• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Login problem. Password only works from a copy and paste.


Mooly

Member
Pro User
Posts
569
#1
This all started with me wanting to add Eight Forums to an Android tablet. Try as I might I can not get my password to work. I've taken it up to four failed attempts and then logged in under Windows to reset things. The same thing happens on Vista Forums.

What has come as a big surprise is that my password isn't being accepted under Windows either if I type it manually. If I do a copy and paste of it from notepad then I'm straight in every time. I'm really puzzled over this... and I know what some of you are thinking... oh he's just typing it incorrectly... but no, I'm not. Once maybe, twice, maybe if careless... but not time after time after time and a couple of hours later trying to resolve the issue.

I would never have found this out normally, because under Windows I use a cookie file (import) to reinstate all my favourite sites login details. Curiosity got the better of me with the Android login not working and thats how I found its not working under Windows as a manual login.

Whats going on ?

(FWIW, there is another unrelated site doing the same. I maxed out my logins under the Android, got blocked and had to reset my password. Except it didn't work. Back on Windows after clearing ALL login data and the newly set up password wasn't functional. The old one was. So the input from the Android was not accepted for some reason)
 

My Computer

System One

  • OS
    W10 x64 pro and W8.1 x86
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3750/Acer 9301
    CPU
    Intel i5/AMD Turion 64
    Memory
    4Gb/2Gb
    Graphics Card(s)
    Intel i5 internal/NVidia GEFORCE GO 6100
    Sound Card
    Realtek
    Hard Drives
    250Gb SSD and 120Gb
    Mouse
    HP Z4000
    Internet Speed
    76 down, 20 up
    Browser
    MS Edge
    Antivirus
    Defender

Mooly

Member
Pro User
Posts
569
#2
Update... bizarre but I've tried this twice and it works for both here and the other site.

I type the password into Google (I'm on the Android device and so needed somewhere to be able to type it) and from there, copy and paste into Eight Forums login box and I'm in instantly. Same worked for the other problem site. Typing the password directly doesn't work... it has to be a copy and paste. Why ?
 

My Computer

System One

  • OS
    W10 x64 pro and W8.1 x86
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3750/Acer 9301
    CPU
    Intel i5/AMD Turion 64
    Memory
    4Gb/2Gb
    Graphics Card(s)
    Intel i5 internal/NVidia GEFORCE GO 6100
    Sound Card
    Realtek
    Hard Drives
    250Gb SSD and 120Gb
    Mouse
    HP Z4000
    Internet Speed
    76 down, 20 up
    Browser
    MS Edge
    Antivirus
    Defender

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)