What's new

Laptop stuck in restart loop?

TDDB

New Member
I don't know why but it has randomly started doing this in this order-
1. I turn it on, it does the normal start up screen of "Toshiba" and the loading animation underneath.
2. After a long time of waiting it takes me to a black screen. It stays that way for about 5 minutes, sometimes it does not do this and skips to:
3. Blue screen of death. It tells me it is going to restart and stays on this screen for less than a second. It repeats all 3 of these steps and does not stop.
I would tell you the full system details but I do not know them off hand. But I do know-

Toshiba Satellite L850D-12P
Windows 8

 

My Computer

System One

  • OS
    8

Brooklyn567

New Member
Power User
Disconnect all devices from the USB

Is the fan running when you boot, can you hear it?
Is it blowing out warm or hot?
Is it loud?
does the fan sound fluctuate up and down?

Have you just installed a program or hardware or just updated via windows update?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 & Windows 7 Dual Boot
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    HP G60
    CPU
    AMD Turion RM-70 Dual Core 2.0 GHZ
    Memory
    3 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce 8200M G
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Mouse
    MS Intellipoint 5 button (love it!)
    Browser
    Chrome and Chromium
    Antivirus
    Avast Free & Malwarebytes

TDDB

New Member
I can't remember whether I downloaded something, but I am pretty sure I did. It was about 3 or 4 weeks ago and I have been searching for a way to fix for ages.

It is blowing hot/warm air, it is pretty quiet and it is consistent with its blowing.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    8

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
So it is not being blocked by a Hardware Issue. Do you have a way to scan your drive dor errors outside of the booted OS? Trey Hiren's Boot CD 15, there is a download link on Hiren's Website. Just to make sure you do not have any errors on your disk, it's the first thing I check - This was happening to me all the time, until I did a complete surface scan outside of 8, then after that, 8 was able to finish running it's Automated Repair.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top