The desktop is fine but the Charm Bar and Metro UI is totally bonkers. Any other reports of a similar issue?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro

azasadny

Moved to ten*****s.com
VIP Member
Guru
I haven't encountered that yet....
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 10 Pro 64bit
    Name
    Art Zasadny
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home built Intel i7-3770k-based system
    CPU
    Intel i7-3770k, Overclocked to 4.6GHz (46x100) with Corsair H110i GT cooler
    Motherboard
    ASRock Z77 OC Formula 2.30 BIOS
    Memory
    32GB DDR3 2133 Corsair Vengeance Pro
    Graphics Card(s)
    GeForce GTX 980ti SC ACS 6GB DDR5 by EVGA
    Sound Card
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD, Corsair SP2500 speakers and subwoofer
    Monitor(s) Displays
    LG 27EA33 [Monitor] (27.2"vis) HDMI
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Samsung SSD 850 EVO 250GB (system drive)
    WD 6TB Red NAS hard drives x 2 in Storage Spaces (redundancy)
    PSU
    Corsair 750ax fully modular power supply with sleeved cables
    Occupation
    IT Security and Controls Engineer (Endpoint Securi
    Case
    Corsair Air 540 with 7 x 140mm fans on front, rear and top panels
    Cooling
    Corsair H110i GT liquid cooled CPU with 4 x 140" Corsair SP "push-pull" and 3 x 140mm fans
    Keyboard
    Thermaltake Poseidon Z illuminated keyboard
    Mouse
    Corsair M65 wired
    Internet Speed
    85MBps DSL
    Browser
    Chrome and Edge
    Antivirus
    Windows Defender, MalwareBytes Pro and CCleaner Pro
    Other Info
    Client of Windows Server 2012 R2 10 PC's, laptops and smartphones on the WLAN.

    1GBps Ethernet ports
    Country Flag
    USA
    State/Region Flag
    us michigan

Coke Robot

New Member
Pro User
Gold Member
This kind of looks like the High Contrast theme has been switched on from PC Settings....
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Name
    Andy
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    ASUS
    CPU
    AMD FX 8320
    Motherboard
    Crosshair V Formula-Z
    Memory
    16 gig DDR3
    Graphics Card(s)
    ASUS R9 270
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    1 TB Seagate Barracuda (starting to hate Seagate)
    x2 3 TB Toshibas
    Windows 8.1 is installed on a SanDisk Ultra Plus 256 GB
    PSU
    OCZ 500 watt
    Case
    A current work in progres as I'll be building the physical case myself. It shall be fantastic.
    Cooling
    Arctic Cooler with 3 heatpipes
    Keyboard
    Logitech K750 wireless solar powered keyboard
    Mouse
    Microsoft Touch Mouse
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender, but I might go back on KIS 2014

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
I've had similar things happen. One day when I pressed the Windows key I got just a blank totally blue page/screen. Charms bar doesn't work but If I mouse down to the lower left corner and activate the metro screen there it opens fine. Then it works fine after that, for a while anyway. At random intervals it would do it again. I suspect its a video driver problem. It went away after a reinstall. It just recently its started doing something similar again. I'm just about ready to ditch my dual boot and go back to a Windows 7 only install. Desktop IE is acting up with blank pages and Outlook 2012 is also acting up with lags in displaying emails when you open them. In my case I'm pretty sure its the NVidia graphics driver that's the culprit.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Name
    Kerry Waterfield
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Occupation
    Retired
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2
    Country Flag
    Canada
    State/Region Flag
    ca novia scotia

Omlet

Member
Member
I've had similar things happen. One day when I pressed the Windows key I got just a blank totally blue page/screen. Charms bar doesn't work but If I mouse down to the lower left corner and activate the metro screen there it opens fine. Then it works fine after that, for a while anyway. At random intervals it would do it again. I suspect its a video driver problem. It went away after a reinstall. It just recently its started doing something similar again. I'm just about ready to ditch my dual boot and go back to a Windows 7 only install. Desktop IE is acting up with blank pages and Outlook 2012 is also acting up with lags in displaying emails when you open them. In my case I'm pretty sure its the NVidia graphics driver that's the culprit.
I do think it's a display driver issue; no amount of restarts fix the issue. It's actually pretty annoying since I have to mouse-over buttons in order to see what they say and the text is blurry. I hope a fix is implemented soon.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
Everything is readable for me, when its there. I was playing BackGamon the other day and the play buton was MIA. I clicked where it should be and the game launched. I've got an older GT220 so that may be part of the problem. It works fine in Windows 7 though so its not physically defective, it just doesn't like the current Windows 8 Drivers..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Name
    Kerry Waterfield
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Occupation
    Retired
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2
    Country Flag
    Canada
    State/Region Flag
    ca novia scotia

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top