What's new

Solved Keep losing wireless connection, have to disable and enabl

Kaninchen

New Member
Every so often (it could be 5 minutes or an hour) I lose my connection. Then I have to disable and enable my wi-fi adapter (a Linksys USB adapter) to get it to work again. Usually that works until the next disconnection. However, sometimes even when I disable and enable it won't work for a few minutes of waiting and disabling and enabling again. I can connect to either a 5ghz connection or a more standard connection (I can't remember the ghz.. I think it's 2.2-2.4 or something), but I have the same problem either way. I've been having this problem for the past couple weeks or so. Before that I had the exact same connection set up and didn't have the problem.

Here's what it looks like when I'm connected:

TSa1.jpg
TSa2.jpg
TSa3.jpg
TSa4.jpg

Here's what it looks like when I get disconnected:

TSb1.jpg
TSb3.jpg
TSb2.jpg

Finally, here's what it looks like when I disable the wi-fi adapter:

TSc1.jpg
TSc2.jpg

Any help would be much appreciated.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1, 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    IntelCore i7-2600K CPU @ 3.4 GHz 3.7GHz
    Memory
    16 GB RAM
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8800 GT

Kaninchen

New Member
[Edit: I added some information here, but I had it slightly wrong.]
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1, 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    IntelCore i7-2600K CPU @ 3.4 GHz 3.7GHz
    Memory
    16 GB RAM
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8800 GT

Kaninchen

New Member
Things I've tried:

-Resetting computer
-Resetting modem
-Resetting router
-New wireless adapter

No changes to the problem.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1, 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    IntelCore i7-2600K CPU @ 3.4 GHz 3.7GHz
    Memory
    16 GB RAM
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8800 GT

popeye

New Member
VIP Member
Guru
First, make sure you have latest driver installed here (click on the hardware version): Linksys Official Support - WUSB6300 Downloads

Capture.JPG

Then be sure all power saving features are turned off for your USB ports and WiFi adapter in Device Manager and Advanced Power settings.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer V3 771G-6443
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer VA70_HC (U3E1)
    Memory
    8GB DDR3 PC3-12800 (800 MHz)
    Graphics Card(s)
    HD4000 + GeForce GT 730M
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17" Generic PnP Display on Intel HD Graphics 4000
    Screen Resolution
    1600x900 pixels
    Hard Drives
    Samsung SSD 850 EVO 250 GB
    ADATA SSD SP900 128GB
    PSU
    90 watt brick
    Mouse
    Bluetooth
    Antivirus
    Comodo
    Other Info
    Asus RT-AC56R dual-band WRT router (Merlin firmware). Intel 7260.HMWWB.R dual-band ac wireless adapter.

popeye

New Member
VIP Member
Guru
Glad it worked. :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer V3 771G-6443
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer VA70_HC (U3E1)
    Memory
    8GB DDR3 PC3-12800 (800 MHz)
    Graphics Card(s)
    HD4000 + GeForce GT 730M
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17" Generic PnP Display on Intel HD Graphics 4000
    Screen Resolution
    1600x900 pixels
    Hard Drives
    Samsung SSD 850 EVO 250 GB
    ADATA SSD SP900 128GB
    PSU
    90 watt brick
    Mouse
    Bluetooth
    Antivirus
    Comodo
    Other Info
    Asus RT-AC56R dual-band WRT router (Merlin firmware). Intel 7260.HMWWB.R dual-band ac wireless adapter.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top